eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: (ETS2) Audi 80/90 B3
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Ostatnio znalazłem na swoim dysku racera, który schował się w gąszczu wielu innych plików i programów. Pograłem 5 minut wybierając dobrze wykonany model Audi 80 autorstwa Roberta Kuracińskiego i pomyślałem jak by wyglądał w ETS2. Odpaliłem Zmoda 1.07b i tak się zaczęło. Po kilku godzinach audi zawitało na platformę ETS2:
Image
Image
Image

Dodałem jeszcze dwa rodzaje kół, stalówki z kołpakami i bez:
Image
Image

Na pinezkę umieściłem zderzaki w kolorze nadwozia i kierowcę:
Image

Dzisiaj natomiast pobawiłem się trochę lusterkami. Oprócz plastikowych lusterek dodałem również malowane:
Image
Image
Lusterka w interiorze pokazują już właściwe odbicie:
Image
Image

Na razie to wszystko. Nie wiem jak będzie z animacjami, bo niestety nie ogarniam blendera. Dla mnie ten program jest zbyt skomplikowany, być może dlatego, że przywykłem do prostego układu zmodelera.
Jak na kilka godzin prac to wygląda to świetnie Smile

Ps. Ten kierowca nie pochodzi przypadkiem z GTA:VC bo coś tak go kojarzę.
Super praca,wykonana solidnie tylko szkoda że animacji nie umiesz Smile ale to szczegół :-)
Świetny model, naprawdę, masz talent moderski. Powinieneś udostępnić swą pracę innym graczom do pobrania do gry, zdecydowanie na to zasługuje!
bardzo ładna audiczka extra
Dzięki wszystkim za komentarze. Co do dalszych prac to nadal trwają. Dzisiaj w większości bawiłem się definicjami, aby audica była autonomiczna. Zajmuje jeden ze slotów w salonie dafa. Na szybko wrzuciłem jeszcze dwie wersje zderzaków pochodzących z audi 90:
Image
Image
Fajno Big Grin To ta Audi do Racera.
Audi wygląda coraz lepiej i fajnie, że robisz też różne opcje konfiguracji Smile
Myślałem jeszcze na rodzajami kolorystyki wnętrza, więc zacząłem się bawić z wariantami modelu, ale nie wiedziałem jak się za to prawidłowo zabrać i za każdym razem wychodziła kicha. Poszedłem trochę przekombinowanym tropem i wyciągnąłem część wnętrza z modelu samochodu oraz interioru i zrobiłem jako osobny model na pinezkę. Uzyskałem zamierzany efekt, czyli zmienia się jednocześnie wygląd exterioru i interioru:
Image
Image
Image

Muszę tylko dopisać standardowe wnętrze w definicji audi, aby w salonie 80-tka nie miała dziury w środku Big Grin
Na razie to tyle. Nie mogę tyle czasu siedzieć przy audicy Big Grin
Widzę, że przykładasz się do Audi Smile
Stron: 1 2 3
Przekierowanie