eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Zmiana ekranu ładowania
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam mam do Was zapytanie gdzie w plikach gry ukryte są tekstury z obrazkami do ekranu ładowania ( tak jak podczas ładowania PM, PR czy rus map )
Folder "material"--->"ui"---> "loading"--->"bar_pics"
Oczywiscie musisz mieć rozpakowaną base.scs.
(19/07/2017 03:35 PM)Teddy PL napisał(a): [ -> ]Folder "material"--->"ui"---> "loading"--->"bar_pics"
Oczywiscie musisz mieć rozpakowaną base.scs.
Teraz jest problem bo podmieniam te screeny za swoje i podczas ladowania te obrazy sie krzacza :/ nie mam pomyslu juz jak to zrobic zeby bylo ok :/Rozdzielczosc obrazu jest taka jak oryginalu. Co robie nie tak?
Istotna rzecz w kanale alpha pliku .dds
Nie wiem czy to da się zrobić teraz nawet w programie DXTBmp
Ja swego czasu robiłem to w Photoshopie ze specjalną wtyczką i to dodatkowo odpowiednio skonfigurowaną.

Dla zwykłego laika niewykonalne.
Z innymi teksturami w grze ten program nie ma problemu ale z tymi od ładowania sobie nie potrafi dać rady :/ Tzn przez przypadek udalo mi sie kilka moich screenow załadować ale ale dramatycznie to jest poprzestawiane . Swoja droga dziwne czemu scs za pomocą WOT nie dał możliwości ustawienia sobie i wgrywania swoich ss jako ekrany ładowania. Te które oni uważają za najładniejsze nie koniecznie się muszą nam podobać a chcielibyśmy mieć swoje Tongue
Troche pogrzebałem i udało mi się zrobić żeby moje ss pokazywały się w oknie ładowania ale niestety tylko w takiej formie. Rozdz 1024x512 inaczej obraz sie craschuje
http://i.imgur.com/zZuh4iK.png
Przekierowanie