(04/06/2015 11:24 PM)MirM napisał(a): @AdwekPL
1. Hitachi TravelStar 5K1000 1 TB (5400, 8MB, Serial ATA/300) RV <- "wąskie gardło" zestawu, jeżeli ma to być HDD systemowy, a nie jako "magazyn".
Dysk ma obroty 5.400 i i pamięć podręczną 8 MB.
Na system najlepiej SSD.
2. ASUS XONAR PHOEBUS SOLO - jesteś audiofilem i masz odpowiedni zestaw kolumn 7.1.? Zaoszczędzone pieniądze wydaj na szybki SSD.
To co MirM napisał to prawda ale do tego dodam od siebie jeszcze kilka uwag.
Po 1 na na płytach MSI gamingowych masz kodeka Realtek ALC 1150, wspierającego Sound Blaster X-Fi MB3. Jest to jak narzazie najlepszy kodek na rynku.
Po 2 po co Ci -
Napęd LG nagrywarka Blu-ray 3D BD-R 16x, 16x DVD+/-, SATA, czarna, bulk (BH16NS40 RBB).
Co ty będziesz nagrywać takiego by wydać pon koło 270 zł ? Teraz powoli napędy optyczne przechodzą do "LAMUSA", używa się pendrive lub innych kart pamięci. Ja osobiście nie pamiętam kiedy używałem napędu optycznego.
Jak juz tak bardzo chcesz napęd optyczny to kup najzwyklejsza nagrywarkę DVD bo wątpie bys nagrywał tym Blu-Ray'em gdzie dobra płyta to wydatek 5-6 zł/szt.
Po 3 nie pchałbym się w Radeony (MSI Radeon R9 285 Gaming 2G) bo AMD to już nie ta sama firma co kiedyś. Wieczne problemy z sterownikami, praktycznie w każdej nowej grze problemy są z tymi kartami.
Za trochę więcej możesz kupic GTX 960 lub za podobna kwotę bo około 900 zł używanego GTX 770 który i tak jest lepszy niż R9 285.
Polecam np mojego MSI GTX 770 TF OC/Gaming. Mam go od roku, zero problemów z piszczącymi cewkami, chodzi bardzo cicho i nawet mogę go sprzedać bo i tak kupuję nową grafikę.
Po 4 Zapomniałeś o chłodzeniu na proesor bo chyba nie planujesz jechać na boxowym ?