Główne cechy modu:
Mod zwiększa ruch pojazdów w czasie rzeczywistym.
Do wyboru mamy następującą ilość pojazdów:
- 500
- 1.000
- 2.000
- 4.000 (Polecam)
Autor: FAYEE
Wersja: 1.14.2; 1.15.1 i 1.16.2
Moim zdaniem, jest to najlepszy mod dostępny na ten czas.
Pobieranie Modyfikacji:
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
_MIKI_ - na której wersji testowałeś ?
A jak jest z obciążeniem sprzętu ?
(16/01/2015 07:57 PM)hCYk napisał(a): [ -> ]A jak jest z obciążeniem sprzętu ?
Logicznie myśląc,im wybierzemy większą wersję , tj.tą z większą ilością aut tym bardziej będzie obciążać komputer.Wszystko też zależy od specyfikacji danego komputera i to już każdy indywidualnie musi przetestować
Nie polecam na słabsze kompy,lagi jak ta lala
(16/01/2015 06:52 PM)Ania napisał(a): [ -> ]_MIKI_ - na której wersji testowałeś ?
Używałem tego moda zarówno z wersją 1.14.2 jak i teraz z 1.15.1.
(16/01/2015 07:57 PM)hCYk napisał(a): [ -> ]A jak jest z obciążeniem sprzętu ?
Nie jest źle zważywszy, że z tym modem używam jeszcze inne modyfikacje, o łącznej wadze ponad 2 GB.
(16/01/2015 08:06 PM)Piter napisał(a): [ -> ]Nie polecam na słabsze kompy,lagi jak ta lala
Z moją specyfikacją komputera, oraz z tym modem z największą ilością pojazdów gra się przyjemnie, na ustawieniach (wysokie), oraz skalowaniu 300.
Nie odnotowuję spowolnień (lagów) na autostradach jak i drogach lokalnych, gorzej jest w godzinach szczytu w mieście, wtedy FPS spada do 20-25 kl/s, lecz mi to nie przeszkadza, bo do tej pory przez ostatnie lata na takim poziomie grałem w ETS z moją Ś.P. GTS 250 1GB. Jednak i jest na to rada, wystarczy zmienić kamerę na tą nie z kabiny a tą pod numerem 2.
(16/01/2015 09:40 PM)_MIKI_ napisał(a): [ -> ]Z moją specyfikacją komputera, oraz z tym modem z największą ilością pojazdów gra się przyjemnie, na ustawieniach (wysokie), oraz skalowaniu 300.
Nie odnotowuję spowolnień (lagów) na autostradach jak i drogach lokalnych, gorzej jest w godzinach szczytu w mieście, wtedy FPS spada do 20-25 kl/s, lecz mi to nie przeszkadza, bo do tej pory przez ostatnie lata na takim poziomie grałem w ETS z moją Ś.P. GTS 250 1GB. Jednak i jest na to rada, wystarczy zmienić kamerę na tą nie z kabiny a tą pod numerem 2.
Skoro u Ciebie na GTX 750 nie ma problemu nawet z największą ilością aut to u mnie tym bardziej nie powinno być biorąc pod uwagę że posiadam dużo wydajniejszy sprzęt
(16/01/2015 08:00 PM)Ania napisał(a): [ -> ] (16/01/2015 07:57 PM)hCYk napisał(a): [ -> ]A jak jest z obciążeniem sprzętu ?
Logicznie myśląc,im wybierzemy większą wersję , tj.tą z większą ilością aut tym bardziej będzie obciążać komputer.Wszystko też zależy od specyfikacji danego komputera i to już każdy indywidualnie musi przetestować
Racja Aniu tak jest w teorii jednakże teoria czasami nijak ma się do praktyki
Wole zadać kilka może i bezsensownych pytań ale lepsze to niż zaśmiecanie dysku kolejnymi pierdołami które i tak potem okaże się że nie spełniają moich oczekiwań
Na 1.15.1 śmiga ładnie, dużo nie zwiększa wymagań nawet 4000, dużo lepszy mod niż będący na tym forum inny "more traffic". W tamtym strasznie zacina grę. Tylko głupie dla mnie jest to, że teraz jeździ bardzo dużo tirów po ulicach.
(23/01/2015 03:32 PM)Konrad97tl napisał(a): [ -> ].... Tylko głupie dla mnie jest to, że teraz jeździ bardzo dużo tirów po ulicach.
Możesz sobie to samodzielnie zmienić w tym modzie.
Ilość ciężarówek określa parametr:
max_truck_count:
Oo widzisz, dzięki
a możesz, więcej powiedzieć jaki parametr jakiej skali ilości ciężarówek przypada?