Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prośba o pomoc - baza Opole.
Autor Wiadomość
HTSvs Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Opole / Wrocław
Liczba postów: 28
Dołączył: 21/07/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 14 raz(y)
Post: #1
Prośba o pomoc - baza Opole.
Witam.

Jestem tutaj nowy i chciałbym prosić któregoś z bardziej doświadczonych osób o pomoc. Chodzi o stworzenie bazy dla vs którą aktualnie tworzę. Cel mam taki by była to vs jak najbardziej odnosząca się do rzeczywistości - stąd potrzebna mi baza.

Zdaję sobie sprawę, że proszę o pomoc więc nie mam wygórowanych oczekiwań. Oczywiście mam kilka pomysłów które fajnie byłoby wprowadzić jednak nic na siłę.

Podstawą jest na pewno by baza działała na pm. Super jakby również działała z mapą polski by pedro martin.

Za pomoc mogę zaoferować swoją w tworzeniu skinów lub inny rzeczy jeżeli ktoś by potrzebował.
21/07/2016 06:33 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Misiek Offline
łachmyta
****
Trucker

Skąd: Mielec
Liczba postów: 990
Dołączył: 29/11/2015
Reputacja: 18
Podziękował: 173
Podziękowano mu 629 raz(y)
Post: #2
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
pw........
22/07/2016 04:55 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HTSvs Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Opole / Wrocław
Liczba postów: 28
Dołączył: 21/07/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 14 raz(y)
Post: #3
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
Z kolegą coś nie ma kontaktu...
Ktoś inny byłby w stanie pomóc?
27/07/2016 09:21 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 882
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2463 raz(y)
Post: #4
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
W sumie odradziłbym budowanie jakiejś bazy na terenie Polski bazującej na terenach ProMods.
Z dużym prawdopodobieństwem przestanie to w końcu z czasem działać, a już na pewno jest to ryzykowne na terenach które będą zmieniane.
27/07/2016 10:33 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HTSvs Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Opole / Wrocław
Liczba postów: 28
Dołączył: 21/07/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 14 raz(y)
Post: #5
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
Radol wiem, że w przypadku zmiany w promods może baza przestać działać. Jednak przypuszczam, że w tym miejscu które chcę, a więc nowa miejscowość pod Opolem raczej szybko nie zostanie zmieniona bo nie ma w rzeczywistości nic ciekawego co by sprawiło, że chcielibyście to wrzucić do pm, ale dzięki za uwagę.
28/07/2016 09:11 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Map Maker na Emeryturze.
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 1,114
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 68
Podziękował: 2438
Podziękowano mu 1076 raz(y)
Post: #6
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
W tym miejscu co sobie zaplanowałeś to może nie będą robić nic ale wystarczy że będą cos robić w tym sektorze i będzie po bazie.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
28/07/2016 10:06 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
HTSvs Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Opole / Wrocław
Liczba postów: 28
Dołączył: 21/07/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 14 raz(y)
Post: #7
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
Między Opolem a Katowicami wątpię by coś robili, ale masz rację zawsze może się zdarzyć, że zmienią jakaś pierdołę. Wtedy chyba wystarczy na nowo odpalić ME wczytać bazę i na nowo zapisać nie? Czy źle kombinuję i na nowo całość trzeba robić?
28/07/2016 10:29 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 882
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 63
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2463 raz(y)
Post: #8
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
Żle kombinujesz Tongue
Ponieważ operujesz całym sektorem (sektorami) a nie jakimś jednym budynkiem - zbiorem budynków.

Jeśli coś się zmieni w plikach to nawet możesz już nie wczytać bazy.
Ogólnie odradzam wszelkie przebudowy na mapie, bo cyklicznie robimy takie "manewry" z plikami i nigdy do końca nie wiadomo co i gdzie się może zdarzyć.

Edit:
Najprostszy przykład to poprzednia wersja połączenia dla RusMap.
W pewnym momencie stała sie bezużyteczna.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28/07/2016 11:14 AM przez RadolSzczecin.)
28/07/2016 11:08 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Adam.J
HTSvs Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Opole / Wrocław
Liczba postów: 28
Dołączył: 21/07/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 14 raz(y)
Post: #9
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
Kurde no, ale to utrudniliście Wink No dobra to teraz inaczej, a skąd pewność, że jeżeli postawie coś na mapie podstawki a nie pm, że kiedyś nie edytujecie tam czegoś i też przestanie działać? Reasumując gdzie bym ją nie postawił to się narażam w mniejszym lub większym stopniu korzystając z innych map, że w końcu przestanie mi działać.
28/07/2016 11:16 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiTo Offline
:.. LINKIN PARK..:
***
ViP

Skąd: Oława
Liczba postów: 712
Dołączył: 13/02/2015
Reputacja: 50
Podziękował: 642
Podziękowano mu 556 raz(y)
Post: #10
RE: Prośba o pomoc - baza Opole.
(28/07/2016 11:16 AM)HTSvs napisał(a):  Kurde no, ale to utrudniliście Wink No dobra to teraz inaczej, a skąd pewność, że jeżeli postawie coś na mapie podstawki a nie pm, że kiedyś nie edytujecie tam czegoś i też przestanie działać? Reasumując gdzie bym ją nie postawił to się narażam w mniejszym lub większym stopniu korzystając z innych map, że w końcu przestanie mi działać.
Jeżeli zdecydujesz sie mieć bazę na PM to co wersję będziesz musiał na nowo ją robic bo Radek z ekipą i tak coś w tym sektorze zmieniąTongue

28/07/2016 11:45 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości