Siemka! Widzę w większości VS wymagane jest posiadanie virtual spedytora. Bawiłem się tym parę chwil i lekko irytujące jest, poszukiwanie odpowiedniego save'a, aby nadać nowy ładunek, bo w locie nie idzie tego dokonać. Gra musi zostać zapisana, save odkodowany i zapisany z nowym ładunkiem, wczytany w grze. TruckBook wydaje się całkiem przyzwoitą stroną wraz z aplikacją, która na bieżąco śledzi poczynania i dokonuje logowania wszystkich najważniejszych kwestii. dyspozytorinia pozwala na tworzenie tras i ładunków. Próbowaliście z tego korzystać? Osobiście temat poznałem jakieś 5-6 lat temu, a wczoraj sprawdziłem czy to żyje i okazuje się, że tak i nawet się rozwija.
Siema zdecydowanie do tworzenia tras polecam TRUCKY.
Aplikacja o wiele bardziej rozwinięta niż trucksbook, możesz dodać bezproblemowo trasę zarówno z ładunków jak i zleceń.
Poza dyspozytorem aplikacja na bieżąco śledzi twoją trasę pokazując przebieg, spalone paliwo etc. (działa w czasie rzeczywistym)
Trucky bardzo proste i intuicyjne w obsłudze.
Wystarczy wczytać folder z grą, aplikacja sama znajduje odpowiedniego save-a (przy wyłączonym steam cloud i szybkim zapisie).
Aplikacja uruchamia się wraz z grą więc nie musisz o niej pamiętać.
Żeby dodać sobie własną trasę klikasz alt+b w grze i przenosi cię do panelu dyspozycyjnego.
Szczerze to korzystanie z virtual speditora jest mega proste i bardzo szybkie.
Wystarczy robić Quick save z pomocą przycisku Home czy jakiegoś nnego jak masz zbudowane, a jeżeli używasz jednego profilu to po pierwszym użyciu i wybraniu profilu w virtual spedytorze, to nie trzeba ponownie wybierać bo po prostu nadpisujesz starszy save.
Jedyny problem dla osób początkujących z tym to wyszukanie odpowiedniego ładunku
Virtual speditor również jest dobry z tego względu, iż jak masz własne bazy to możesz zrobić mapset, w przypadku Trucky chyba się jeszcze nie da z własnych dodatków korzystać.
Plus też na Trucky czasem są błędy i generują się ładunki z 0 tonami, lub po oddaniu trasy wyskakuje przejechany dystans jako 0 km.
Mimo wszystko Trucky dobra apka nie tylko do generowania ładunków.
Racja plusem virtuala są mapsety, ale moim zdaniem nie działają one poprawnie.
Dość często na dostawę daje za mało czasu, miejsce rozładunku jest w naczepie, rozładunku również.
Jest kilka miast , których virtual nie czyta, dodatkowo na wersji 1.50 nie działa w nim totalnie nic plus wykrywa w nim złośliwe oprogramowanie.
No właśnie, czyli jednak są błędy. Z TB nie zauważyłem żadnego błędu, plus przejrzystość. Generalnie zadałem to pytanie do Was, bo dla mnie jako tako, są to po prostu nowinki
Jestem niedzielnym graczem
(chociaż od przed wczoraj ponad 3 tyś km zrobiłem
Oj potrafi to wciągnąć, tym bardziej jak się łapie klimat
) Wygląda na to, że znacie wszystkie możliwe aplikacje