eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Jak dodać firmę do istniejącego miasta w ETS 2?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
JAK DODAĆ FIRMĘ DO ISTNIEJĄCEGO MIASTA W ETS 2?

1. Tworzymy miasto według ostatniego postu z poradniku admina,
2. Wstawiamy je w ME,
3. Zapisujemy definicję z folderem map,
4. Otwieramy folder def i tworzymy w nim podfolder company,
5. Dodajemy folder/foldery naszej firmy, np. dodaję tradeaux i eurogoodies,
6. W folderze naszej firmy/firm tworzymy katalogi out, in i editor
7. Otwieramy plik def.scs SCS Extractorem, a potem szukamy folderów def, company ,in i out, następnie wybieramy ładunki oznaczone plikiem sii,
8. Przenosimy ładunki do folderów in i out,
9. W folderze editor tworzymy nową definicję,

Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

10. Prefaby firm znajdziemy w def/world/prefab.sii,
11. Przepisujemy wartość prefabu naszej firmy,
12. Zapisujemy plik najpierw na pulpicie pod nazwą np. ,, tuskograd.sii", czyli ,, nazwa miasta i .sii, a następnie w def/company/...../editor,
13. Zapisujemy folder map w folderze z ,,modyfikacją",
14. Odpalamy edytor i na terenie naszego miasta wstawiamy prefab naszej firmy.
15. Zapisujemy, upewniamy się, czy firma pokazuje logo i swoją nazwę (po zapisie),
16. Kopiujemy do folderu map i możemy dalej robić ,, swoje"

Dziękuję za uwagę.
Liczę na pozytywne opinie.
Nie znam się na tego typu rzeczach ale to nie istotne, ważne jest to że zrobiłeś to dla innych z chęcią pomocy bo są osoby które chcą się bawić w tego typu rzeczy ale nie wszystko jeszcze wiedzą i to może się im przydać.
mam 3 firmy w jednym miescie w drugim jest 1 firma wszystko sie wyświetla na mapie widać ze są tam firmy a zlecenia mam tylko z rabena do tradeaux w innych firmach wogle nie ma ładunków

bisson1976

Siemka. Jaki masz błąd w gamelogu ?
Możesz też zrobić restart ekonomii.
dodałem sobie więcej ładunków do firm i jest git ale teraz gdy biore ładunek do firmy tradeaux to na środku drogi widze mam pinezke zeby tam sie rozładować i wogle nie widze tam tego białego podświetlenia na naczepe https://www.flickr.com/photos/136771523@...ed-public/ rozładunek powinien być na bazie a nie na środku drogi

branie ładunków z tradeaux do innych firm działa normalnie ale rozładować sie tam nie da
Przekierowanie