Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zmiana pozycji u dilera
err1911 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Numer GG:
Skąd: Głogów
Liczba postów: 279
Dołączył: 28/07/2015
Reputacja: 3
Podziękował: 418
Podziękowano mu 56 raz(y)
Post: #1
zmiana pozycji u dilera
Witam,Smile

Próbuję zmienić pozycję auta u dilera ale nie udało mi się tego dokonać.Sad

Zmianę wykonuję następująco: Nazwa_moda/def/truck_dealer/mercedes i w pliku mercedes_11.sii zmieniam wartość vehicle: .tdealer.mercedes_11 na inną. Niestety po zapisaniu zmiany i spakowaniu pojazd jest nadal na tym samym miejscu.

Czy coś jeszcze muszę zrobić lub co robię źle?

Dziękuję bardzo za pomoc.Smile
11/10/2017 07:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Prince of Darkness
****
Trucker

Numer GG:
Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,667
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 109
Podziękował: 162
Podziękowano mu 1835 raz(y)
Post: #2
RE: zmiana pozycji u dilera
O ile mnie pamięć nie myli, wartość którą zmieniłeś powinna odpowiadać nazwie pliku .sii.
Czyli jeśli zmieniasz wartość .tdealer.mercedes_11 na np. .tdealer.mercedes_09, wtedy główna nazwa pliku powinna być mercedes_09.sii

Jeśli nie działa tzn. że albo zapomniałem jak się to robi albo w scs coś pokręcili Wink.

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/10/2017 11:41 AM przez Borsuk.)
12/10/2017 11:41 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: err1911
err1911 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Numer GG:
Skąd: Głogów
Liczba postów: 279
Dołączył: 28/07/2015
Reputacja: 3
Podziękował: 418
Podziękowano mu 56 raz(y)
Post: #3
RE: zmiana pozycji u dilera
Dzięki za odpowiedź.

Zrobiłem tak jak napisałeś, zmieniłem tą wartość i nazwę pliku na taką samą. Czynność powtórzyłem z plikiem w katalogu truck_dealer_uk. Efekt - brak pojazdu na jakiejkolwiek pozycji. Dodam że pozycja jest uwzględniona w pliku mercedes.sii.

Czy można jeszcze coś zrobić?
12/10/2017 02:15 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Prince of Darkness
****
Trucker

Numer GG:
Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,667
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 109
Podziękował: 162
Podziękowano mu 1835 raz(y)
Post: #4
RE: zmiana pozycji u dilera
Sprawdzałem base z 1.27 i zaszły w defach, czyli znowu coś pokręcili :E. W starszych wersjach gry zmiany slotu dokonywało się tak jak kombinowałeś.

Obecnie folder truck_dealer ma zupełnie inną budowę, został rozbity na dwa pliki, także odsyłam Cię do zapoznania się ze zmianami i na tej podstawie możesz spróbować dostosować moda pod swoje preferencje, lub pobierz jakiegoś moda na wersję 1.27 lub wyższą i na jego podstawie dostosuj zapis do nowej wersji oraz zmień slot u dilera Wink.

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/10/2017 07:28 PM przez Borsuk.)
12/10/2017 07:17 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: err1911
err1911 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Numer GG:
Skąd: Głogów
Liczba postów: 279
Dołączył: 28/07/2015
Reputacja: 3
Podziękował: 418
Podziękowano mu 56 raz(y)
Post: #5
RE: zmiana pozycji u dilera
Borsuk, dzięki za pomoc. Moja gra to 1.28, mody które próbuję zmienić powstały dwa dni temu i także są na 1.28 na 100%. Jeszcze spróbuję coś pokombinować jak będę miał nieco wolnego.Big Grin
12/10/2017 07:47 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości