Pomocy, komputer się nie włącza. - Wersja do druku +- eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST (http://etrucks.pl) +-- Dział: Wszystko i nic (/forum-86.html) +--- Dział: Rozmowy na każdy temat (/forum-89.html) +---- Dział: Komputery i webmastering (/forum-254.html) +---- Wątek: Pomocy, komputer się nie włącza. (/thread-32077.html) |
RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - abuk - 10/08/2015 09:58 AM Komputer sprawdzony, przycisk power jest ok. RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - RadolSzczecin - 10/08/2015 12:13 PM Skąd wiesz ze prąd w zasilaczu jest?? W takim przypadku potrzebny byłby najlepiej drugi komputer. Najpierw podmieniasz zasilacz który jesteś pewny ze jest sprawny (z drugiego komputera) i sprawdzasz na nim. (Dla pewnosci mozesz robić odwrotnie - ten Twój zasilacz podłączyć do innego komputera w celu weryfikacji działania.) Skoro kompletnie nic nie reaguje obstawiam zasilanie na płytę główną przycisk sam z siebie sie nie popsuł ot tak....malo prawdopodobne. Nie wiem w jakim stanie masz tego kompa.... RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - abuk - 10/08/2015 12:28 PM Komputer jest nowy. Sprawdzałem na innych zasilaczach, i jest wszystko OK. Chyba jednak, ta płyta. RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - RadolSzczecin - 10/08/2015 12:32 PM Nie rozumiem Twojego posta kompletnie. "Sprawdzałem na innych zasilaczach i jest wszystko OK" - czyli że co? Komputer sie uruchamia na tych 'innych' zasilaczach?? - czyli to zasilacz szlag trafił a nie płyta główna. RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - abuk - 10/08/2015 12:34 PM Prąd jest, a komputer się nie włącza. RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - trucker2121 - 10/08/2015 04:27 PM Jeśli sprawdziłeś włącznik, próbowałeś załączyć zwierając zworki, to jedyne co, to płyta główna. Jakbyś mógł wstaw fotę płyty głównej i jak możesz podaj markę i parametry zasilacza. RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - Aras. - 10/08/2015 05:56 PM Wniosek: Spalona płyta główna Jeżeli masz gwarancję to możesz wymienić na nową, a jak nie to cie czeka kupno nowej i lepszej płyty RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - trucker2121 - 10/08/2015 07:03 PM No tak jak wcześniej pisano, wygląda na spaloną sekcję zasilania. Takie uszkodzenia mógł wyrządzić tandetny zasilacz, dlatego jestem ciekaw jaki w środku siedział zasilacz. Ja bym się jeszcze przyjrzał całej płycie, czy nie ma jakichś wybrzuszonych kondensatorów itp. RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - .:KoxTrucker:. - 10/08/2015 07:04 PM A mam takie pytanko: Ile watów ma Twój zasilacz? RE: Pomocy, komputer się nie włącza. - abuk - 10/08/2015 07:19 PM 500 w dziesięć postów.... |