Witam, pod koniec 2023 roku wymieniałem podzespoły w komputerze stacjonarnym.
Specyfikacja:
-Radeon rx 6600
-AMD ryzen 5500
-RAM z tego co pamiętam 2x8GB
-Dodałem dysk 1TB (był tylko 500GB)
Od tamtego czasu gdy gram co jakiś czas jest spadek fps i gra się przycina. Natomiast cały czas jak jadę czy to po autostradzie czy to po mieście tekstury cały czas się w oddali ładują. Stąd moje pytanie czy wiecie może jak temu zaradzić,
chciałbym po prostu żeby gra chodziła płynnie, w końcu komputer jest dosyć mocny. Przeniosłem kiedyś grę z dsyku C na pojemniejszy dysk E ale niestety to nie pomogło.
Mam PC o gorszych parametrach niż Ty z tym, że kara graficzna nividia giforce a procesor intel core a dysk ssd 500 gb. Mi gra chodzi płynnie mimo, że mam bardzo dużo modów. Leciutkie przycinki tylko wtedy jak gra automatycznie się zapisuje ale nie ma to wpływu na grę.
(21/10/2024 07:57 PM)Tedy napisał(a): [ -> ]Mam PC o gorszych parametrach niż Ty z tym, że kara graficzna nividia giforce a procesor intel core a dysk ssd 500 gb. Mi gra chodzi płynnie mimo, że mam bardzo dużo modów. Leciutkie przycinki tylko wtedy jak gra automatycznie się zapisuje ale nie ma to wpływu na grę.
Dlatego właśnie chciałbym sie dowiedzieć co z tym zrobić? Odinstalować i zainstalować jeszcze raz? Już nie wiem co mam robić.
(21/10/2024 08:01 PM)maksbajor45 napisał(a): [ -> ] (21/10/2024 07:57 PM)Tedy napisał(a): [ -> ]Mam PC o gorszych parametrach niż Ty z tym, że kara graficzna nividia giforce a procesor intel core a dysk ssd 500 gb. Mi gra chodzi płynnie mimo, że mam bardzo dużo modów. Leciutkie przycinki tylko wtedy jak gra automatycznie się zapisuje ale nie ma to wpływu na grę.
Dlatego właśnie chciałbym sie dowiedzieć co z tym zrobić? Odinstalować i zainstalować jeszcze raz? Już nie wiem co mam robić.
Macie jakieś pomysły? Męczę sie z tym już od roku i nie mam pomysłu. Denerwujące to jest bo co chwila jest spadek fps i gra się przycina a tekstury się caly czas lądują. Przeniosłem ETS 2 ze STEAM z dysku na dysk (na pojemniejszy dysk) ale nic nie pomogło. Pomóżcie pls
(21/10/2024 05:34 PM)maksbajor45 napisał(a): [ -> ]Witam, pod koniec 2023 roku wymieniałem podzespoły w komputerze stacjonarnym.
Specyfikacja:
-Radeon rx 6600
-AMD ryzen 5500
-RAM z tego co pamiętam 2x8GB
-Dodałem dysk 1TB (był tylko 500GB)
Od tamtego czasu gdy gram co jakiś czas jest spadek fps i gra się przycina. Natomiast cały czas jak jadę czy to po autostradzie czy to po mieście tekstury cały czas się w oddali ładują. Stąd moje pytanie czy wiecie może jak temu zaradzić,
chciałbym po prostu żeby gra chodziła płynnie, w końcu komputer jest dosyć mocny. Przeniosłem kiedyś grę z dsyku C na pojemniejszy dysk E ale niestety to nie pomogło.
Kiedyś miałem to samo, problemem jest karta graficzna, albo kości ram na wymarciu , spróbuj przeczyścić sobie podzespoły komputera a jak to nie pomoże to wymiana karty albo zwiększenie ramu