eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Komputer wyłącza obraz.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czesc.
Mam problem z pewnym PC.
Grafika: nvidia geforce GTS250
Procesor: Intel Core 2 duo CPU E8400 2 3.0GHz
System Win 7 32 bity
Płyta główna: Gigabite GA-EP35-DS3L
Ram 2GB w kościach po 1GB

Komputer został wyczyszczony, wymieniona pasta na procku, grafa przedmuchnięta. Zrobiony format.
Sprzęt się załącza na standardowych sterownikach i działa bez problemu. Ale jak doinstaluje stery grafiki to komputer się włącza, ładuje pełen pulpit po czym wygasza ekran. I tak za każdym razem. Jak tylko w trybie awaryjnym odinstaluje sterowniki grafiki i załadują się te z windowska to jest ok. Nawet ets2 odpalę i nic się nie dzieje.
Próbowałem instalowaś straszte stery i najnowsze i pośrednie i ciągle to samo. Zmieniłem wyjście na grafice i też nic nie pomogło.
Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny ?
(29/12/2016 08:41 AM)Thor napisał(a): [ -> ]Czesc.
Mam problem z pewnym PC.
Grafika: nvidia geforce GTS250
Procesor: Intel Core 2 duo CPU E8400 2 3.0GHz
System Win 7 32 bity
Płyta główna: Gigabite GA-EP35-DS3L
Ram 2GB w kościach po 1GB

Komputer został wyczyszczony, wymieniona pasta na procku, grafa przedmuchnięta. Zrobiony format.
Sprzęt się załącza na standardowych sterownikach i działa bez problemu. Ale jak doinstaluje stery grafiki to komputer się włącza, ładuje pełen pulpit po czym wygasza ekran. I tak za każdym razem. Jak tylko w trybie awaryjnym odinstaluje sterowniki grafiki i załadują się te z windowska to jest ok. Nawet ets2 odpalę i nic się nie dzieje.
Próbowałem instalowaś straszte stery i najnowsze i pośrednie i ciągle to samo. Zmieniłem wyjście na grafice i też nic nie pomogło.
Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny ?

Sprawdź dziennik zdarzeń systemowych, tam na pewno będzie zapisany błąd sprzętowy, po jego nr. wygooglujesz czego może dotyczyć. Najprawdopodobniej może być problem z zasilaniem. Sprawdź miernikiem napięcia jakie daje zasilacz (w necie jest sporo poradników gdzie, jak i czym mierzyć napięcia), lub najlepiej załóż inny zasilacz (np. pożyczony od kolegi),

lub

zainstaluj oryginalny sterownik graficzny z płytki cd dołączonej do opakowania karty graficznej

lub

dokładnie sprawdź jakie sterowniki instalujesz dla tego zabytkowego już gtsa 250, bo to że nowe i starsze sterowniki są kompatybilne nie oznacza że karta będzie działać poprawnie

Czy masz do tego PC (karty graf.) podpięty np TV??
No to mi dałeś prace domową Big Grin Ale poczytam w necie o co chodzi i jak to sprawdzić Smile
Nie mam sterów na płycie do tej karty. Ściągałem ze strony nVidi te sterowniki.
Zasilacz, nie pomyślałem o nim a raczej o ramie.
TEż to sprawdze, Mam jakiś stary komp wiec zobacze czy zasilacz będzie podobny i czy wtedy to coś zmieni.

Nie jest nic podpięte poza monitorem.

EDIT:

Odnalazłem sterowniki na stronie producenta karty. Zainstalowałem najstarsze jakie znalazłem i działa. Wiec te stery ze strony nvidi coś są trefne w takim razie.

Dzięki za pomoc.
Przekierowanie