eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Komputer
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2

TheMisiek

Jaką jednostkę centralną do grania mi polecacie? Budżet 1500zł
Kaska wpadła na urodziny, hahaha, szalejemy, wszystkiego naj, może lepiej to co już masz rozbudować, powiedz co masz to pomyślę.

TheMisiek

Wszystko o moim sprzęcie:

-Komputer
System operacyjny Windows 7 Home Premium Home Edition
Dodatek service pack systemu operacyjnego Service Pack 1
Internet Explorer 9.11.9600.18282
Nazwa komputera ADMIN-KOMPUTER (Misiek)
Nazwa użytkownika Admin
Domena logowania Admin-Komputer

Płyta główna
Typ procesora Mobile Unknown, 1600 MHz
Nazwa płyty głównej Acer Aspire 5250
Mikroukład płyty głównej Nieznane
Pamięć fizyczna 3578 MB
Typ BIOS'u Insyde (05/21/12)

Ekran
Karta wideo AMD Radeon HD 6310 Graphics
Monitor Rodzajowy monitor PnP [NoDB]

Multimedia
Karta dźwiękowa Głośniki (Conexant High Definit

Magazyn
Dysk fizyczny WDC WD5000BPVT-22HXZT1 ATA Device

Partycje
C: (NTFS) 164274 MB (102734 MB wolne)
D: (NTFS) 297202 MB (235720 MB wolne)

Urządzenia wejściowe
Klawiatura Standardowa klawiatura PS/2
Klawiatura Urządzenie klawiatury HID
Mysz Mysz zgodna z HID
Mysz Mysz zgodna z PS/2

Sieć
Podstawowy adres IP 192.168.1.20
Podstawowy adres karty (MAC) 7A-79-19-97-87-30
Karta sieciowa Hamachi Network Interface (25.151.135.48)
Karta sieciowa Qualcomm Atheros AR5B95 Wireless Network Adapter (192.168.1.20)
Karta sieciowa Qualcomm Atheros AR8152/8158 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.20)
Czyli to laptop a Ty chcesz stacjonarkę do 1500, napisz czy się zgadza, a ja jutro coś wymyślę.

TheMisiek

Tak to jest laptop. I szukam stacjonarnego do 1500
Sprzedaj tego laptopa, to budżet będzie większy :3 a osobiście bym Ci zaproponował coś, co możliwe że sam będę kupować. http://www.morele.net/inventory/info/o6RiK4/ procesor nic z tego że pentium, ale da się go podkręcić na stockowym chłodzeniu do 3.7/4.0 GHz.
No zgadzam się z przedmówcą w kwestii sprzedaży. Jakbyś sprzedał go, to pewnie byś miał budżet gdzieś 2500 zł, i kupiłbyś sobie coś porządniejszego. Jak na obecne gry, kwota 1500 zł za kompa jest śmieszna. Bo za tyle kasy nie ma gamingowych kompów. Chyba, że na alledrogo. :E

Gamingowe kompy zaczynają się od kwoty 2500 zł.
Exotic jak za tą kasę to dobry sprzęt wynalazłeś, podejrzewam że ATS/ETS2 całkiem sprawnie by śmigał na wysokich/średnich w full HD, TheMisiek, może ktoś z znajomych by miał do sprzedania używany komputer, monitora też pewnie nie masz, to może TV z HDMI masz w chacie, na początek by mógł posłużyć jako monitor. Bo komp + monitor marne szanse za 1500, sprzedaż laptopa by zwiększyć budżet dobry pomysł o ile Ci nie potrzebny już będzie.
Deczor, nie wynalazłem tylko złożyłem pod siebie Smile kolega na tym pentiumie + 660ti ( no, troche lepsza niż 750ti ) ma 60fps na fullhd , wszystko na ultra. Ale jeśli nie masz monitora, klawiatury, myszki to lepiej sprzedać tego lapka i kupić reszte. To jest dobre jako podstawkę. W razie zmieniania swojego budżetu mógłbyś zmienić procesor, grafikę, ram bez problemu.
Właśnie o to mi chodziło że złożyłeś, przeglądałem ostatnio PC Format i co miesiąc są tam przykładowe konfiguracje i za 200zł więcej był podobny z gtx 950 a to jeszcze dużo szybsza karta i procek był G4400, może warto porównać.
Stron: 1 2
Przekierowanie