Witam. Przychodzę z pewnym pytaniem. Czy mogę korzystać z modeli z PR i FP (np.: tablice znaków) na mojej mapie, a później czy mogę ją wydać? Pytam, bo nie chcę mieć potem żadnych nieprzyjemności związanych z "kradzieżą modeli"
pewna osoba ma teraz łatke że kradnie niesłusznie aktualnie nałożoną
pewnie powiedzą twórcy tych map że nie znając życie
(16/10/2022 04:32 PM)antyoliver napisał(a): [ -> ]Witam. Przychodzę z pewnym pytaniem. Czy mogę korzystać z modeli z PR i FP (np.: tablice znaków) na mojej mapie, a później czy mogę ją wydać? Pytam, bo nie chcę mieć potem żadnych nieprzyjemności związanych z "kradzieżą modeli"
Jeżeli otrzymasz zgodę od autorów tych map, to nie.
Jeżeli robisz naprawde ciekawy projekt to z wiekszoscia twórców na luzie sie dogadasz.
Zależy co to za mapka będzie bo jeśli jakieś rozszerzenie czy tam dodatek do danej mapy to zgody mieć nie musisz i raczej nikt się nie doczepi.
Jeśli natomiast jest to mapka "osobna" (działająca niezależnie i nie będąca dodatkiem do danej mapy) to zgodę już musisz uzyskać i tu wszystko zależy jak dobrze zagadasz i co będzie reprezentował Twój projekt.
Ps. Jeśli szukasz tablic drogowych to są w dziale download wydane i z nich możesz sobie korzystać dowoli (tylko należy przy wydaniu mapki podać autora tych modeli).