Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Autor Wiadomość
Teddy PL Offline
Unknown
**
Użytkownik

Skąd: planeta Jowisz
Liczba postów: 165
Dołączył: 21/03/2016
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 37 raz(y)
Post: #1
Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Cześć,Smile

Mam dwa pytanka.

Jedno dotyczące tematu, a drugie odchodzące od tematu.

1.Otóż niedawno wskrzesiłem swój profil gdzie miałem mapę TSM która działała na starszej wersji, dołączyłem do tego rus map i PJ indo map i czasami wychodzą bardzo długie trasy i pierwszą trasę ze szybkiego zlecenia przyszło mi jechać ciężarówką Iveco Hi Way na długiej trasie i wszystko było dobrze do póki nie była potrzeba zatankować i nie zapaliła się rezerwa. Miałem już kilka razy że paliła się rezerwa wskaźnik paliwa ten niżej wyświetlacza pokazywał że wgl już nie mam paliwa na doradcy drogowym natomiast był mały cienki paseczek pokazujący paliwo i tu pojawia się moje pytanie:
Czy ktoś ogarnia ten wyświetlacz gdzie jest pokazane ile litrów paliwa Ci zostało i na ile Ci starczy żeby jeszcze pojechać (w innych modelach jest takie coś) Pytajnik


Jbc to Iveco:

Image

i na tym wyświetlaczu:

Image

przełączając znalazłem tylko coś takiego, ale to zgadza się tylko z doradzcą drogowym:

Image

2. Czy da się jakoś pozbyć problemu znikania ludzi kiedy się obok nich przejeżdża Pytajnik

Dzięki pomocy przy tych lusterkach wiem że jest opcja wyłączenia ludzi, ale ja nie chce ich się pozbywać.

Postanowiłem że zadam je w tym temacie i nie bd tworzył kolejnego na moje głupie pytanie Tongue.

Mój profil WoT:
https://www.worldoftrucks.com/en/online_...id=1205414

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
22/06/2017 12:58 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Deczor Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Dublin
Liczba postów: 483
Dołączył: 24/03/2014
Reputacja: 15
Podziękował: 289
Podziękowano mu 443 raz(y)
Post: #2
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Co do pierwszego pytania to menu gry po prawej stronie koło ikony ciężarówki jest pokazany zasięg i chyba liczba litrów. Nie wiem jak w Hi Way może ma tylko wskaźnik bo Stralis pokazuje w liczbach dane.
Co do przechodniów to tak się czasami na mapach z modów dzieje, mam wrażenie że to próba polepszenia wydajności, na podstawce tak się nie dzieje i tylko chyba mapmaker jest w stanie ręcznie z tym coś zrobić. Na dodatkowych mapach czasami nawet pojazdy ai w pewnych miejscach potrafią znikać.
22/06/2017 03:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Teddy PL Offline
Unknown
**
Użytkownik

Skąd: planeta Jowisz
Liczba postów: 165
Dołączył: 21/03/2016
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 37 raz(y)
Post: #3
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Nie dało by się bez wychodzenia do menu sprawdzić tego lub dodać takie informacje do wyświetlacza Pytajnik

Ludzie mam wrażenie że nawet chyba na orginalnej mapie nie z moda też znikają, ale jeszcze to sprawdzę korzystają z mojego profilu do testowania modów, a myślisz że to też może wynikać z jakiś innych modów (mam na myśli nie map mody) Pytajnik

Mój profil WoT:
https://www.worldoftrucks.com/en/online_...id=1205414

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
22/06/2017 03:55 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Teddy PL Offline
Unknown
**
Użytkownik

Skąd: planeta Jowisz
Liczba postów: 165
Dołączył: 21/03/2016
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 37 raz(y)
Post: #4
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Sprawdziłem i nawet na oryginalnej mapie na profilu bez żadnych modów ludzie też jak się obok nich przejeżdża włączają kod na niewidzialność Tongue

Co do tego wyświetlacza to trudno bd musiał ryzykować i jechać na rezerwie w tym Iveco ile tylko się da w końcu "całe życie na rezerwie" Tongue

Mam dwa kolejne pytania żeby już nie tworzyć kolejnego tematu zadam je tu:

1.Czy dało by się dodać jakieś inne modele ludzi Pytajnik
Widziałem na innych mapach np. kobietę z wózkiem dziecięcym, kobietę z psem i kolesi jadących na rowerach.

2. Czy jak przeniose folder "Euro Truck Simulator 2" lub też sam folder "mod" z moich dokumentów w inne miejsce to czy gra będzie działać poprawnie, czy jest jakaś mała bądź duża szansa że coś się spieprzy Pytajnik

Mój profil WoT:
https://www.worldoftrucks.com/en/online_...id=1205414

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
23/06/2017 11:57 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Deczor Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Dublin
Liczba postów: 483
Dołączył: 24/03/2014
Reputacja: 15
Podziękował: 289
Podziękowano mu 443 raz(y)
Post: #5
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Ad2 Katastrofą się skończy nic nie będzie działać.
Ad1 Pieszych można tylko dodawać za pomocą map editora.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/06/2017 12:54 PM przez Deczor.)
23/06/2017 12:53 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Teddy PL Offline
Unknown
**
Użytkownik

Skąd: planeta Jowisz
Liczba postów: 165
Dołączył: 21/03/2016
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 37 raz(y)
Post: #6
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Serio czy sobie żartujesz Pytajnik

A nie da się dodać ludzi jak np. pojazdy do rucha AI Pytajnik

Mój profil WoT:
https://www.worldoftrucks.com/en/online_...id=1205414

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
23/06/2017 01:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,950
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 271
Podziękowano mu 2746 raz(y)
Post: #7
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Odnośnie pkt. 2, jak przeniesiesz folder gry "na chama" to nie będzie działać, lecz gdy posłużysz się komendą -homdir lub linkami symbolicznymi, dowolny folder będziesz mógł mieć na dowolnym dysku i gra będzie działać bez problemów. Co i jak zrobić odsyłam Cię do działu pomoc Wink.

ImageImage
23/06/2017 01:13 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Teddy PL Offline
Unknown
**
Użytkownik

Skąd: planeta Jowisz
Liczba postów: 165
Dołączył: 21/03/2016
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 37 raz(y)
Post: #8
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Dobra co do ludzi daje sobie z tym spokój, a jeśli nawet by mi się jakimś sposobem udało to podejżewam że nadal by oszukiwali i grali na kodach. Tongue

Dzięki sprawdzę cały dział pomoc jak bym nie znalazł to dam znać, lub bd zmuszony każdy temat po kolei sprawdzać. Smile

Mój profil WoT:
https://www.worldoftrucks.com/en/online_...id=1205414

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
23/06/2017 01:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,950
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 148
Podziękował: 271
Podziękowano mu 2746 raz(y)
Post: #9
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Kwestia dotycząca homdir, cytat za Radolem Szczecin. Przykład stary ale pewnie nadal działa.
Cytat:Aby gra domyślnie zapisywała wszystko na innej partycji i całkiem nowym folderze należy:

a) Utworzyć sobie skrót do gry
b) Utworzyć nowy folder na partycji docelowej (nie koniecznie tej samej gdzie macie zainstalowaną grę)
np. na partycji "E" tworzymy folder o nazwie "MojeEts2"

Na skrócie gry klikamy PPM i wybieramy 'właściwości"
W oknie element docelowy po podanej ścieżce (po znaku cudzysłów) dajemy spacje (przerwę) i wpisujemy taką komendę:

-homedir E:\MojeEts2

Od teraz gra odczytuje i zapisuje wszystko z tego katalogu.

Jesli chcemy korzystać z dotychczasowych danych zapisanych do tej pory standardowo w Dokumentach, należy wszystkie katalogi z profilami, modami itd przenieść na tą partycję i do tego nowego katalogu.

UWAGA:
Grę uruchamiamy tylko z tego nowo utworzonego skrótu , gdzie podaliśmy nową ścieżkę.
W innym przypadku gra ponownie będzie wczytywała i zapisywała wszystie dane z domyślnego katalogu z Dokumentów.

Jeśli mamy dwie wersje gry np. jedną zaktualizowaną z całkiem innym zestawem modów to w łatwy sposób mozemy przypisać wybrany folder danej wersji (wystarczy w nazwie skrótu odpowiednio sobie opisać który , jaką wersje uruchamia)
Jedna wersja może korzystać ze standardowego katalogu z Dokumentów (nic nie wpisujemy w skrócie), a druga wersja uruchamia się korzystając z nowego "swojego' przypisanego folderu na innej partycji.

Ja mam starszą wersje gry 1.8.2.5 zainstalowaną na partycji 'J' i na tej partycji mam także przypisany nowy katalog nazwany po prostu 'SAVE'
a więc cała scieżka w skrócie wygląda tak:
"J:\Euro Truck Simulator 2 Wersja 1.8.2.5\bin\win_x86\eurotrucks2.exe" -homedir J:\SAVE


Obecna, nowsza wersja 1.9.22 zainstalowana jest na partycji 'E'
Nie ma nic zmienione w skrócie i zapisuje/odczytuje standardowo w Dokumentach.
Ścieżka w skrócie pozostała więc oryginalna:
"E:\Euro Truck Simulator 2\bin\win_x86\eurotrucks2.exe"

Dowiązania symboliczne znajdziesz pod tym Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść..

Wybierasz jedno albo drugie rozwiązanie Smile.

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23/06/2017 01:50 PM przez Borsuk.)
23/06/2017 01:49 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Teddy PL
Teddy PL Offline
Unknown
**
Użytkownik

Skąd: planeta Jowisz
Liczba postów: 165
Dołączył: 21/03/2016
Reputacja: 1
Podziękował: 31
Podziękowano mu 37 raz(y)
Post: #10
RE: Iveco Hi Way wyświetlacz paliwa.
Dzięki że zaoszczędziłeś mi kilkanaście minut lub godzin szukania w dziale, bo jest on naprawdę spory. Big Grin

Mój profil WoT:
https://www.worldoftrucks.com/en/online_...id=1205414

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
23/06/2017 02:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Litraż zbiorników paliwa zolin 3 568 23/12/2016 09:19 PM
Ostatni post: Arkus_23

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości