eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: More Traffic Mod
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Image

Główne cechy modu:
Mod zwiększa ruch pojazdów w czasie rzeczywistym.
Do wyboru mamy następującą ilość pojazdów:
- 500
- 1.000
- 2.000
- 4.000 (Polecam)

Autor: FAYEE
Wersja: 1.14.2; 1.15.1 i 1.16.2

Moim zdaniem, jest to najlepszy mod dostępny na ten czas.

Pobieranie Modyfikacji:

Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
_MIKI_ - na której wersji testowałeś ?
A jak jest z obciążeniem sprzętu ? Smile
(16/01/2015 07:57 PM)hCYk napisał(a): [ -> ]A jak jest z obciążeniem sprzętu ? Smile

Logicznie myśląc,im wybierzemy większą wersję , tj.tą z większą ilością aut tym bardziej będzie obciążać komputer.Wszystko też zależy od specyfikacji danego komputera i to już każdy indywidualnie musi przetestować Smile

Piter

Nie polecam na słabsze kompy,lagi jak ta lala :E
(16/01/2015 06:52 PM)Ania napisał(a): [ -> ]_MIKI_ - na której wersji testowałeś ?
Używałem tego moda zarówno z wersją 1.14.2 jak i teraz z 1.15.1.

(16/01/2015 07:57 PM)hCYk napisał(a): [ -> ]A jak jest z obciążeniem sprzętu ? Smile
Nie jest źle zważywszy, że z tym modem używam jeszcze inne modyfikacje, o łącznej wadze ponad 2 GB.

(16/01/2015 08:06 PM)Piter napisał(a): [ -> ]Nie polecam na słabsze kompy,lagi jak ta lala :E
Z moją specyfikacją komputera, oraz z tym modem z największą ilością pojazdów gra się przyjemnie, na ustawieniach (wysokie), oraz skalowaniu 300.

Nie odnotowuję spowolnień (lagów) na autostradach jak i drogach lokalnych, gorzej jest w godzinach szczytu w mieście, wtedy FPS spada do 20-25 kl/s, lecz mi to nie przeszkadza, bo do tej pory przez ostatnie lata na takim poziomie grałem w ETS z moją Ś.P. GTS 250 1GB. Jednak i jest na to rada, wystarczy zmienić kamerę na tą nie z kabiny a tą pod numerem 2. Smile
(16/01/2015 09:40 PM)_MIKI_ napisał(a): [ -> ]Z moją specyfikacją komputera, oraz z tym modem z największą ilością pojazdów gra się przyjemnie, na ustawieniach (wysokie), oraz skalowaniu 300.

Nie odnotowuję spowolnień (lagów) na autostradach jak i drogach lokalnych, gorzej jest w godzinach szczytu w mieście, wtedy FPS spada do 20-25 kl/s, lecz mi to nie przeszkadza, bo do tej pory przez ostatnie lata na takim poziomie grałem w ETS z moją Ś.P. GTS 250 1GB. Jednak i jest na to rada, wystarczy zmienić kamerę na tą nie z kabiny a tą pod numerem 2. Smile

Skoro u Ciebie na GTX 750 nie ma problemu nawet z największą ilością aut to u mnie tym bardziej nie powinno być biorąc pod uwagę że posiadam dużo wydajniejszy sprzęt Smile

(16/01/2015 08:00 PM)Ania napisał(a): [ -> ]

Logicznie myśląc,im wybierzemy większą wersję , tj.tą z większą ilością aut tym bardziej będzie obciążać komputer.Wszystko też zależy od specyfikacji danego komputera i to już każdy indywidualnie musi przetestować Smile

Racja Aniu tak jest w teorii jednakże teoria czasami nijak ma się do praktyki Smile Wole zadać kilka może i bezsensownych pytań ale lepsze to niż zaśmiecanie dysku kolejnymi pierdołami które i tak potem okaże się że nie spełniają moich oczekiwań Smile

Konrad97tl

Na 1.15.1 śmiga ładnie, dużo nie zwiększa wymagań nawet 4000, dużo lepszy mod niż będący na tym forum inny "more traffic". W tamtym strasznie zacina grę. Tylko głupie dla mnie jest to, że teraz jeździ bardzo dużo tirów po ulicach.
(23/01/2015 03:32 PM)Konrad97tl napisał(a): [ -> ].... Tylko głupie dla mnie jest to, że teraz jeździ bardzo dużo tirów po ulicach.

Możesz sobie to samodzielnie zmienić w tym modzie.
Ilość ciężarówek określa parametr:
max_truck_count:

Konrad97tl

Oo widzisz, dzięki Smile a możesz, więcej powiedzieć jaki parametr jakiej skali ilości ciężarówek przypada?
Stron: 1 2 3
Przekierowanie