(02/01/2016 11:13 AM)FKS Stal Mielec napisał(a): [ -> ]Jak Uzyskać DLC??
Przy Premierzy Gry, Musisz Zakupić Grę Na Platformie Steam W Ciągu Tygodnia
Oraz Wystartowała Polska Strona O American Truck Simulator!
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Troszkę wprowadzasz w błąd tym oto stwierdzeniem.
Z tego co doczytałem na polskim portalu to grę można kupić w jakiejkolwiek wersji (pudełkowej lub elektronicznej) i u jakiegokolwiek sprzedawcy.
Nie jest wymagany zakup gry tylko i wyłącznie przez Steam.
Ale wymagane jest obserwowanie gry na Steam tak jak napisałeś i należy w ciągu tygodnia od premiery gry aktywować ją na platformie Steam
Wiem ze post pod postem ale w kwestii innych dlc.
Doczytałem ze prawdopodobnie każda wersja gry za darmo otrzyma rozszerzenie mapy o stan Nevada. Ale są sprzedawane pudełkowe wersje gry które kosztują około 5 zł wiecej i oferują też rozszerzenie mapy o stan Arizona.
Ania nawet znalazła sklep w którym wersję pudełkową z obydwoma dodatkami można nabyć za 64,90zł
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Wiec szukajcie dobrze gier w sprawdzonych sklepach i może warto się zakręcić za grą w wersji pudełkowej bo tylko w tych grach zauważyłem ze można dostać 2 rozszerzenia mapy.
Ja tam zamówiłem w empiku, bo nie trzeba za przesyłke płacić
Ciekawy jestem tylko co jeśli opóźni się przesyłka o te np. 10 dni, wtedy tych malowań już się nie dostanie? Trochę bezsensu.
Zamawiasz Pre-Order nie po to zeby przyszedł 10 dni po terminie
Ja bym tego DLC za darmo nie chciał (a akurat jest
) Wygląda to ultra tragicznie.
Zamówiłem właśnie w Empiku za 68 zł.
Zamówiłem trochę tak z sentymentu do SCS.
Borsuk i tu mamy podobne zdanie co do tych DLC i nawet ostatnio pisałem o tym z Thorem na PW, że to nie tylko kwestia SCS a i zmian w całym świecie gier bo producenci chcą w ten sposób wyciągnąć maksymalny przychód z danej gry. Druga rzecz też się rozchodzi niestety o pieniądze ponieważ taniej zrobić dodatek DLC niż całą grę - wiadomo trzeba przy produkcji nowej gry podkręcić silnik graficzny, wprowadzić szereg udoskonaleń technologicznych itd. a przy DLC wystarczy dodać coś na obecnej technice i sprzeda się to prawie za cenę gry (DLC terenowe kosztują w przypadku SCS około 40 - 50 zł w czasie premiery a cała gra kosztowała na premierze około 70 zł).
A co do głównego nurtu tematu (aby tak nie odbiegać) to z tymi darmowymi DLC jest klasyka działań marketingowych czyli zwiększenie sprzedaży w dniu premiery która wiadomo już teraz nie będzie taka wysoka jak w przypadku np. ETS2 (zwłaszcza na rynku europejskim) więc taki bonus w postaci dwóch DLC z terenami i jedno ze skinami jest tu doskonałą zanętą aby ryby lepiej brały
Z drugiej zaś strony nie jest to nic złego ze strony SCS, że robią promocję bo w końcu to jest firma i musi ona zarabiać aby istnieć. Sami gracze też tu nie będą stratni bo dostaną dwa DLC terenowe które pewnie będą razem warte te z 80zł do 100zł oraz malowania za jakieś 8zł do 12zł - czyli korzyść będzie tu obopólna i gracze nie mogą się czuć tu w jakiś sposób oszukani.
PS. Szczuru jest takie przysłowie "Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby" więc nie masz co narzekać bo korzystać z tego nie będziesz musiał a będąc w grze też nie zaszkodzi
Szczuru to darmowe DLC możesz odznaczyć na steamie i nie będziesz go nawet w grze widział
musisz to tylko zrobić przed założeniem konta w grze.
Co do polityki producentów. No tutaj możemy przystać na nia lub nie. Mu się wydaje ze rozszerzenie mapy o nowy stan nie będzie aż takie drogie jak miało to miejsce w ETS2 bo to są jednak znacznie mniejsze mapy chyba ze będą dawać po kilka stanów na raz.