TruckBook - Używacie? - Wersja do druku +- eTrucks.pl • Od 17 lat najlepsze forum z modami do ETS1, GTS, ETS2, ATS, ST (http://etrucks.pl) +-- Dział: Euro Truck Simulator 2 (/forum-288.html) +--- Dział: ETS2 rozmowy ogólne (/forum-354.html) +--- Wątek: TruckBook - Używacie? (/thread-54902.html) |
TruckBook - Używacie? - matadrox - 04/07/2024 09:11 AM Siemka! Widzę w większości VS wymagane jest posiadanie virtual spedytora. Bawiłem się tym parę chwil i lekko irytujące jest, poszukiwanie odpowiedniego save'a, aby nadać nowy ładunek, bo w locie nie idzie tego dokonać. Gra musi zostać zapisana, save odkodowany i zapisany z nowym ładunkiem, wczytany w grze. TruckBook wydaje się całkiem przyzwoitą stroną wraz z aplikacją, która na bieżąco śledzi poczynania i dokonuje logowania wszystkich najważniejszych kwestii. dyspozytorinia pozwala na tworzenie tras i ładunków. Próbowaliście z tego korzystać? Osobiście temat poznałem jakieś 5-6 lat temu, a wczoraj sprawdziłem czy to żyje i okazuje się, że tak i nawet się rozwija. RE: TruckBook - Używacie? - dawcio909 - 04/07/2024 09:17 AM Siema zdecydowanie do tworzenia tras polecam TRUCKY. Aplikacja o wiele bardziej rozwinięta niż trucksbook, możesz dodać bezproblemowo trasę zarówno z ładunków jak i zleceń. Poza dyspozytorem aplikacja na bieżąco śledzi twoją trasę pokazując przebieg, spalone paliwo etc. (działa w czasie rzeczywistym) Trucky bardzo proste i intuicyjne w obsłudze. Wystarczy wczytać folder z grą, aplikacja sama znajduje odpowiedniego save-a (przy wyłączonym steam cloud i szybkim zapisie). Aplikacja uruchamia się wraz z grą więc nie musisz o niej pamiętać. Żeby dodać sobie własną trasę klikasz alt+b w grze i przenosi cię do panelu dyspozycyjnego. RE: TruckBook - Używacie? - Hamdam - 04/07/2024 09:33 AM Szczerze to korzystanie z virtual speditora jest mega proste i bardzo szybkie. Wystarczy robić Quick save z pomocą przycisku Home czy jakiegoś nnego jak masz zbudowane, a jeżeli używasz jednego profilu to po pierwszym użyciu i wybraniu profilu w virtual spedytorze, to nie trzeba ponownie wybierać bo po prostu nadpisujesz starszy save. Jedyny problem dla osób początkujących z tym to wyszukanie odpowiedniego ładunku Virtual speditor również jest dobry z tego względu, iż jak masz własne bazy to możesz zrobić mapset, w przypadku Trucky chyba się jeszcze nie da z własnych dodatków korzystać. Plus też na Trucky czasem są błędy i generują się ładunki z 0 tonami, lub po oddaniu trasy wyskakuje przejechany dystans jako 0 km. Mimo wszystko Trucky dobra apka nie tylko do generowania ładunków. RE: TruckBook - Używacie? - dawcio909 - 04/07/2024 09:52 AM Racja plusem virtuala są mapsety, ale moim zdaniem nie działają one poprawnie. Dość często na dostawę daje za mało czasu, miejsce rozładunku jest w naczepie, rozładunku również. Jest kilka miast , których virtual nie czyta, dodatkowo na wersji 1.50 nie działa w nim totalnie nic plus wykrywa w nim złośliwe oprogramowanie. RE: TruckBook - Używacie? - matadrox - 04/07/2024 09:59 AM No właśnie, czyli jednak są błędy. Z TB nie zauważyłem żadnego błędu, plus przejrzystość. Generalnie zadałem to pytanie do Was, bo dla mnie jako tako, są to po prostu nowinki Jestem niedzielnym graczem (chociaż od przed wczoraj ponad 3 tyś km zrobiłem Oj potrafi to wciągnąć, tym bardziej jak się łapie klimat ) Wygląda na to, że znacie wszystkie możliwe aplikacje |