( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - Wersja do druku +- eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST (http://etrucks.pl) +-- Dział: Wszystko i nic (/forum-86.html) +--- Dział: Rozmowy na każdy temat (/forum-89.html) +---- Dział: Komputery i webmastering (/forum-254.html) +---- Wątek: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? (/thread-22979.html) |
( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - pitreekk - 16/09/2014 08:46 PM Mam pytanie ( i nadzieje, że się nie obrazicie, bo to forum nie jest do tego tematu, ale przekonałem się że są ludzie którzy akurat może trochu się znają ). A więc.. Czy jako 16 latek mogę już zacząć próbować, powoli uczyć się JAVY? Bo taki kierunek chciałbym w przyszłości obrać. Być programistą JAVY. Jednak co muszę umieć przed tym, żeby wgl zacząć.. Jak zacząć... Co mam zrobić.. Uczyłem się w sumie przez rok jedynie HTML-a i mało zresztą pamiętam, ogólnie za co mam się najpierw zabrać. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. P.S. Z matematyką u mnie trochę ciężko, orłem nie jestem, ale żeby tragicznie było to również myślę że nie. RE: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - Matey. - 16/09/2014 08:53 PM Pierwsze co Liceum/Technikum Informatyczne ,bez tego ani rusz . Znajdź sobie kogoś kto to ogarnia w twoim rejonie i niech cię podszkala ,bez szkoły nikt raczej cię nie przyjmie ,a w tych czasach bez papieru to nawet alkoholu ci nie sprzedadzą ;]. RE: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - grzesiek128 - 16/09/2014 08:54 PM jelonek racja samemu cieżko sie nauczyć RE: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - pitreekk - 16/09/2014 08:57 PM Rozumiem, szkoła przede mną jeszcze.. Nie wiem na 100% czy się decydować.. Ciężkie to jest, ale jest to bardzo dobra perspektywa na przyszłość ( a w każdym razie tak mi się wydaje ). Są tutoriale czy coś, więc sam mógłbym od czegoś zacząć, zrozumieć chociaż trochę. Przecież nie mówimy tu że sam się nauczę wszystkiego. RE: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - Matey. - 16/09/2014 09:04 PM Oczywiście w temacie szkoły wiem coś o tym ,jest to ciężki profil na którym mało który przeciętniak daje sobie rade ,jeśli chcesz iść na owy profil musisz spiąć poślady i wsiąść się za robotę,jednak matematyka gra dość duża role więc jeśli byś nie dawał rady jakieś korki czy coś w tym stylu ,oczywiście do odważnych świat należy próbuj .Co do tutek nie są one w pełni prawidłowe każdy robi inaczej ,Tak tak szkoła to syf ale akurat jeśli to dobra szkoła może cię nauczyć nawet na dobrego programistę ,kto wie może samsung czy inna firma zajmująca się owymi programowaniem . RE: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - pitreekk - 17/09/2014 02:52 PM Na jednym z innych forum podpowiedziano mi bym zaczął się uczyć PHP, no i tak zrobię, tylko za bardzo nie wiem co mam zacząć, będę trochę czytał, próbował i jakoś chyba to pójdzie... RE: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - Matey. - 17/09/2014 04:15 PM Zaczynaj robić jakieś fora amatorsko php . RE: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - pitreekk - 17/09/2014 04:16 PM Zaczynam robić według tego tutorialu: Będę się starał robić wszystko to, co robi ten Pan. Chyba dobry to wybór..? P.S. Jelonek, a Ty się na jakimś języku znasz? RE: ( Może ktoś się zna.. ) Co trzeba umieć by zacząć, próbować programować JAVĘ? - Matey. - 17/09/2014 04:27 PM Próbuj może ci pomoże ,po pijaku znam chiński .A ogólnie to nie bo po zawodówce jestem . |