eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Russian Open Spaces Map v2.2
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Jest to mapka do ETS2

Cytat:Version 2.2

Adaptation for patch
1.18.1 + DLC Going East!
DLC “Scandinavia”

Map of Russia (53 New City)

Supported version of the game:
1.16.2 + DLC Going East

Some features of the Map:
– On the map there are more than 40 hidden roads of the different road surface and a length of from 5 to 762 km
– 12 military units with their garages
– 13 ferries and 4 airports provide domestic and international shipping
– Three railway station for transportation in Russia
– The remaining features will find themselves

Compatibility with third party mod:
– Can be combined with 90% of existing cards, but it is not specifically tested, so experiment and share your results in this thread.
– Packs trailers from Jazzycat
– Any offline trailers
– Compatibility with other mods have not been tested and has not been tested

When distributing make sure to save the authorship (whole list) and the original download link.

Credits:
Морозов

Pobieranie Modyfikacji:

Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Info:
Autor: Морозов
Wersja gry: Testowano na 1.18.1 z DLC Going East i DLC North
Jaka kolejnosc, wiemy? Hopsa
#1 - @piotrass - zależy z jaką mapą Smile (patrz moja sygnatura)
#2 - zauważyłem, że Morozov nadal nie poprawił działania zoom kamery na mapie świata, a mianowicie widoczność mapy w całości. Można tylko na max oddaleniu i przy wartości kamery powyżej 70000. Chyba że może ktoś wie, jak to samemu ustawić, by cała mapa była widoczna przy większym zbliżeniu.
@djdarklighter

Aktualizuj swoje stopki:
"ProMods v1.95 + Poland Rebuilding 1.95 + DK18" <--- w tym układzie DK18 jest zbędna, bo jest już na PR 1.96.

Najprawdopodobniej masz inny plik po mapie ROS 2.2 zawierający plik "game_data.sii".
Jest na pewno ten plik w RusMap 1.4.9, ale może też być w wielu innych modach, a gdy wczytują się po plikach map, to zmieniają podgląd mapy.

Otwórz plik - Russian_open_spaces_18map.scs ( ten plik nie jest zabezpieczony w przeciwieństwie do pozostałych) - i w nim poszukaj w folderze "def" pliku "game_data.sii"

Dalej postępuj analogicznie jak w moim post: http://etrucks.pl/thread-30012-post-1613...#pid161381

PS.
Przepraszam, że nie opiszę dokładnie tutaj, ale jestem kontuzjowany i przez 5 tygodni będę pisał jedną ręką.
@MirM
Dzięki, Mirku, za link. On jest na brak uszkodzeń.
Mnie chodziło o zooma - nie wiem które wartości zmienić aby cała mapa Morozova była widoczna gdy użyję zbliżenia.

Akurat mam odpaloną to Ci opiszę dokładniej:
- na max oddaleniu widzę wszystkie mapy, ROS jest cały
- zbliżę raz, mapa ROS kończy się w Salekhard
- zbliżę jeszcze raz, koniec mapy w Vorkuta
W dodatku gdy przytrzymam ppm na mapie i przesunę mysz w lewo, puszczam klawisz i mapa wraca automatycznie w prawo.

To już dla mnie za skomplikowane, by grzebać w game_data.sii
Masz rację, u mnie def wczytuje się z RusMap

PS
Dzięki za info o DK18 - zawsze to mod mniej do wczytywania
PS2
W takim razie - szybkiego powrotu do zdrowia, Mirku Smile
@djdarklighter

Proszę, przeczytaj ponownie mój post - opisałem co należy zrobić. W linku jest tylko opis jak zrobić własny fix z pliku "game_data.sii".

Nie zrobisz tak, aby cała mapa ROS była widoczna, bo wówczas na "Rynku zleceń" itd wszystkie miasta będą tak blisko siebie, że nie będzie można ich wskazać.

Odpowiada za to w pliku "game_data.sii" parametr :
zoom_uplift[7]: 70000.0 // whole world map zoom

70000.0 jest ustawiony w ROS 2.2 - zwiększanie go pozwala zobaczyć większy obszar mapy przy maksymalnym oddaleniu.

Zachęcam do nauki i zrozumienia pewnych rzeczy, aby przy łączeniu map poradzić sobie z tak prostymi sprawami. Smile

Gotowy zoom fix do ROS 2.2.
Trochę zwiększyłem wartość zoom_uplift[7]: 75000.0

Pobieranie Modyfikacji:

Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
@MirM
Odkąd jestem tutaj na portalu dokształcam się cały czas. Pewne rzeczy wiem głównie od Ciebie (za to wielkie dzięki i szacunSmile), pewne sam znajduję, a do niektórych sam dochodzę (zasada prób i błędów).
A co do ROS - skoro się nie da i musi być jak jest to spoko. Życia to nie komplikuje, a najważniejsze grać się bez tego da.
Pozdro jeszcze raz i zdrówka , Mirku Smile
wywala do pulpitu na promie w mieście KEM (nowy czysty profil,bez innych modów)
Jak widać na załączonym obrazku da się odpalić tę mapę z PM i PR
Lecz musi się wczytywać jako ostatnia. A co za tym idzie nie ma kilku dróg.
Może ktoś bardziej doświadczony będzie umiał rozwiązać zagadkę Big Grin

Mapa PM i PR:
Image

A tu zdjęcie po dodaniu mapy:
Jak widać brakuje kilku dróg jak i Ostrołęki
Image

A tu kilka kolejnych zdjęć z mapki:
Image

Image

Image

Robione były na szybko. więc szału nie ma

daj Russian Open Spaces Map jako pierwszą przed wszystkimi mapami ja tak mam i jest dobrze
Stron: 1 2 3
Przekierowanie