eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ATS
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Kamera "0" pozwala na poruszanie się swobodnie po mapce oraz na przenoszenie pojazdu z punktu A do punktu B bez konieczności pokonywanie tej trasy standardowo na kołach Tongue

Więc po tym krótkim wstępie możemy zaczynać Wykrzyknik

Na początek musimy otworzyć za pomocą np. notatnika plik config.cfg który znajduję się w Moje Dokumenty/American Truck Simulator/ (config.cfg).

Image

Po otwarciu pliku config.cfg (notatnikiem) odszukujemy linijki uset g_developer "0" i zmieniamy ją na uset g_developer "1".

Image

Teraz zapisujemy plik i możemy już włączyć grę.

Aby używać kamery "0" należy wcisnąć podczas gry klawisz Image a do poruszania kamerą używamy: myszki oraz klawiszy na klawiaturze numerycznej.

Image

Aby przenieść pojazd wystarczy ustawić kamerę w punkcie w którym ma stanąć ciężarówka i wcisnąć klawisz F9 a pojazd przeniesie się w wybrane miejsce.

Poradnik mojego Autorstwa.
Zakaz kopiowania na inne strony.

Ps. Filmik kręcony na szybko ale do poradnika jest OK. A fotki są z ETS2 ale w ATS to jest to samo.
Super filmik, i fajna sprawa. Smile Gratulacje i to jeszcze Twój poradnik. Smile
dzięki,przydało się Smile
Mam problem, otóż, gdy włączę kamerę 0, nie mogę ruszać myszką.
Kolego myszką się nie porusza,tylko strzałkami na klawiaturze numerycznej.

LYMIX

no tak tak myszką sie nie porusza Smile Smile
@Patryczek - myszką zmieniasz tylko kierunek kamery. Główne kierunki, tak jak napisał Darson, to klawisze NumLock
8 - przód, 5 - tył, 9 - góra, 3 - dół, 4 - lewo, 6 - prawo.
Nie wiem, czy to dobry temat, ale czy jest może jakaś modyfikacja, która pozwala "chodzić" po mapie?

eurotrucks223

dzięki,przydało się Smile
W kwestii prędkości o której Borsuczek wspomina to taka ciekawostka Smile
Korzystając z kamery "0" prędkość można sobie zmieniać rolką myszki Big Grin kręcąc w przód rolką przyśpieszamy poruszanie się a kręcąc w tył zwalniamy Big Grin
Stron: 1 2
Przekierowanie