Siema. Chcialbym zlozyc kompa pod ETS2 z wymagajacymi modami (PM+RM, AI Traffic Pack), Need for Speed, FH3 (lecz poczekalbym z Forza bo optymalizacja siada
). Nie musze grac na max ustawieniach. Chce tylko te 60 fps i zeby gra jakos wygladala. Zalezy mi na procku od intela, grafie od Nvidii (seria 700 albo 900), 8gb ram.
Zule kase od rodzicow ale sadze ze 3-4 tys zl na kompa mi przeznacza
Jakies propozycje
Z gory dzieki
Ja za niewiele ponad 2000 zł złożyłem sobie, z Intel Core i3, GeForce GTX 760, 8 gb ramu, i takie mody jak podałeś, będą chodzić na 60 FPS, z co najmniej średnimi ustawieniami
Ale komputer nie sklada sie tylko z procka, grafiki i 4amu. Sa tez inne rzeczy potrzebne (np. chlodzenie, plyta glowna czy zasilacz). Niestety na tych czesciach sie mniej znam i musze was sie spytac
I5 4460, ram Corsaira vengeance, zasilacz mam Corsaira 650 modularny choć kablowy 600 też wystarczy do zapasu mocy.
Grafa - zależy jaki budżet, wybrałbym jako ostatnią.
Płyta główna z obsługą profili XMP (ram oc)
Dobre rady, bardzo się przydadzą, również mi. Aczkolwiek ostateczną decyzję i tak będzie musiał podjąć. Niezależnie czy to profeszynal forum o pctach czy to na takim forum jak tutaj. Jednak warto spojrzeć na fakt iż wiele ludzi typu np. Kordian2002 nie zna się zbytnio na tym i pisze takie bzdury, na profesjonalnych stronach może być podobnie, każdy się udzieli po trochu i wyjdzie całe nic. Ja Wawrzyn mogę Ci polecić moich dwóch znajomych, którzy składają bardzo dobre komputery, ale to na pw jeśli byłbyś zainteresowany.
Niestety nie mogliscie zobaczyc tego posta na innym forum bo trzeba sie zarejstrowac wiec daje wam fotke co i jak
Razem wychodzi 3999 zł