eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Przyczepność deszcz.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Co zrobić żeby podczas opadów deszczu lub śniegu nie spadała przyczepność?
Dostosować prędkość do panujących warunków Wink
Nie jestem pewien ale w wersji 1.39 zrobili inną fizykę jazdy podczas opadów deszczu, nie wiem jak u innych ale u mnie po przekroczeniu 60km/h ciężko jest wejść w zakręt Rolleyes
U mnie przy każdej.
(17/12/2020 01:48 PM)BaToNxpompa napisał(a): [ -> ]Dostosować prędkość do panujących warunków Wink
Nie jestem pewien ale w wersji 1.39 zrobili inną fizykę jazdy podczas opadów deszczu, nie wiem jak u innych ale u mnie po przekroczeniu 60km/h ciężko jest wejść w zakręt Rolleyes

Bez przesady.. W deszczu jadąc 60km załadowanym autem nie da się wykonać łuku. Żeby jeszcze to działało jakoś sensownie a nie podsterownosc i nic innego. To 2 lata temu lepiej to działało bo potrafiło złożyć zestaw w scyzoryk.
W defie kół trzeba edytować tą linijkę: wet_grip: 1.5 im więcej tym lepsza przyczepność bynajmniej u mnie.
Staram się zawsze dostosować prędkość do warunków panujących na drodze... mimo to i tak przy modzie na fizykę jazdy i przy zużyciu w jakimś stopniu opon w ciężarówce czasem na zakręcie skręcając kierownicą prawo / lewo to zdarzy się, że ciężarówka jedzie na wprost... Wink
Przekierowanie