Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z czym to się je (hamulce)
criss20ster Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Numer GG:
Skąd:
Liczba postów: 5
Dołączył: 26/08/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Z czym to się je (hamulce)
Chodzi o te opcje w ETS 2

włączam hamulec silnika i powoli hamuje ale w opcjach jest coś takiego jeszcze jak zmniejszenie i zwiększenie siły hamulca silnika ale nie widzę zęby coś się działo hamuje normalnie chodzi o pytanie wiem ze glubio i dizwnie to brzmia le nie moge rozkminic tego
08/12/2016 08:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mercedes212d Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Numer GG:
Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 23/05/2015
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #2
RE: Z czym to się je (hamulce)
Hamulec silnika - retarder, Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
08/12/2016 09:15 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
criss20ster Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Numer GG:
Skąd:
Liczba postów: 5
Dołączył: 26/08/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Z czym to się je (hamulce)
Dobra wszystko ok tylko w opcjach ustawienia klawiszy jest cos takiego zmniejsz zwiększ sile hamulca silnikowego a retarder to wiem to swoja droga tylko ze to osobne jest a mnie chodzi o ten hamulec silnika

Tylko powiedz mi albo powiedzcie jak najlepiej używać go w grze ? Bo ja mam teraz włączony tempomat na 90km/h i jak wcisnę hamulec silnikowy zapalają się światła ale zero reakcji jak wyłączę tempomat to owszem prędkość spada , tylko do czego służą te opcje w ustawieniach klawiatury zmniejsz/zwiększ siłę hamowania

Dokładnie chodzi mi o te opcje

http://screenshot.sh/m3ALerko5e5X7
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/12/2016 08:24 AM przez criss20ster.)
09/12/2016 06:49 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Deczor Offline
Trucker
****
Trucker

Numer GG: 58485980
Skąd: Dublin
Liczba postów: 407
Dołączył: 24/03/2014
Reputacja: 10
Podziękował: 236
Podziękowano mu 285 raz(y)
Post: #4
RE: Z czym to się je (hamulce)
Hamulec silnikowy w przeciwieństwie do retardera musisz trzymać wciśnięty tak długo do momentu zwolnienia do oczekiwanej prędkości, polega on na przymykaniu wydechu, musisz być na biegu również. Zwiększenie/zmniejszenie siły polega przypuszczam tylko bo nie testowałem, zmianie jak ma szczelnie przymykać się ten wydech co ma wpływ na siłę hamowania lub jest to dodatkowa opcja wymyślona przez SCS w celu ułatwienia rozgrywki ostrzejszym hamowaniem, osobiście używam tylko retardera.
09/12/2016 09:32 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
criss20ster Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Numer GG:
Skąd:
Liczba postów: 5
Dołączył: 26/08/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #5
RE: Z czym to się je (hamulce)
Aha bo powiem Ci że włączam ten automatyczny hamilec silnikowy wskutek czego zapalaja sie swiatla stopu wciskam ten przycisk przypisany zwieksz sile hamowania i nie działa i to samo robie z kalwiszem b czy hamowanie silnikiem ale poprzez manual i zero reakcji
09/12/2016 09:36 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Arkus_23 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Numer GG:
Skąd:
Liczba postów: 69
Dołączył: 11/02/2015
Reputacja: 0
Podziękował: 19
Podziękowano mu 11 raz(y)
Post: #6
RE: Z czym to się je (hamulce)
@mercedes212d - hamulec silnikowy a retarder to dwa różne światy. Ten pierwszy wpływa bezpośrednio na pracę silnika poprzez przymykanie klapy w wydechu i odpowiednie sterowanie układem zaworowym w celu uzyskania efektu doładowania dynamicznego. Retarder to "przystawka" montowna zazwyczaj do skrzyni biegów, oddziałująca na wał napędowy - zmniejszenie jego predkosci obrotowej powoduje wyhamowanie pojazdu.

@criss20ster - niby ta opcja jest, ale kompletnie nic nie zmienia i nie daje. Co bys nie robil to ta funkcja jest po prostu martwa. Probowalem juz na setki sposobow zaobserwowac roznice ale jej po prostu nie ma. Chyba dodali to na szybko do gry i kompletnie narazie jest to nieprzydatne.

23/12/2016 08:32 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czym jeździć? Czym jeździcie. Osesek 17 3,308 13/11/2014 05:26 PM
Ostatni post: Kierman007

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości