eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Dobry sprzęt - zacinanie się gry
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym się do Was zwrócić z pewnym problemem, gdyż jestem mało doświadczonym graczem. Kilka dni temu zakupiłem nowy komputer i jak wielu z was może się domyślać, pierwszą czynnością po jego uruchomieniu było pobranie steam, logowanie na konto i pobranie Ets2. Kilka godzin czekania i w końcu jest!! Miałem na pen-drive kilkanaście modów które zgrałem. Pierwsze odpalenie gry, pierwsza misja...i szok...Gra się tnie...O ile w trasie da się jeszcze przeżyć to w miastach jest tragedia...Ustawienia mam wszystkie na ultra, skalowanie 200% Czy może to być wina sprzętu czy może błędne ustawienie modów?
Specyfikacja sprzętu :
8 rdzeniowy procesor 9 generacji i7 9700K (turbo 4,9GHz)
Super wydajna karta graficzna RTX 2070 8GB
Super wydajne pamięci DDR4 16GB 3000MHz
SSD ADATA XPG SX8200 256GB 3350/1150 MB/s
Stabilna płyta główna MSI Z390-A PRO

Zamieszczam również ustawienie modów natomiast game log nie mieścił mi się na stronie pastebin

Image

Game Log

https://sharemods.com/r03ttb0qwimz/game.log.txt.html
Powinno działać płynnie,zobacz bez modów i daj znać Wink
na taką ilość modów to trudno będzie znaleźć odpowiednią kolejność no chyba że znajdą się specjaliści od tego Powodzenia.
Wywal wszystkie mody z dopisem By Jazzycat, bo jest z nimi wiele błędów co widać po twoim logu. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj, bo mody na pojazdy AI oraz wysokiej jakości naczepy to zawsze były i pewnie jeszcze długo będą wymagającymi modami.
Bez modów jest ok, nic się nie dzieje aczkolwiek wiecie jak to jest bez nich...
Podobno mody od jazzycata bardzo obciążają grę.
Wydaje mi się że przy takiej ilości modów to nawet b.dobry sprzęt sobie nie radzi, i to co napisane wyżej - są też błędy. Postawiłabym na mapy, pogodę + ewentualnie paczka naczep i dźwięki/fizyka a resztę bym wywaliła. Oczywiście to moje zdanie, zrobisz jak zechcesz, ale sądzę że części będziesz musiał się pozbyć. Mody Jazzycata sporo "zżerają".
edit: same errory w logu z modem "painted bdf by jazzycat" - proponuję to na początek usunąć.
A ja właśnie zawsze myślałem że to mody typu mapy, dźwięki i pogoda są najbardziej fps-o żerne
Co do map to masz rację Aniu, wolałbym je zamiast tych modów od Jazzycata tyle że ostatnie dwa dni bawiłem się ze zgraniem ze sobą promods+poland rebuilding+rus map i nie wiem czemu ale wciąż mi wywala grę...
Pokaż kolejność jakiej chcesz użyć do tych map.
(26/02/2019 10:16 PM)Dawid2849 napisał(a): [ -> ]Pokaż kolejność jakiej chcesz użyć do tych map.
Obecnie nie mam takiej możliwości gdyż nie mam dostępu do pc, natomiast znalazłem przed chwilą poradnik na forum i wiem gdzie robiłem błąd. Miałem podstawowe pliki map bez fixów i road connection
Stron: 1 2 3 4
Przekierowanie