eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Jak dodać grę na STEAM
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Więc jest to poradnik o tym jak dodać grę na STEAM na następnie ją zainstalować.

Co nam będzie potrzebne:
1. Aplikacja STEAM dostępna do pobrania na stronie http://steamcommunity.com/
2. Konto na STEAM
3. Klucz do gry

Nie będę opisywał jak założyć konto na STEAM i zainstalować aplikację bo to pewnie i tak każdy będzie potrafił zrobić (program instaluję się jak każdy inny a zakłada konto też tak jak na każdej innej stronie).

Można brać się do pracy:

1. Jeśli mamy założone konto i zainstalowaną aplikację włączamy ją i wybieramy do góry gry a następnie Aktywuj produkt na Steam lub na dole DODAJ GRĘ a następnie Aktywuj produkt na Steam (jak komu wygodniej).

Image

2. Teraz nam się pokażą nam się dwa okienka i w pierwszym klikamy DALEJ a w drugim ZGADZAM SIĘ

Image
Image

3. Teraz pokaże nam się okienko w którym wpisujemy nasz klucz i klikamy DALEJ

Image

4. Jeśli wpisany klucz jest oryginalny i OK pokaże nam komunikat, że gra dodała dodana do biblioteki Steam.

5. Teraz przechodzimy do biblioteki gier gdzie wybieramy Euro Truck Simulator 2 a następnie wybieramy opcję instaluj (u mnie jest graj bo już mam zainstalowanego ETS2)

Image

6. Instalacja jest w pełni automatyczna i po jej ukończeniu możemy cieszyć się ETS2 na Steamie.

Autor poradnika: Michal_Z_gno
Poradnik napisany tylko dla eTrucks.pl Wykrzyknik Zakaz kopiowania w całości bądź części Wykrzyknik
Tak samo robi się przy instalacji dodatków do ETS 2.
Czyli tak:
1. Kupuję grę w wersji pudełkowej.
2. Wpisuję jej klucz na steam.
Potem co robi?
- Pobiera grę.
- Czy ja muszę instalować z płyty.
- Czy jakoś inaczej?

Proszę o szczegóły.

Szwagier

(02/11/2015 05:07 PM)Armk79 napisał(a): [ -> ]Czyli tak:
1. Kupuję grę w wersji pudełkowej.
2. Wpisuję jej klucz na steam.
Potem co robi?
- Pobiera grę.
- Czy ja muszę instalować z płyty.
- Czy jakoś inaczej?

Proszę o szczegóły.

Pobiera. Wink Po prostu wpisz klucz gry na steam, i automatyczne rozpocznie się pobieranie. Płyta ci nie jest potrzebna. Big Grin
To jak ją pobiorę, to będę też musiał wpisać klucz w grze?

Spajk

Nie. Klucz wpisujesz tylko przy aktywowaniu w Gry -> Aktywuj produkt na steam. Potem automatycznie pobiera Ci grę, a po jej pobraniu uruchamiasz i cieszysz się nią Tongue
Dzięki za pomoc. Myślę, że już „skapowałem” STEAM. Tongue
A ja mam problem,podczas wpisywaniu kodu pisze że zaraz zacznie się instalowanie,jednak gdy klikam dalej wyskakuje komunikat "nie można zainstalować tej gry" wie ktoś o co może chodzić??
Dodam że to było drugie podejście po podczas pierwszego wszystko było OK,tylko że podczas instalacji rozładowała mi się bateria Tongue
Czyli jezeli podczas istalacji padła bateria to gra został juz dodana zobacz dokładnie moze ona jest i wystarczy kilknąć instaluj.Anie ponownie wpisywac klucz.
Tylko że nie mam jej w bibliotece,chyba że piszesz gdzieś indziej,przeleciałem całą aplikacje STEAM-a,i nic nie wymyśliłem,ogólnie grę mam zainstalowaną,ale wiadomo że STEAM że tak powiem musi ją sam zainstalować,oczytałem się na forach i nic,może ktoś wpadnie na inny pomysł.
Przekierowanie