eTrucks.pl • Od 13 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST
ProMods 2.43 nie ładuje się - Wersja do druku

+- eTrucks.pl • Od 13 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST (http://etrucks.pl)
+-- Dział: Euro Truck Simulator 2
(/forum-288.html)
+--- Dział: Pomoc dla graczy (/forum-193.html)
+---- Dział: Pomoc (/forum-243.html)
+---- Wątek: ProMods 2.43 nie ładuje się (/thread-51350.html)

Strony: 1 2


ProMods 2.43 nie ładuje się - piotr13 - 01/04/2020 06:11 PM

Witam,
Pobrałem ProMod 2.43, zainstalowałem według wskazań, na nowym profilu próbuje wczytać grę, jednak ładowanie zatrzymuje się jakoś za połową wskaźnika i tak przez kilka minut. Grę zamykam z menedżera zadań. Wersja gry to 1.36.2.55

Tu jest log
https://pastebin.com/PMb0fNZd

Tak wygląda zawartość folderu mod oraz gry w bibliotece Steam
https://www.flickr.com/photos/187706635@N02/49724002818/in/dateposted-public/

Tak wygląda ułożenie w menedżerze modyfikacji
https://www.flickr.com/photos/187706635@N02/49724540671/in/dateposted-public/

Jesli ktoś się w tym orientuje to proszę uprzejmie o pomoc.


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - Ania - 01/04/2020 06:16 PM

Na pierwszy rzut oka to co zauważyłam to kolejność modów. Pierwsze powinno być ProMods Assets, i potem tak jak masz.

Image


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - piotr13 - 01/04/2020 06:30 PM

Próbowałem z takim ustawieniem i to samo.
Obecnie ustawienie mam takie jak tutaj jest w dołu przedstawione http://polandrebuilding.pl/download/poland-rebuilding-2-4-1/


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - Ania - 01/04/2020 06:46 PM

Czyli rozumie że obecnie korzystasz z PolReb + ProMods.
Kolejność u Mnie wygląda tak :

Image

Proponuję zostawić Ci zarówno w folderze mod jak i w grze w modyfikacjach tylko pliki mapowe, resztę dezaktywować.
Sprawdzić czy z samymi plikami mapy gra się uruchomi.


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - Lanker - 01/04/2020 06:46 PM

Pierwsze wczytanie mapy trwa zawsze najdłużej i właśnie kilka minut może minąć, zależy od sprzętu


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - piotr13 - 01/04/2020 07:33 PM

Anna, właśnie taką kolejność mam. Na chwilę obecną samego ProMods próbuję odpalić.
Lanker właśnie obawiam się o sprzęt bo od lat też nic nie zmieniałem.
Zostawię go na 15 minut, zobaczę może się uda i dam znać.


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - Ania - 01/04/2020 07:39 PM

(01/04/2020 07:33 PM)piotr13 napisał(a):  Anna, właśnie taką kolejność mam. Na chwilę obecną samego ProMods próbuję odpalić.
Lanker właśnie obawiam się o sprzęt bo od lat też nic nie zmieniałem.
Zostawię go na 15 minut, zobaczę może się uda i dam znać.

Też mam dość stary sprzęt, i przy pierwszym uruchomieniu czekałam trochę, choć podczas ładowania normalnie muzyka z intro grała ( co było znakiem że się ładuje,a nie że stanęło w miejscu).
Próbuj z samym promods. Powodzenia


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - piotr13 - 01/04/2020 08:32 PM

Działa sam ProMods, ale faktycznie ładowanie dłuższą chwilę trwa, jakieś 8 minut Big Grin. Jutro już spróbuję z Poland Rebuilding i dam znać.
Proszę jeszcze o niezamykanie tematu.
Dziękuję za dotychczasową pomoc Big Grin


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - piotr13 - 02/04/2020 04:55 PM

Witam,
ProMods działa z Poland Rebiulding. Mam jednak kolejne pytanie.
Czy wyłączyć automatyczną aktualizację gry? Bo nie wiem czy jak teraz mam ProMods z Poland Rebiulding pod 1.36 to jak się zaktualizuje na 1.37 ten mod będzie dalej działał?


RE: ProMods 2.43 nie ładuje się - Lanker - 02/04/2020 05:13 PM

Nie będzie działał, mapa jest każdorazowo dostosowywana do kolejnej wersji gry. Także lepiej wyłącz Wink