Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poland Rebuilding [Pomoc]
Autor Wiadomość
Danzel Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 22
Dołączył: 08/08/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 27
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #271
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
Panowie mam pytanie odnośnie połączeń mapy na najnowszym patchu. Ktoś próbował odpalić PM+PR+Rusmap? Czy ta najnowsza wersja od Sergeya będzie działać na najświeższej wersji PM i PB? Próbował ktoś? Pozdro
29/12/2022 04:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adamets2 Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 302
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 4
Podziękował: 195
Podziękowano mu 157 raz(y)
Post: #272
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
To raczej nie bug tylko głupota albo samej gry albo mapmakera, który to zrobił. Nie wyglądało mi to na zdarzenie losowe tylko tak miało być, ale może losowe. Otóż na wyjeździe z Kłodzka w stronę granicy polsko-czeskiej jest wypadek z policją i strażą i nie ma jak tego ominąć pasem awaryjnym bo go nie ma. Nie ma możliwości objazdu ! Nic. Trzeba by się cofnąć, aż do Wrocławia i jechać zupełnie inaczej. Chciałem sobie zobaczyć jak wygląda ten odcinek drogi i dlatego tak wybrałem. W rezultacie męczyłem się godzinę czasu Wykrzyknik I przeklinałem jak szewc bo zamiast grać to się z tym męczyłem. Do tego gra ciągle się aktualizuje, a ze 110 modami to się wczytuje za każdym razem z 15 min, a u mnie nie działają save z poziomu gry więc tak kilka razy się "bawiłem" bo za każdym razem musiałem robić twardy restart kompa żeby gra mi dała możliwość wyboru save, a nie wpisywała ostatni (gdzie był jak utknąłem na przeciwległym pasie - o czym piszę poniżej). Ostatecznie pojechałem pod prąd przeciwległym pasem (dodam, że obie strony są oddzielone barierkami więc nie da się przejechać tak po prostu) W pewnym miejscu jest tylko jeden pas pod prąd więc staranowałem 2 osobówki ! Jasne, że można użyć magicznych przycisków i przesunąć sobie ciężarówkę tylko tak nie robię. Jeśli to losowe zdarzenie to nie mam pretensji do twórców PR tylko do SCS jak im działają skrypty, a jeśli to umieścił ktoś z PR to "gratulacje" ! Powtarzam - nie ma żadnej możliwości ominięcia tego jadąc od strony Polski - trzeba mocno zawrócić. Myślałem, że może wjadę do Kłodzka i stamtąd, ale oczywiście nie ma połączenia. Od 2,5 roku jak gram w ETS2 jeszcze nic nigdy mnie tak nie zirytowało i wku...... jak to. Szkoda słów !

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24/02/2023 12:39 PM przez adamets2.)
24/02/2023 12:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
.:KoxTrucker:. Offline
Na detoksie etsowym
****
Trucker

Skąd: Z Polski :P
Liczba postów: 1,484
Dołączył: 22/10/2014
Reputacja: 46
Podziękował: 2992
Podziękowano mu 1068 raz(y)
Post: #273
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
Polecam wejść do edytora, przelecieć kamerą po tym terenie i ocenić czy jest to wina mapmakera czy losowych eventów. Ponadto zbinduj sobie zapisywanie gry
24/02/2023 01:30 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adamets2 Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 302
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 4
Podziękował: 195
Podziękowano mu 157 raz(y)
Post: #274
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
(24/02/2023 01:30 PM).:KoxTrucker:. napisał(a):  Polecam wejść do edytora, przelecieć kamerą po tym terenie i ocenić czy jest to wina mapmakera czy losowych eventów. Ponadto zbinduj sobie zapisywanie gry

Nie mam edytora. Nie wiem jak się używa i nie wiem jak to się sprawdza. Napisałem w odpowiednim wątku więc twórcy PR sami chyba wiedzą co zrobili, a czego nie zrobili. Może ktoś inny tam przejeżdżał i może to potwierdzić ? Raczej nie wydaje mi się to losowe bo policja stała również na sygnale z boku, a jak są losowe wydarzenia generowane przez grę to stoi tylko na drodze gdzie jest wypadek. Jeśli to robota PR to bardzo słaby pomysł i nie wiem czemu służący.

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
24/02/2023 01:59 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michaleczeq Offline
PR Team
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 443
Dołączył: 20/09/2016
Reputacja: 49
Podziękował: 81
Podziękowano mu 1448 raz(y)
Post: #275
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
Najlepszym rozwiązaniem było by zrobienie zdjęcia, i wysłania go tutaj.
Pierwsze słyszę o jakimś wypadku w okolicach Kłodzka. Prawie na pewno losowe zdarzenie.

My jeżeli chodzi o losowe zdarzenia, mamy dość małe możliwości regulowania tego. Możemy jedynie je wyłączać na danych fragmentach dróg. Dlatego też tak ważne jest zdjęcie z dokładnym miejscem tego zdarzenia. Skoro droga była zablokowana kompletnie, to domyślam się, że mogło być to jedno z tych zdarzeń "objazdów". Z tym, że wtedy powinny być wcześniej jakieś blokady na drogach wygenerowane.
24/02/2023 09:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: adamets2
adamets2 Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 302
Dołączył: 03/10/2020
Reputacja: 4
Podziękował: 195
Podziękowano mu 157 raz(y)
Post: #276
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
Były blokady, ale tak to trzeba by się cofnąć aż do Wrocławia i jechać przez inną granicę. Dzięki za odp. Czyli jak losowo się generuje to przeżyłem wczoraj to co prawdziwi kierowcy jak im coś takiego wyskoczy Smile Z tym, że ja w grze zamiast się cofnąć to pod prąd i staranowałem dwie osobówki Smile Po prostu wszystko w pobliżu było odkryte, a ta droga nie. Dokładnie to było za Kłodzkiem na drodze do granicy polsko-czeskiej w stronę Czech. Pech chciał że kompletnie tego nie dało się ominąć np. jadąc poboczem czy pasem awaryjnym co zazwyczaj jest możliwe, a przeciwległy pas był pojedynczy i odgrodzony barierką od tego co był ten wypadek więc jedyna droga to tym pasem pod prąd i na przeciwko samochodów. No cóż ETS po 2,5 roku wciąż zaskakuje Smile

Od 10 lat nie grałem w żadną grę i myślałem, że już do końca życia w nic nie zagram i we wrześniu 2020r ODKRYŁEM TĄ GENIALNĄ GRĘ jaką jest ETS2/ATS i nic już nie jest takie, jak wcześniej... Smile
24/02/2023 10:03 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
abuk Offline
TTK / KW
***
ViP

Skąd: Poznań
Liczba postów: 483
Dołączył: 26/10/2013
Reputacja: 21
Podziękował: 122
Podziękowano mu 503 raz(y)
Post: #277
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
Mam pewien problem z mapą Poland Rebuilding. W okolicach miejscowości Połaniec, próbując przejechać ten fragment mapy, dostaję zwrotkę do pulpitu. Kilkukrotnie włączałem, i wyłączałem grę. W logu doszukałem się tylko jednego błędu:
Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Aczkolwiek podrzucę cały log w linku poniżej.
https://pastebin.com/4QhRg1Tr
Bardzo proszę o pomoc Wink

Guess who's back? Konto na eTrucks.pl od 10 lat!

All map DLC's + PM 2.62 + PR 2.5.4 + PP 1.45 + RM 2.45
05/04/2023 08:47 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
juzef Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 31
Dołączył: 31/05/2022
Reputacja: -1
Podziękował: 7
Podziękowano mu 9 raz(y)
Post: #278
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
(05/04/2023 08:47 PM)abuk napisał(a):  Mam pewien problem z mapą Poland Rebuilding. W okolicach miejscowości Połaniec, próbując przejechać ten fragment mapy, dostaję zwrotkę do pulpitu. Kilkukrotnie włączałem, i wyłączałem grę. W logu doszukałem się tylko jednego błędu:
Kod:
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Aczkolwiek podrzucę cały log w linku poniżej.
https://pastebin.com/4QhRg1Tr
Bardzo proszę o pomoc Wink

jakies inne mody masz?
06/04/2023 08:13 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
abuk Offline
TTK / KW
***
ViP

Skąd: Poznań
Liczba postów: 483
Dołączył: 26/10/2013
Reputacja: 21
Podziękował: 122
Podziękowano mu 503 raz(y)
Post: #279
RE: Poland Rebuilding [Pomoc]
Postanowiłem jeszcze wczoraj trochę pogrzebać, i udało mi się naprawić problem. Zapomniałem, że automatycznie aktualizują mi się mody, które są zassane z Workshopu. Po jego eliminacji, błąd nie występuje, a wszystko śmiga tak jak powinno.

Guess who's back? Konto na eTrucks.pl od 10 lat!

All map DLC's + PM 2.62 + PR 2.5.4 + PP 1.45 + RM 2.45
06/04/2023 05:11 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Photo Poland Rebuilding [Worklog] RadolSzczecin 1,646 808,589 17/04/2024 10:00 PM
Ostatni post: RadolSzczecin
  Poland Rebuilding 2.5.8 (1.49) [Download] Michaleczeq 991 635,391 03/01/2024 07:11 PM
Ostatni post: Michaleczeq
  Poland rebuilding pachankz2 5 2,517 14/02/2021 02:04 PM
Ostatni post: pachankz2
Bug Poland Rebuilding [Błędy] DIESIRAE 300 143,332 03/12/2020 10:26 PM
Ostatni post: Michaleczeq
  ma ktos moze mda na baze poland rebuilding 1.35 z gorydzieki FELEK1234 1 2,935 21/04/2020 12:15 PM
Ostatni post: Bytnarek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa