Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 głosów - 4.67 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
Autor Wiadomość
Michal_Z_gno Online
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 14,417
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 531
Podziękował: 23291
Podziękowano mu 11031 raz(y)
Post: #1
Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
Kamera "0" pozwala na poruszanie się swobodnie po mapce oraz na przenoszenie pojazdu z punktu A do punktu B bez konieczności pokonywanie tej trasy standardowo na kołach Tongue

Więc po tym krótkim wstępie możemy zaczynać Wykrzyknik

Na początek musimy otworzyć za pomocą np. notatnika plik config.cfg który znajduję się w Moje Dokumenty/Euro Truck Simulator 2/ (config.cfg).

Image

Po otwarciu pliku config.cfg (notatnikiem) odszukujemy linijki uset g_developer "0" i zmieniamy ją na uset g_developer "1".

Image

Teraz zapisujemy plik i możemy już włączyć grę.

Aby używać kamery "0" należy wcisnąć podczas gry klawisz Image a do poruszania kamerą używamy: myszki oraz klawiszy na klawiaturze numerycznej.

Image





Aby przenieść pojazd wystarczy ustawić kamerę w punkcie w którym ma stanąć ciężarówka i wcisnąć klawisz F9 a pojazd przeniesie się w wybrane miejsce.

Poradnik mojego Autorstwa.
Zakaz kopiowania na inne strony.

Ps. Filmik kręcony na szybko ale do poradnika jest OK.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03/09/2014 11:36 PM przez Michal_Z_gno.)
07/06/2013 02:27 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Ania , Rene-GAD , djdarklighter , Szymon500 , Vams , HighTransportTrans , samson5115 , van-reiv , peter33
pitreekk Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 2,108
Dołączył: 01/10/2011
Reputacja: 53
Podziękował: 1269
Podziękowano mu 1381 raz(y)
Post: #2
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
Super filmik, i fajna sprawa. Smile Gratulacje i to jeszcze Twój poradnik. Smile
07/06/2013 07:18 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: alb
VresT Offline
LwG!
******
Moderator

Skąd: Z Polski
Liczba postów: 3,325
Dołączył: 04/06/2013
Reputacja: 139
Podziękował: 1759
Podziękowano mu 3128 raz(y)
Post: #3
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
dzięki,przydało się Smile

Image

Przed napisaniem posta zapoznaj się z regulaminem,bądź skonsultuj się z Administratorem lub Moderatorem, gdyż każdy post niewłaściwie napisany zagraża twojemu poziomowi ostrzeżeń.
08/06/2013 06:07 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PatryczekSCI Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: LG
Liczba postów: 15
Dołączył: 21/12/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 10
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #4
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
Mam problem, otóż, gdy włączę kamerę 0, nie mogę ruszać myszką.
17/07/2015 12:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darson Online
Moderator
******
Moderator

Skąd: UK
Liczba postów: 1,739
Dołączył: 18/06/2011
Reputacja: 180
Podziękował: 294
Podziękowano mu 1237 raz(y)
Post: #5
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
Kolego myszką się nie porusza,tylko strzałkami na klawiaturze numerycznej.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
ZAKAZ KOPIOWANIA SKINÓW MODÓW MOJEGO AUTORSTWA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY.
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ztm_MJyStq0[/video]
17/07/2015 04:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
LYMIX Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Łódź
Liczba postów: 12
Dołączył: 04/06/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 0
Podziękowano mu 3 raz(y)
Post: #6
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
no tak tak myszką sie nie porusza Smile Smile
17/07/2015 05:45 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
djdarklighter Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Kielce PL/Bridgend GB
Liczba postów: 1,371
Dołączył: 04/03/2015
Reputacja: 60
Podziękował: 733
Podziękowano mu 874 raz(y)
Post: #7
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
@Patryczek - myszką zmieniasz tylko kierunek kamery. Główne kierunki, tak jak napisał Darson, to klawisze NumLock
8 - przód, 5 - tył, 9 - góra, 3 - dół, 4 - lewo, 6 - prawo.

ATS
Peterbilt 389
ETS2
Scania T EXC Topline
17/07/2015 05:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PatryczekSCI Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: LG
Liczba postów: 15
Dołączył: 21/12/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 10
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #8
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
Nie wiem, czy to dobry temat, ale czy jest może jakaś modyfikacja, która pozwala "chodzić" po mapie?
21/07/2015 09:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,932
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 126
Podziękował: 210
Podziękowano mu 2144 raz(y)
Post: #9
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
(21/07/2015 09:10 AM)PatryczekSCI napisał(a):  Nie wiem, czy to dobry temat, ale czy jest może jakaś modyfikacja, która pozwala "chodzić" po mapie?

Jedynym znanym mi sposobem poruszania się po mapie przypominającym chodzenie, to modyfikacja prędkości tzw. kamery "0", a dokładniej zmiana jednego z parametrów w pliku config, odpowiadającego za prędkość poruszania się kamery.

odszukujesz linijkę:
uset g_flyspeed "100" w miejsce 100 wpisujesz wartość z przedziału 1-5, wedle uznania Wink.

ImageImage

W związku z tym że teksty w sygnaturkach są wyrazem ludzkiego zidiocenia, w ramach nowej świeckiej tradycji resztę dostępnej wolnej przestrzeni wypełnię domyślnym tekstem.


Dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
21/07/2015 01:49 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
flondi Offline
Kierowca zawodowy.
**
Użytkownik

Skąd: Częstochowa
Liczba postów: 182
Dołączył: 15/07/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 67 raz(y)
Post: #10
RE: Jak włączyć i używać tzw. kamery "0" w ETS2
Świetny poradnik, dzięki Wink

Image
17/07/2016 09:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak używać Steam Workshop? .:KoxTrucker:. 0 1,472 02/04/2016 08:30 AM
Ostatni post: .:KoxTrucker:.
  [Poradnik] Jak włączyć konsolę TruckerArus 0 2,668 15/03/2015 04:35 PM
Ostatni post: TruckerArus

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości