Logowanie Zarejestruj


Ankieta: Jaką masz rozdzielczość w grze
1280×720
1366×768
1440×900
1680×1050
1600×900
1920×1080 (FullHD)
2048×1152 (2K)
3072×1728 (3K)
4096×2304 (4K)
inną
[Wyniki ankiety]
Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Autor Wiadomość
frugokwiatek Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 287
Dołączył: 19/01/2014
Reputacja: 4
Podziękował: 317
Podziękowano mu 217 raz(y)
Post: #51
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Mała aktualizacja mojego stanowiska,czyli tak jak na załączonym obrazku Big Grin Płynność w Ets 60 klatek ze spadkami do 45-50 w miastach na Pro modsie. Ustawienie ultra,skalowanie 400%.
W innych grach bardzo podobnie.

Image
23/01/2019 06:05 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kojot6664 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 5
Dołączył: 21/10/2015
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #52
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
(23/01/2019 06:05 PM)frugokwiatek napisał(a):  Mała aktualizacja mojego stanowiska,czyli tak jak na załączonym obrazku Big Grin Płynność w Ets 60 klatek ze spadkami do 45-50 w miastach na Pro modsie. Ustawienie ultra,skalowanie 400%.
W innych grach bardzo podobnie.

Image

Coś wierzyć mi się nie chce, że latasz na skalowaniu 400% i tyle FPS. Mam praktycznie identyczną specyfikację. I w skalowaniu 150% mam dopiero 60 fps a reszta ultra i FHD.
13/02/2019 11:27 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Dawid2849 Offline
Pomocnik
*****
Pomocnik

Skąd: Biłgoraj
Liczba postów: 370
Dołączył: 22/08/2018
Reputacja: 15
Podziękował: 239
Podziękowano mu 289 raz(y)
Post: #53
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Image
Używam prawie najwyższych ustawień (lusterka na średnich i skalowanie 200%).
W pliku def od Promods odległość rysowania roślinności mam na ultra oraz używam Project Next-Gen 1.5
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/02/2019 12:26 PM przez Dawid2849.)
13/02/2019 12:17 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kojot6664 Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 5
Dołączył: 21/10/2015
Reputacja: 0
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #54
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
(13/02/2019 12:17 PM)Dawid2849 napisał(a):  Image
Używam prawie najwyższych ustawień (lusterka na średnich).
W pliku def od Promods odległość rysowania roślinności mam na ultra oraz używam Project Next-Gen 1.5

Aaa, teraz to kumam Smile
Mógłbyś podesłać ss na priv z ustawień? U mnie cos tak kurcze na skalowaniu 200% mam zjazdy z 60 fps na 30 nawet.
13/02/2019 12:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
grzegra Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 23
Dołączył: 14/02/2016
Reputacja: -1
Podziękował: 1
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #55
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Ja A10-7700 plus 1060 3GB... *RAM. I na MP stałe 60fps mam
20/02/2019 08:44 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
frugokwiatek Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 287
Dołączył: 19/01/2014
Reputacja: 4
Podziękował: 317
Podziękowano mu 217 raz(y)
Post: #56
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
(13/02/2019 11:27 AM)kojot6664 napisał(a):  
(23/01/2019 06:05 PM)frugokwiatek napisał(a):  Mała aktualizacja mojego stanowiska,czyli tak jak na załączonym obrazku Big Grin Płynność w Ets 60 klatek ze spadkami do 45-50 w miastach na Pro modsie. Ustawienie ultra,skalowanie 400%.
W innych grach bardzo podobnie.

Image

Coś wierzyć mi się nie chce, że latasz na skalowaniu 400% i tyle FPS. Mam praktycznie identyczną specyfikację. I w skalowaniu 150% mam dopiero 60 fps a reszta ultra i FHD.

Nie musisz wierzyć,ja wiem swoje.Możesz mieć nawet identycznego kompa a wyniki mogą się różnić z wielu powodów.
20/02/2019 09:15 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PL_Mirko Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Błaszki
Liczba postów: 18
Dołączył: 19/05/2019
Reputacja: 2
Podziękował: 11
Podziękowano mu 23 raz(y)
Post: #57
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Konfiguracja mojego kompa - 6-letni, tylko grafika nowsza.
Image
01/06/2019 07:59 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Bozo
BLACKVARRIOR Offline
Fan SCS
**
Użytkownik

Skąd: Cieplice
Liczba postów: 31
Dołączył: 08/02/2014
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 26 raz(y)
Post: #58
Photo RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
RAM DDR 4 2400MHz, System operacyjny Windows 10 PRO.
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Skalowanie 400% bez antyaliasingu, rozdzielczość lusterek średnia, reszta ultra/wysokie. Po za miastem stałe 60FPS (z V-sync) w mieście potrafi spaść do 50-55 FPS. Włączony dx 11.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02/06/2019 08:16 AM przez BLACKVARRIOR.)
02/06/2019 08:14 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Marmac Offline
Ten Ziomek ...
***
ViP

Skąd: Inowrocław
Liczba postów: 245
Dołączył: 19/03/2016
Reputacja: 5
Podziękował: 222
Podziękowano mu 238 raz(y)
Post: #59
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
(02/06/2019 08:14 AM)BLACKVARRIOR napisał(a):  RAM DDR 4 2400MHz, System operacyjny Windows 10 PRO.
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Skalowanie 400% bez antyaliasingu, rozdzielczość lusterek średnia, reszta ultra/wysokie. Po za miastem stałe 60FPS (z V-sync) w mieście potrafi spaść do 50-55 FPS. Włączony dx 11.

Właśnie zrobiłeś największy błąd w swoim życiu dając do ryża najmniejsze taktowanie ramu. Ryż najmniej powinien mieć 3000mhz...


02/06/2019 09:41 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Magik78 Offline
Trucker Magik :E
****
Trucker

Skąd: EKU/WPR
Liczba postów: 441
Dołączył: 21/03/2019
Reputacja: 8
Podziękował: 449
Podziękowano mu 407 raz(y)
Post: #60
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
ETS chodzi mi na ultra w 60fps poza miastem lecz nie raz spada :E
Grafika jest ograniczana przez procesor więc trochę lipa, lecz za rok wejdzie i7 8 generacji i być może GTX 1080 Smile

Image

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31/07/2019 10:11 AM przez Magik78.)
31/07/2019 10:10 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  W jakim sklepie kupiliście ETS2? MANfun 30 6,632 09/07/2019 12:20 PM
Ostatni post: EDWARDZRT

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości