eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: [ETS2] Lautus Graphics HD4.1 fixed
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jest to mod poprawiający grafikę do ETS2

Cytat:- Removed asphalt’s glow
- Sunrise starts at about 4:30 am
- Sunset starts at about 20:00
- More bright traffic’s headlights
- New normal fog 10-12pm
- More realistic sky – not so red when sunsets and a less saturated in the day
- The grass has more realictic color
- Support RusMap 1.2 and Восточный Экспресс 3.3

Pobieranie Modyfikacji:

Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Info:
Autorzy: Dastagir, Blackopen
Wersja gry: Testowano na 1.9.24 – 1.10.7
Qrcze, interesująco wygląda grafika na tym filmiku...Być może warto dać tej modyfikacji szansę na testy chociażby. Wprawdzie latarnie miejskie emanują tą wredną, nieralistyczną poświatą, ale byłaby na to rada w postaci modów oświetleniowych typu True Lights AI. Się zastanowię nad wypróbowaniem. Wygląda obiecująco. Niom.
Niestety ten mod również powoduje niewidzialne ściany na mapie ProMods (Jonkoping - węzeł autostradowy)
Qrka wodna, jednak sporo niekompatybilności pomiędzy modami wszelakimi, a ProMods...Ludziska niespecjalnie robią jak widać modyfikacje pod ten fanowski dodatek. A szkoda.
To dodatki robią błędy.
Tak jak True Light od wersji 4.5 - pisałem o tym.
Ja kiedyś testowałem ten mod ale starszą wersję (2.5), zrobiłem jedną trasę na mapce TSM i nie miałem żadnych problemów.
Ogólnie takie mody nie powinny w teorii kolidować z mapkami bo tam nie ma nic co by na nie wpływało (są głównie tekstury, parę definicji itp.)
Jeśli ktoś ma problemy z współgraniem modu z mapką to może spróbować zmienić kolejność wczytywania (dodanie tych "z") aby mapka wczytała się ostatnia.
To jest myśl.

Zaraz sprawdzę (nie byłbym sobą Wink )

EDIT
Nie pomogło. Nawet zamiana tych rosyjskich liter na zzz i wgranie po mapach.
Czyli trza wypośrodkować - na wadliwe odcinki tras wyłączamy mody kolidujące z przejechaniem danego odcinka, i sprawa załatwiona Tongue
Nie znasz dnia ani godziny jak przydzwonisz Wink
No ale jak zjedziesz całą mapę (a przejechane odcinki pozostają na stałe oznaczone na żółto), to chyba człowiek zapamięta gdzie takie błędy występują, tym bardziej że one są rzadkie. Tak jak w przypadku True Lights v5.2 - na tę chwilę, na caluśką mapę (+ ProMods i inne) zaliczyliśmy tylko kilka wpadek. Ja sam natknąłem się tylko raz na taki błąd, więc choćbym chciał - nie zapomnę co to był za kawałek drogi Big Grin
Przekierowanie