eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Napędy ETS 2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2

West1518

Witam, jest parę napędów do trucków w ETS 2

Mógłby ktoś mi je w skrócie wyjaśnić do czego się nadają , jakie mają wady/zalety itd...

No i o co chodzi z podnoszoną tylną i srodkowa osią ? Na co ona wpływa w grze , do czego jej używać itd... Jestem ciemny w tym temacie ;p

Pozdrawiam Smile
Cóż, używałem na krótko do testów tych naprzemiennie podnoszonych osi, i powiem szczerze, iż nie zauważyłem żadnych zmian we fizyce jazdy - wygląda na to, że to tylko i wyłącznie wizualny bajerek, nie wpływający bezpośrednio na zachowanie pojazdu.

West1518

Ktoś mi powie jaki napęd najlepiej daje sobie radę na zakrętach ? Który jest najbardziej stabilny ?

Kierman007

4x2 ma większą zwotność. Natomiast 6x2 ma mniejszy kąt zawracania a to sprowadza do tego że auto jest mniej zwrotne
Czyli lepiej wybrać 4x2
6x2 przy podniesionej tylnej ośce ma większy promień skrętu niż przy opuszczonej Wink

Konrad97tl

Jak opuścić, a jak podnieść oś? Bo można to ustawić tylko pod jednym klawiszem i jak zmienić, żeby podnosić, albo opuścić?
(22/01/2015 11:03 PM)Konrad97tl napisał(a): [ -> ]Jak opuścić, a jak podnieść oś? Bo można to ustawić tylko pod jednym klawiszem i jak zmienić, żeby podnosić, albo opuścić?

Wystarcza jeden klawisz - domyślnie U - do podnoszenia i opuszczania osi. W "opcjach" -> "klawiatura" jest wyraźnie opisane.
(04/01/2015 08:05 PM).:InternetowyHacker:. napisał(a): [ -> ]4x2 ma większą zwotność. Natomiast 6x2 ma mniejszy kąt zawracania a to sprowadza do tego że auto jest mniej zwrotne
Czyli lepiej wybrać 4x2
Z tym że to fakt jak masz podniesioną oś. Jak opuszczoną to wręcz jak 4x2. iii..."Natomiast 6x2 ma mniejszy kąt zawracania a to sprowadza do tego że auto jest mniej zwrotne" - mniejszy kąt to lepsza zwrotność Wink

Kierman007

Sry pomyliło mi się, miało być większy :E

Konrad97tl

(23/01/2015 01:59 AM)MirM napisał(a): [ -> ]
(22/01/2015 11:03 PM)Konrad97tl napisał(a): [ -> ]Jak opuścić, a jak podnieść oś? Bo można to ustawić tylko pod jednym klawiszem i jak zmienić, żeby podnosić, albo opuścić?

Wystarcza jeden klawisz - domyślnie U - do podnoszenia i opuszczania osi. W "opcjach" -> "klawiatura" jest wyraźnie opisane.
Ale ja wiem o tym i zapytałem jak ta jedna literka obniżać a jak podnosić? Musze obniżyć do końca żeby potem podnosić?
Stron: 1 2
Przekierowanie