eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST

Pełna wersja: Naprawa lowdeck 1.49 - poradnik
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czołem!
Przez ostatnie dni dostałem sporo zapytań jak zaprawiłem skrzynię. Postanowiłem opisać wam to krok po kroku i udowodnić, że to nic trudnego.
1. Otwieramy naszą modyfikację (ciągnik/solówkę) za pomocą programu winrar.
2.Wchodzimy def/vehicle/truck/folder auta który edytujemy (w moim wypadku jest to nowy man więc folder nazywa się "man.tgx_2020"/transmission
3.Następnie szukamy odpowiedniej skrzyni biegów, którą używamy. Moja podpowiedz jest taka, że szukamy do dyferncjale. Ja osobiście mam 2.31, co widać w nazwie, trzy ostatnie cyfry to 231.
Image

4. Dopisujemy dwie linki zaznaczone na zdjęciu. (Pamiętajcie aby znalazły się w odpowiednim miejscu, tak jak wygląda to u mnie.)
Image

Poniżej wklejam wam do skopiowania :

# Torque Converter: 2.64, 2.85, 3.08, 3.36, 3,40, 3.70, 3.78
stall_torque_ratio: 0.8 #default -1.1 1.x-3.x

5.Nie pozostaje nic jak cieszyć się z jazdy lowdeckiem. Pozdro!
Sprawdzone, działa na 100% dzięki za pomoc 10/10
Hmmm ciekawe ze ten poradnik pokazął się zaraz po moim filmie na YT hmmmm

(11/02/2024 07:05 PM)X_GamingPL napisał(a): [ -> ]Hmmm ciekawe ze ten poradnik pokazął się zaraz po moim filmie na YT hmmmm

Akurat Twojego poradnika nie widziałem. Główkowałem z tym gdzieś od połowy tygodnia, co możesz sam sprawdzić bo dodawałem na ten temat post w dziale "pytania". Ale fajnie, że ktoś to nagrał, zawsze można zrobić to w łatwiejszy sposób oglądając i robiąc krok po kroku.

Poniżej podsyłam link do mojego tematu z czwartku, więc proszę mi plagiatu nie zarzucać Big Grin

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Siemano jakiego mana uzywasz? probuje to ogarnac na auto kierowcy do mana bc belki ale nie wiem jak dostac sie do jego moda :/
hej, poradnik działa ale strasznie szybko zmienia biegi, jak to zmienić?
(31/08/2024 03:39 PM)Konsonex napisał(a): [ -> ]hej, poradnik działa ale strasznie szybko zmienia biegi, jak to zmienić?

Niestety za bardzo nie ma rozwiązania na to, ale update 1.50 wszystko naprawia więc polecam się przestawić Smile
Przekierowanie