eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: gra wywala w pewnych miejscach
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wiem, że tych tematów są dziesiątki. Sam czasami pomagam, ale po zmontowaniu mapy combo mam mały problem. Gra się normalnie wczytuje więc raczej kolejność modów jest dobra, ale potrafi mnie wywalić losowo w jakiś miejscach na mapie. Przez kilka sek. gra mocno laguje i potem wywala. Tak miałem dzisiaj w Maroku, ale pomyślałem, że wina moda, ale jak tak się zrobiło na terenie Iberii gdzie chyba nie mam żadnego moda to zwątpiłem. Dodam, że ponownie wgrałem grę i wolno przejechałem i było ok. Mam dużo modów na Ai, syreny, motocykle i jedyne co mi przychodzi do głowy, że może to coś się kłóci. Ale grałem wcześniej wyłącznie z PM+ROEX i z tym całym ruchem ulicznym i z wyjątkiem jednego miejsca na Ukrainie gdzie za każdym razem wywalało (więc wina moda) nigdy tak się nie zadziało. A dzisiaj po zrobieniu całej mapy tak. Nie mam pliku loga bo ponownie włączyłem i normalnie zagrałem, zapomniałem wcześniej zabezpieczyć po tym crashu.

Czy mogą mieć na to jakiś wpływ opcje uruchamiania:
-64bit -unlimitedlog -rdevice dx11 -mm_pool_size 16384 -mm_max_resource_size 32 -mm_max_tmp_buffers_size 1000 ?

Pamiętam, że w zeszłym roku kilka razy tak mi się zdarzyło w Turcji. Też gra zaczynała mocno lagować i crash. Temperatury CPU i GPU bardzo niskie ok 55st
Ja bym zaczoł od sprawdzenia spójności plików. Zazwyczaj to pomaga w takich przypadkach Smile
(08/01/2023 11:47 AM)Marcin D napisał(a): [ -> ]Ja bym zaczoł od sprawdzenia spójności plików. Zazwyczaj to pomaga w takich przypadkach Smile

Ale steamowa opcja sprawdzania spójności plików ogarnie 86 modów ? W ATS bez modów nie mam takich sytuacji.
Sprawdź a sie dowiesz Smile mysle że ogarnie.
Witam serdecznie na forum.Ja mam następujący problem w ETS 2: otóż wywala mnie z gry gdy jestem w okolicy Wilna i Mińska
Po kilku próbach i usunięciu części modów,nie wywala mnie z Mińska ani z Wilna,ale zniknęło Grodno i kilka małych fragmentów drogi
Bez logów ciężko cokolwiek ogarnąć. Ale ja w takiej sytuacji winiłbym poszczególne mody.
Nie jest tak, że ostatnio instalowany mod musi być winny, bo często dochodzi brak kompatybilności z innym, wcześniej instalowanym, modem.

I tak może nam się wydawać, że winna jest mapa, a problem może leżeć np. w modzie naczepy, która po pojawieniu się na mapie scrashuje grę...Także logi o jeszcze raz logi.
Przekierowanie