Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Autor Wiadomość
MAD MAX Offline
F U R Y - R O A D
****
Trucker

Skąd: Łódź
Liczba postów: 4,853
Dołączył: 23/12/2014
Reputacja: 192
Podziękował: 2256
Podziękowano mu 2808 raz(y)
Post: #1
ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Postanowiłem zrobić taki prosty poradnik jak pobrać i wypakować mapę ProMods.
Coraz więcej przybywa nowych użytkowników i coraz częściej się słyszy że ktoś ma z tym problem. Mam nadzieję że ten poradnik bedzie wystarczająco pomocny.

1. Musimy mieć na komputerze zainstalowany program 7zip dostępny Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść., oraz musimy być zarejestrowani na stronie ProMods. Jak już mamy program i jesteśmy zarejestrowani na ProMods to przechodzimy do działania.

2. Kliknij tutaj aby wygenerować plik def (otwiera nowe okno)

Image

i mamy taki widok

Image

Teraz możemy skorzystać z domyślnych ustawień lub sami dobrać wygląd mapy, po kliknięciu na strzałki rozwiną nam się dostępne opcje.

Zaznaczamy "Check this box if you are using Rusmap" i klikamy Wygeneruj, plik powinen nam się już ściągać.

3. Następnie na stronie

Image

klikamy "Przejdź do kroku 2
Otworzy nam się strona

Image

Mamy tu do wyboru, możemy pobrać w jednym pliku za nie wielką opłatą lub kilka plików po kolei za darmo.

4. Jak już mamy wszystkie pliki pobrane to najlepiej je dać do jakiegoś utworzonego folderu.

Image

Na pierwszym pliku plikamy PPM

Image

Po wypakowaniu mamy taki widok

Image

5. Teraz wystarczy jak pliki scs dodamy do folderu mod w moich dokumentach i ułożymy pliki w odpowiedniej kolejności w menadżerze modów.

Image

W przypadku jak chce się mapę ProMods łączyć z innymi mapami to należy zapoznać się z poradnikiem Zestawy map + dodatki. napisanego przez Rene-GAD i dostępnego Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

To są dodatkowe ułożenia map moje i Darsona które również działają. Dodam jeszcze że u mnie bez pliku media też działało.

Image

Image

Wykrzyknik Poradnik napisany na potrzeby eTrucks.pl zakaz wynoszenia i kopiowania na inne fora. Wykrzyknik

Wykrzyknik Wykrzyknik
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/12/2015 10:38 PM przez MAD MAX.)
25/12/2015 04:47 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno , VresT , kondzio443 , KtośTam , Darson , Wawrzyn5252 , Hardcor123 , remus735i , .:KoxTrucker:. , Gaberus
sewcio65 Niedostępny
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 420
Dołączył: 21/03/2015
Reputacja: 85
Podziękował: 940
Podziękowano mu 186 raz(y)
Post: #2
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Czemu w menadzerze nie masz pliku media ?

Jeśli nie używamy Rus Map nie trzeba, zaznaczać tamtej opcji.

„Kto osiąga dochód, podlega karze grzywny”
25/12/2015 06:07 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 846
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 56
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2221 raz(y)
Post: #3
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
W ramach uzupełnienia:

Kolejność podstawowa dodawania plików w wersji 2.0
Generalnie plik 'def' zawsze dodajemy jako pierwszy a plik 'map' z mapą powinien być na końcu.
Kolejnosć dodawania pozostałych plików nie ma znaczenia.


def
media
assets
model1
model2
map

Oprócz programu WinZip, pliki można wypakować też WinRar'em w wersji 5.21 ...lub pewnie i wyższej.
Wskazujemy pierwszy plik.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25/12/2015 09:14 PM przez RadolSzczecin.)
25/12/2015 09:11 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: MAD MAX , KtośTam , kamiluch1420 , MariuszKa , sewcio65 , Gaberus
KtośTam Offline
Gość z poczuciem humoru:E
**
Użytkownik

Skąd: Konin
Liczba postów: 19
Dołączył: 23/03/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 23
Podziękowano mu 6 raz(y)
Post: #4
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Ja mam problem z tym że nic mi się nie chcę wypakować a mam 7z Sad
25/12/2015 10:48 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darson Online
Moderator
******
Moderator

Skąd: UK
Liczba postów: 1,739
Dołączył: 18/06/2011
Reputacja: 180
Podziękował: 294
Podziękowano mu 1237 raz(y)
Post: #5
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Dobra robota miałem zrobić to samo no ale czasu brakło,dzięki.SMOK-XD jeżeli pobrałeś wszystko i zostało to bez błędów pobrane to klikasz jeden elemęt a 7 -zip wypakowuje wszystko.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
ZAKAZ KOPIOWANIA SKINÓW MODÓW MOJEGO AUTORSTWA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY.
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ztm_MJyStq0[/video]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/12/2015 05:10 AM przez Darson.)
26/12/2015 05:07 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wojtasek90 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 20/02/2015
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #6
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Witam mam problem bo niestety ale nie chce mi się włączyć mapa i wyrzuca mnie z gry...robię wszystko co jest tu napisane i dalej nie dziala
27/12/2015 09:02 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MAD MAX Offline
F U R Y - R O A D
****
Trucker

Skąd: Łódź
Liczba postów: 4,853
Dołączył: 23/12/2014
Reputacja: 192
Podziękował: 2256
Podziękowano mu 2808 raz(y)
Post: #7
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Wyłącz na razie inne mody i w ten sposób ułóż mapy w menadżerze.
def
media
assets
model1
model2
map

Wykrzyknik Wykrzyknik
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
27/12/2015 09:42 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wojtasek90 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 20/02/2015
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Ulozylem i dalej nic...wlacza mi sie niby promods 2.0 i troche poladuje i dalej wyrzuca z gry...oczywiscie probuje na steam 1.22
27/12/2015 09:47 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darson Online
Moderator
******
Moderator

Skąd: UK
Liczba postów: 1,739
Dołączył: 18/06/2011
Reputacja: 180
Podziękował: 294
Podziękowano mu 1237 raz(y)
Post: #9
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
A DLC Skandynawia posiadasz.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
ZAKAZ KOPIOWANIA SKINÓW MODÓW MOJEGO AUTORSTWA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY.
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ztm_MJyStq0[/video]
27/12/2015 10:01 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wojtasek90 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 20/02/2015
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #10
RE: ProMods Jak pobrać i wypakować mapę
Wczoraj zakupiłem na steam podstawowa wersje ets 2 bez going east i innych dodatków, chce sobie dodać mapę polski ta promods a pozniej dopiero pomysle o scandinavia.
27/12/2015 10:13 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości