Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zmiana pozycji u dilera
err1911 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Numer GG:
Skąd: Głogów
Liczba postów: 209
Dołączył: 28/07/2015
Reputacja: 2
Podziękował: 292
Podziękowano mu 46 raz(y)
Post: #1
zmiana pozycji u dilera
Witam,Smile

Próbuję zmienić pozycję auta u dilera ale nie udało mi się tego dokonać.Sad

Zmianę wykonuję następująco: Nazwa_moda/def/truck_dealer/mercedes i w pliku mercedes_11.sii zmieniam wartość vehicle: .tdealer.mercedes_11 na inną. Niestety po zapisaniu zmiany i spakowaniu pojazd jest nadal na tym samym miejscu.

Czy coś jeszcze muszę zrobić lub co robię źle?

Dziękuję bardzo za pomoc.Smile
11/10/2017 07:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Extreme high-end fidelity
****
Trucker

Numer GG:
Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,480
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 102
Podziękował: 146
Podziękowano mu 1694 raz(y)
Post: #2
RE: zmiana pozycji u dilera
O ile mnie pamięć nie myli, wartość którą zmieniłeś powinna odpowiadać nazwie pliku .sii.
Czyli jeśli zmieniasz wartość .tdealer.mercedes_11 na np. .tdealer.mercedes_09, wtedy główna nazwa pliku powinna być mercedes_09.sii

Jeśli nie działa tzn. że albo zapomniałem jak się to robi albo w scs coś pokręcili Wink.

Image

Nie odpowiadam na wiadomości pw związane z jakimikolwiek modami do gier scs, moimi czy kogokolwiek innego, ponieważ już się tym nie zajmuję.
Nie porzucam autorstwa moich prac, ale nie będę już niczego rozwijać, dostosowywać, poprawiać, do nowych wersji gry, do zmian modów, itp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/10/2017 11:41 AM przez Borsuk.)
12/10/2017 11:41 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: err1911
err1911 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Numer GG:
Skąd: Głogów
Liczba postów: 209
Dołączył: 28/07/2015
Reputacja: 2
Podziękował: 292
Podziękowano mu 46 raz(y)
Post: #3
RE: zmiana pozycji u dilera
Dzięki za odpowiedź.

Zrobiłem tak jak napisałeś, zmieniłem tą wartość i nazwę pliku na taką samą. Czynność powtórzyłem z plikiem w katalogu truck_dealer_uk. Efekt - brak pojazdu na jakiejkolwiek pozycji. Dodam że pozycja jest uwzględniona w pliku mercedes.sii.

Czy można jeszcze coś zrobić?
12/10/2017 02:15 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Extreme high-end fidelity
****
Trucker

Numer GG:
Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,480
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 102
Podziękował: 146
Podziękowano mu 1694 raz(y)
Post: #4
RE: zmiana pozycji u dilera
Sprawdzałem base z 1.27 i zaszły w defach, czyli znowu coś pokręcili :E. W starszych wersjach gry zmiany slotu dokonywało się tak jak kombinowałeś.

Obecnie folder truck_dealer ma zupełnie inną budowę, został rozbity na dwa pliki, także odsyłam Cię do zapoznania się ze zmianami i na tej podstawie możesz spróbować dostosować moda pod swoje preferencje, lub pobierz jakiegoś moda na wersję 1.27 lub wyższą i na jego podstawie dostosuj zapis do nowej wersji oraz zmień slot u dilera Wink.

Image

Nie odpowiadam na wiadomości pw związane z jakimikolwiek modami do gier scs, moimi czy kogokolwiek innego, ponieważ już się tym nie zajmuję.
Nie porzucam autorstwa moich prac, ale nie będę już niczego rozwijać, dostosowywać, poprawiać, do nowych wersji gry, do zmian modów, itp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/10/2017 07:28 PM przez Borsuk.)
12/10/2017 07:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: err1911
err1911 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Numer GG:
Skąd: Głogów
Liczba postów: 209
Dołączył: 28/07/2015
Reputacja: 2
Podziękował: 292
Podziękowano mu 46 raz(y)
Post: #5
RE: zmiana pozycji u dilera
Borsuk, dzięki za pomoc. Moja gra to 1.28, mody które próbuję zmienić powstały dwa dni temu i także są na 1.28 na 100%. Jeszcze spróbuję coś pokombinować jak będę miał nieco wolnego.Big Grin
12/10/2017 07:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości