Logowanie Zarejestruj

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wystarczy taki komputer na takiego gracza jak ja ?
Autor Wiadomość
HasuFrogg
Gość
Gość

Podziękował:
Podziękowano mu raz(y)
RE: Wystarczy taki komputer na takiego gracza jak ja ?
@AdwekPL
Wydaje mi się, że chyba nie masz pojęcia o dobieraniu podzespołów by złożyć za rozsądną kwotę porządny zestaw.
Jak ty dobierasz podzespoły do tej jednostki centralnej ? Tak na oko czy chybił trafił.
Za te 5 - 5,5 tyś zł można złożyć naprawdę bardzo mocna jednostkę centralną ale trzeba to zrobić z głową.

Wpadasz ze skrajności w skrajność, dobierasz kartę dźwiękowa do zestawu gdzie na płycie głównej masz najlepszy dostępny kodek dźwiękowy Realtek ALC 1150, wspierającego Sound Blaster X-Fi MB3.

Zasilacz mocą dobiera się do potrzeb zestawu, jak dla mnie też jest bardzo ważne by był modularny i cichy.
Chłodzenie CPU to chyba tak dobrałeś aby było w takim razie wystarczy boxowe. Tu powinieneś postawić na dość ciche i wydajne a to będzie oscylować gdzieś w przedziale 100-150 zł.Do tego ważna jest pasta termo-przewodząca którą położymy na procesor pod chłodzenie.

Dysk Samsung 840 Evo 500GB za około 1000 zł ?? Gdzie tu jest sens i LOGIKA ??
Bierze się dysk 256GB Crucial BX100 który kosztuje około 380 zł i tu stawiasz system oraz potrzebne programy do tego kupujesz sobie 1TB Western Digital Red, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200 64MB cache, który kosztuje około 270 zl co razem daje Ci około 650 zł.

To samo pamięci RAM, tu brałbym z wyższym taktowaniem np 2133 MHz CL10 lub CL11 i o ile chłodzenie na CPU pozwoli to wybrałbym z radiatorami (czyli wysoko profilowe).

Rozumiem, że tą jednostkę to chce wujek kupić ?
Jeśli tak to chyba na ten cel ma jakąś kwotę przygotowaną, jeśli tak to znając tą kwotę można dobierać sprzęt.
05/06/2015 10:49 AM
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Wystarczy taki komputer na takiego gracza jak ja ? - .:KOWALSKI:. - 04/06/2015, 10:14 PM
RE: Wystarczy taki komputer na takiego gracza jak ja ? - Kierman007 - 04/06/2015, 10:20 PM
RE: Wystarczy taki komputer na takiego gracza jak ja ? - HasuFrogg - 05/06/2015 10:49 AM
RE: Wystarczy taki komputer na takiego gracza jak ja ? - Futrzaczek99 - 05/06/2015, 08:44 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa