Witam.Potrzebuję komputer.Komputer ma być złożony od podstaw.Ma posiadać płytę główną.Najlepiej jakby byłą nie zintegrowana z kartą sieciową jak i dźwiękową.Kartę graficzną która uciągnie na ultra ETS2 z mapami itp. Farming Simulator 2011/13/15 na wysokich.GTA V na średnich/wysokich itp.Karta dźwiękowa, która obsłuży głośniki 7.1
Karta sieciowa
Tu nie mam wymagań ^^ procesor intela i 5/7 z odblokowanym mnożnikiem + chłodzenie pod to + napęd cd + system Windows 7/8.1
+ obudowa na to + zasilacz który to uciągnie..A karta graficzna ma być coś msi nvidia
Byle nie amd...Budżet?Mhm...4000-4500zł
A...Zapomniałem.Komputer tak do 4500.Plus osobno mam do wydania 1000zł na monitor
Jak do gier to tylko Win7.
(25/01/2015 10:54 PM)Perkins napisał(a): [ -> ]Jak do gier to tylko Win7.
To ma też być pod nagrywanie montowanie renderowanie.Na pewno będę na nim używał programu photoshop zmodeler2/3 blender itp.
Najwięcej zainwestuj w to co najważniejsze czyli grafika, procek, zasilacz, chłodzenie mi osobiście znajomy informatyk składał kompa nie znam się na wszystkich podzespołach dobrze.
Ale tak mi ETS 2 śmiga na ultra a gry typu
Battlefield 3 i 4 - Call of Duty wszystkie - Nfs the Run i Rivals te gry mam ustawiona na najwyższe detale.
A w pudle mam tak
Grafika GeForce GTX 660 2 GB 192bit
Procek Intel i5
zasilacz nie pamiętam firmy ale 660 albo 650w
Ramy mam 2 x 4GB Kingstona
A płyta głw. Gigabyte H81M-S1 to nie jest super płyta ale daje radę
Tutaj to może pakować Prawie najmocniejsze podzespoły. Wszystko będzie Ci chodziło na ultra bez gadania.
Ref....A co do tego to jaki dać pod to monitor + obudowę ?Cena?Mhmmm.5500zł ze wszystkim
+/- windows 7 x64 professional to będzie dobre połączenie?
@ShAnGo
W linku podanym wyżej ( post 6) masz też propozycje monitorów.
Nie podałeś jaki zestaw sobie skonfigurowałeś. Jeżeli obrabiasz foto/wideo to zamiast 2 x 4 GB RAM może lepiej 2 x 8 GB. Do gier wystarczy 8 GB.
System operacyjny z całą pewnością 64 bit, jedynie kwestia, czy Win 7 czy 8.1. Tu już wybór musisz podjąć sam.
Prawdopodobnie będzie i tak można go bezpłatnie aktualizować do wersji 10 - jesienią br. Nie wiem tylko, czy aktualizacja obejmie wersje OEM, czy tylko BOX.