eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Aktywacja konta na Allegro
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Rabtuś

Mam konto na allegro i wszystko normalnie mogę kupować, mam parę rzeczy które chciałbym sprzedać. I tu jest problem nie mam aktywnego konta pisze , że muszę zrobić jakiś przelew online tylko, że nie mam konta bankowego i tu pytanie do was czy jest jakiś inny sposób aktywacji tego konta np zwykły przelew czy coś innego?

Z góry dzięki.
Po rejestracji musisz potwierdzić dane i wysyłają taki list z kluczem aktywacyjnym, ale tu jest haczyk, nie e-Mailem, tylko zwykłym listem pocztowym. Chyba tak, nie wiem, musisz poszukać tam na allegro.

Rabtuś

Teraz nic nie przysyłają dawniej list przysyłali.

EDIT

Ja kupować mogę normalnie tylko nie mogę wystawić przedmiotu na sprzedasz.

HasuFrogg

Z tego co pamiętam możesz dokonać weryfikacji listownie. Gdzieś to w ustawieniach profilu konta allegro jest.
Wysyłają do Ciebie droga listownie kod który później podajesz na stronie.

Z drugiej strony jeśli chcesz dokonywać sprzedaży na allegro wygodnie jest mieć konto bankowe.
Konto uczniowskie czy studenckie można w większości banków założyć i powinno być darmowe.
Na 100% wie, że takie konto można za darmo założyć w banku GBS.

Rabtuś

No właśnie nie ma listem nigdzie. Klikam że nie ma mojego banku na liście to wyskakuje mi takie coś:
Image

Potem klikam na wzór przelewu i mam coś takiego:
Image
Teraz się płaci za aktywacje? Jak ja zakładałem konto na allegro to po 2 tygodniach przysyłali list a kluczem aktywacyjnym i tyle. No to jak masz ten wzór przelewu to albo go drukniesz, albo jeśli masz taki druczek wpłaty/ przelewu jak na wzorze to go po prostu przepisujesz i idziesz zapłacić do jakiegoś banku lub na pocztę.
Przekierowanie