Witajcie. Jako, że własnie uruchomiłem sobię już zakupioną pełną wersję, mam pytanie lub kilka nawet
Jak aktywowac mody, już wiem. Nie wiem natomiast gdzie je dodawać. Czy do głównego folderu z grą, czy do folderu dokumentów w mod? Kwestia jest taka, że pobrałem sobie Peterbilta 351 i chciałbym go aktywować, ale menadżer modów go nie widzi. W koncu skopiowałem go i tu i tu. I nadal duu... Pewnie gdybym miał styczność z ETS2, to wiele rzeczy było by już dla mnie bardziej jasnych.
Mody wrzucasz do folderu mod w Moich dokumentach.
Potem wchodzisz w menadżer modów w panelu startowym, szukasz moda i klikasz na niego dwa razy i wtedy mod jest aktywowany
Jeśli nie masz folderu ''mod'' Stwórz go sobie
Mody kopiujemy do \Dokumenty\American Truck Simulator\mod
Mody pobrane z Warsztatu Steam zapisują się w innym miejscu na dysku.
Nigdy żadnych modów nie umieszczamy w folderze instalacji gry.
Poczytaj trochę poradników na forum dot. ETS 2, bo wiele spraw w ATS jest identyczna.
Czy rozpakowałeś pobrany mod na Pete 351? Nazwa rozszerzenia pliku modyfikacji musi być *.scs ewentualnie *.zip.
Jak masz problem, to wklej game.log ( zgodnie z poradnikiem).
Dzięki. Już wszystko ok. Po prostu folder mod mam w /share/local/, zmylił mnie wcześniej utworzony w głównym folderze /home. Dzięki koledzy!
Nie ma za co
Kolejna sprawa... Czy ten Pete powinien być dostępny w każdym salonie Peterbilt'a? Na ten moment mam odnaleziony tylko jeden salon i mimo, że Peterbilt351 jest aktywnym modem, nie widać go w tym salonie.
Najlepiej sprawdź salony wszystkich marek. Może twój pete jest akurat w innym salonie niż peterblit
A czy gdzieś w plikach *.sii modu, jest to zdefiniowane, w którch salonach może występować?
def/vehicle/truck dealer
w tym ostatnim folderze masz plik .sii z lokalizacją trucka z konkretnym salonem.