Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zapisać model do scs
MAD MAX Offline
F U R Y - R O A D
******
Moderator

Numer GG: 45969813
Skąd: Łódź
Liczba postów: 4,886
Dołączył: 23/12/2014
Reputacja: 191
Podziękował: 2254
Podziękowano mu 2784 raz(y)
Post: #1
Jak zapisać model do scs
Więc tak problem mam z zapisaniem modelu w pmd do scs
W blenderze wymodelowałem domek od zera dodałem na niego teksturę i na tym etapie się zatrzymałem.
Nie mogę go zapisać jako model do ets2
Mógłby ktoś napisać jak najdokładniej jak to zrobić żeby model zapisać do ets2 i żeby działał w grze.

Wykrzyknik Wykrzyknik
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
04/01/2017 11:04 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Adam.J , .:KoxTrucker:.
FKS Stal Mielec Online
I tak wszyscy umrzemy
***
ViP

Numer GG: 54919628
Skąd: Mielec Okolice [RMI]
Liczba postów: 981
Dołączył: 29/11/2015
Reputacja: 13
Podziękował: 93
Podziękowano mu 463 raz(y)
Post: #2
RE: Jak zapisać model do scs
A dokładnie?

Życie nie radość.
04/01/2017 01:21 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
.:KoxTrucker:. Offline
Kierman z piekła rodem.
***
ViP

Numer GG: A po co?
Skąd: Z Polski :P
Liczba postów: 1,598
Dołączył: 22/10/2014
Reputacja: 42
Podziękował: 2760
Podziękowano mu 844 raz(y)
Post: #3
RE: Jak zapisać model do scs
Masz wtyczkę do Blendera? A jak masz, to czy zapisałeś do formantu .pmg
04/01/2017 01:26 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: MAD MAX
MAD MAX Offline
F U R Y - R O A D
******
Moderator

Numer GG: 45969813
Skąd: Łódź
Liczba postów: 4,886
Dołączył: 23/12/2014
Reputacja: 191
Podziękował: 2254
Podziękowano mu 2784 raz(y)
Post: #4
RE: Jak zapisać model do scs
Wtyczkę mam bo importuje i eksportuje modele z ATS teraz zapisałem jako pmg a następnie otworzyłem go i co mam dalej zrobić żeby zrobić export do pmd

Wykrzyknik Wykrzyknik
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
04/01/2017 02:03 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MAD MAX Offline
F U R Y - R O A D
******
Moderator

Numer GG: 45969813
Skąd: Łódź
Liczba postów: 4,886
Dołączył: 23/12/2014
Reputacja: 191
Podziękował: 2254
Podziękowano mu 2784 raz(y)
Post: #5
RE: Jak zapisać model do scs
Odświeżam dodam że domek zrobiłem na podstawie tego filmiku




A teksturę na podstawie tego





Iteraz pytanie co i jak zrobić aby móc dać to do etsa i było ok

Wykrzyknik Wykrzyknik
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
06/01/2017 05:07 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Numer GG:
Skąd:
Liczba postów: 38
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 3
Podziękował: 25
Podziękowano mu 80 raz(y)
Post: #6
RE: Jak zapisać model do scs
Proponuję Ci zapoznać się z tymi tutorialami od SCSu dla ich wtyczki:
http://modding.scssoft.com/wiki/Tutorial...imple_cube

Z tym że musiał byś doinstalować ich wtyczkę jeżeli jej nie posiadasz i "nauczyć" się z niej korzystać.
06/01/2017 05:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: MAD MAX , Adam.J
FKS Stal Mielec Online
I tak wszyscy umrzemy
***
ViP

Numer GG: 54919628
Skąd: Mielec Okolice [RMI]
Liczba postów: 981
Dołączył: 29/11/2015
Reputacja: 13
Podziękował: 93
Podziękowano mu 463 raz(y)
Post: #7
RE: Jak zapisać model do scs
musisz zrobić konwert teksturek. A dokładnie to masz to na samym dole w teksturach. A co do ats to normalnie robisz export, ale zmieniasz maty z ats do ets

Życie nie radość.
06/01/2017 08:06 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: MAD MAX
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak zainstalować i używać SCS Blender Tools? Limowski 8 1,227 24/05/2017 08:48 AM
Ostatni post: lukash64
  Jak zapisać pliki? CzesieK_BS 5 613 13/08/2014 07:40 AM
Ostatni post: KrzemyK

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości