13/11/2021, 07:40 PM
Podkład do ME w skali 1:5
Wiem że skala 1:5 odchodzi powoli do lamusa, ale raczej jeszcze jakieś mapy na niej powstaną.
Postanowiłem się po wątku PatrykaPL podzielić z forumowiczami podkładem, którego używam na Polesiu.
Ma on rozmiar ok. 105km(W-E) x 60km(N-S) (Mierzone na oko )
Z tego co sprawdzałem, na tym obszarze który ja odwzorowuję jest dość dokładny.
Koniec pitolenia...
Co trzeba zrobić aby go przystosować do swojej mapki?
Przede wszystkim na mapach robicie screenshota ~105km x ~60km. Następnie wklejacie go do pliku polskae.dds (jako edytor polecam Paint.net).
Dalej podmieniacie w pliku editor_data.sii (zawartym w pobieranym pliku )
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .na nazwę waszego modułu np.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
Teraz w opcjach uruchamiania na Steam dodajecie następującą linijkę:
Winno wszystko śmigać
Miłej zabawy w ME
Pobieranie Modyfikacji:
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .
ZAKAZ WYNOSZENIA NA INNE FORA
Proszę uwzględnić mnie w podziękowaniach, jeśli podkład będzie dołączony do plików jakiejś mapy.
Wiem że skala 1:5 odchodzi powoli do lamusa, ale raczej jeszcze jakieś mapy na niej powstaną.
Postanowiłem się po wątku PatrykaPL podzielić z forumowiczami podkładem, którego używam na Polesiu.
Ma on rozmiar ok. 105km(W-E) x 60km(N-S) (Mierzone na oko )
Z tego co sprawdzałem, na tym obszarze który ja odwzorowuję jest dość dokładny.
Koniec pitolenia...
Co trzeba zrobić aby go przystosować do swojej mapki?
Przede wszystkim na mapach robicie screenshota ~105km x ~60km. Następnie wklejacie go do pliku polskae.dds (jako edytor polecam Paint.net).
Dalej podmieniacie w pliku editor_data.sii (zawartym w pobieranym pliku )
Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Teraz w opcjach uruchamiania na Steam dodajecie następującą linijkę:
Winno wszystko śmigać
Miłej zabawy w ME
Pobieranie Modyfikacji:
ZAKAZ WYNOSZENIA NA INNE FORA
Proszę uwzględnić mnie w podziękowaniach, jeśli podkład będzie dołączony do plików jakiejś mapy.