eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Saab 9-5 2.3t
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Cześć!

Chciałbym zaprezentować SAABa 9-5 Kombi z 2004r.

Pojazd napędza uturbiona (podobno to samo turbo co w AERO) jednostka benzynowa o pojemności 2.3 litra i mocy 220KM.
Auto ma najechane ponad 200tyś (teraz nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć ile :E).

Sprowadzony z Niemiec, bogate wyposażenie - wersja Vector,
m. innymi: 18" felgi, skórzana tapicerka, grzane fotele (przód i tył), dotykowy wyświetlacz, nawigacja (niestety brak polskiej mapy Tongue), zmieniarka na 10 płyt Kenwood, w bagażniku jeszcze jakiś wzmacniacz i stacja dysków DVD.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Autko zostawimy lub pójdzie na handel Tongue
Fajny szwed. Uturbiona wersja aero miała silnik V6 tak jak wersja Vigen także to nie ten silnik. Mam nadzieje że pamiętasz o wrzuceniu wstecznego przed wyjęciem kluczyka ze stacyjki.
Miałem takiego z 3.0 TiD oczywiście na handel. Auto fajne, choć najlepiej z 2.3 T właśnie, ale popytu nie ma.
@Marcin D - To nie jest silnik z aero, ale turbina już tak :E
Ok tylko fakty stwierdzilem. Pamiętaj że stacyjka w tym aucie robi też za blokade skrzyni i dlatego trza przed wyjęciem kluczyka wbić wsteczny bo inaczej bębenek rozwalisz w stacyjce.
@Marcin D - Ja do prawka mam jeszcze pół roku :E Tata ma Saaba 9-3 z 1999r. już ładnych pare lat, więc wiem o co chodzi. Ale dzięki za info Tongue

PS: W necie piszą, że aero też ma 4 cylindry, jedynie 3.0 ma v6 :E
Saab niby fajny ale jak dla mnie ten ma jedną wadę a dokładniej jest w kombi no i mój 9-3 i tak jest ładniejszy :E
(08/12/2018 08:41 PM)Michal_Z_gno napisał(a): [ -> ]Saab niby fajny ale jak dla mnie ten ma jedną wadę a dokładniej jest w kombi no i mój 9-3 i tak jest ładniejszy :E

Czyli reasumując ma trzy wady: kombi, nie jest Twój i Twój jest ładniejszy Tongue
(08/12/2018 08:58 PM)Limowski napisał(a): [ -> ]
(08/12/2018 08:41 PM)Michal_Z_gno napisał(a): [ -> ]Saab niby fajny ale jak dla mnie ten ma jedną wadę a dokładniej jest w kombi no i mój 9-3 i tak jest ładniejszy :E

Czyli reasumując ma trzy wady: kombi, nie jest Twój i Twój jest ładniejszy Tongue

Dokładnie tak :E
No oczywiście można by wymienić jeszcze to, że nie jest szary metalik ale nie czepiajmy się detali Big Grin
(08/12/2018 07:07 PM).:Seba11:. napisał(a): [ -> ]oczywiście na handel

Kogo to obchodzi typie? XDDDDD

Podoba mi się Saabik Big Grin
Stron: 1 2 3
Przekierowanie