Logowanie Zarejestruj


Ankieta: Jaką masz rozdzielczość w grze
1280×720
1366×768
1440×900
1680×1050
1600×900
1920×1080 (FullHD)
2048×1152 (2K)
3072×1728 (3K)
4096×2304 (4K)
inną
[Wyniki ankiety]
Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Autor Wiadomość
Michal_Z_gno Online
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 15,009
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 621
Podziękował: 33031
Podziękowano mu 14716 raz(y)
Post: #1
Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Więc to jest taki temat ogólny w którym można się pochwalić i pogadać o sprzęcie na jakim gracie i jakie się ustawienia graficzne w grze udaję się wam osiągnąć (można dać screena ustawień czy screena z gry).

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04/02/2018 07:50 PM przez Michal_Z_gno.)
04/02/2018 07:43 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: limowski , Slashpacer , Borsuk , err1911
Slashpacer Offline
Vip
***
ViP

Skąd: Lohne (Oldenburg)
Liczba postów: 38
Dołączył: 30/03/2013
Reputacja: 1
Podziękował: 251
Podziękowano mu 191 raz(y)
Post: #2
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
No więc tak
Procesor: Intel Core i5-6400 @ 2.70 GHz ~ 3.30 GHz
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1060, 3072 MB GDDR5
Pamięć: 8 GB (DIMM DDR4, 2133 MHz)
Dysk twardy: 1000 GB SATA 5400 obr.
System operacyjny: Microsoft Windows 7 Professional PL 64bit OEM

A jeżeli chodzi o grę to wstawie screena bo za dużo pisania Smile

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.


Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

04/02/2018 08:01 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno , ETOH
DavePL Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 5
Dołączył: 06/04/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 35
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #3
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Intel Core i5 2400
Ram 16gb ddr3 (mhz i cl nie pamiętam xd)
Gigabyte gtx 760 2gb
Zasilacz Chieftec 500W
Płyta główna Asus p8h61-mx lga 1155 (nic specjalnego ale na razie styka)
Telewizor Rozdzielczość 1920x1080

Ustawienia w grze za wyjątkiem jakość cieni, szczegóły obrazu w lustrach i trawy (mod na zimę) maks dodatkowo wyłączone wszystkie opcje w tej kolumnie co HDR. Skalowanie 100% + ustawienia w nvidia inspector.

Mody to ProMods + Poland Rebuilding, Frosty winter, dźwięki dla dafa od evr, opony do ciężarówek, akcesoria do kabiny, Better flares 3.2 i jeszcze jakieś pierdoły w rodzaju doradcy drogowego w pasku, brak "x" jako zamkniętych dróg, animowane bramy, naczepa do vs, jakiś mod na ekonomie, i jescze cos by sie znalazło. Gra w wersji steam x64. Fpsy raczej w granicach 60 ale bywają spadki do 30-40 zależnie od lokalizacji.
04/02/2018 08:30 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno , ETOH
xyzan Offline
Vip
***
ViP

Skąd:
Liczba postów: 241
Dołączył: 19/12/2014
Reputacja: 12
Podziękował: 49
Podziękowano mu 253 raz(y)
Post: #4
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Intel Core i5-4460
8GB RAM DDR3
GTX 970GTX
monitor 24" full HD

Ustawienia z grubsza na maksa, Skalowanie 400% i włączony HDR
Modyfikacje: jak najmniej. Malowanie ciągnika, porę roku i akcesoria w kabinie.
Przeciętnie 50-60fps bez problemu. Raczej nie zwalnia poniżej tego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05/02/2018 07:33 AM przez xyzan.)
04/02/2018 09:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
Darson Offline
Moderator
******
Moderator

Skąd: UK
Liczba postów: 1,322
Dołączył: 18/06/2011
Reputacja: 184
Podziękował: 301
Podziękowano mu 1293 raz(y)
Post: #5
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
U mnie
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
ZAKAZ KOPIOWANIA SKINÓW MODÓW MOJEGO AUTORSTWA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY.
CPU Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz Technologia Sandy Bridge 32nm
RAM 16.0GB 2-Kanałowy DDR3 @ 665MHz
Grafika G246HL (1920x1080@60Hz) 4095MBNVIDIA GeForce GTX 970 (MSI)
Płyta Główna Foxconn H67M-S/H67M-V/H67 (CPU 1).
04/02/2018 09:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
keri Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Jastrzębie Zdrój
Liczba postów: 197
Dołączył: 01/07/2017
Reputacja: 11
Podziękował: 70
Podziękowano mu 336 raz(y)
Post: #6
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
I 7 k 875 2.93Ghz 4-rdzenie 8 wątków 64bit
system 64 bit,
ram 20GB 1600 mhz
NVIDIA GTX 970
dysk SSD
Monitor Dell 24cale 2k (2560-1440) G-sync 144Hz

Ustawienia prawie wszystkie na max, Skalowanie 200% HDR
Modyfikacje: około sto modyfikacji. Czas wgrania modyfikacji trwa 2 minuty i 30 sekund, przy tej ilości ramu.
Średnia klatek od 30kl/s w mieście z wielkim ruchem poza miastem do czasami ponad 100kl/s
Najbardziej cenię tutaj monitor z g-sync, rewelacja płynności obrazu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04/02/2018 11:19 PM przez keri.)
04/02/2018 11:02 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
huhlekk Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Płońsk
Liczba postów: 54
Dołączył: 20/12/2014
Reputacja: 2
Podziękował: 0
Podziękowano mu 64 raz(y)
Post: #7
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Procek - i7 4790k 4,7GHz przy chłodzeniu be quiet! Dark Rock 3
Karta graficzna - Galax GeForce GTX 980 HOF
Płyta główna - MSI Z97-G55 SLI
RAM - 3x4GB 2133 MHz
Dysk - zainstalowane na zwykłym HDD 1TB 7200RPM
Monitor - 27 cali 2560 x 1440 (WQHD)

Ustawienia w grze wszystko na full skalowanie 400% i włączony HDR

Mody - Promods, firmowy zestaw i mod na grafikę więc ograniczone do minimum ale więcej też nie potrzeba
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04/02/2018 11:41 PM przez huhlekk.)
04/02/2018 11:39 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,960
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 149
Podziękował: 284
Podziękowano mu 2801 raz(y)
Post: #8
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
Image

ETS2
Gra ze wszystkim mapowymi DLC (stan na czerwiec 2017).
Wszystkie ustawienia maksymalne jakie są dostępne w grze, skalowanie 400%, włączony HDR.
236 różnej maści modyfikacji (głównie mapy, modele ciągników oraz naczep, mody jazzycata etc.) które zajmowały ok. 14GB przestrzeni dyskowej.

Płynność rozgrywki:
min ~37 fps w bardziej rozbudowanych miastach ProMods (oprócz skopanej Barcelony do której nigdy nie dotarłem :E)
max ~60 fps poza miastami



ATS
Gra ze wszystkim mapowymi DLC (stan na kwiecień 2017).
Analogiczne ustawienia gry na ATS, 8GB modów (głównie mapy, modele ciągników oraz naczep, mody jazzycata etc.)

Płynność rozgrywki:
min ~48 fps w bardziej rozbudowanych miastach Viva Mexico
max ~60 fps poza miastami

Gry wraz z modami były zainstalowane na SSD.
O obudowie, zasilaczu, chłodzeniu procesora, głośnikach, myszce czy krześle na którym siedzę pisał nie będę bo te rzeczy mają znikomy wpływ na rozgrywkę Tongue.

ImageImage
05/02/2018 07:01 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
topiq Offline
Zarejestrowani
**
Użytkownik

Skąd: Puławy
Liczba postów: 137
Dołączył: 16/03/2017
Reputacja: 2
Podziękował: 42
Podziękowano mu 104 raz(y)
Post: #9
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
CPU: i7 3770 @4,1 GHz
MB: MSI Z77A-G43
RAM: 16 GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical 1600 MHz CL8
GPU: GTX 1080 Gainward Phoenix GS 8 GB VRAM
SSD: Goodram IRIDIUM Pro 240 GB
Kierownica: Logitech G27
Reszta bebechów i obudowa nieistotna dla gry.

ETS2: ProMods + Poland Rebuilding + RusMap + wszystkie DLC mapowe modyfikacje na AI i naczepy od JazzyCata. Ustawienia na max FHD + 400% skalowanie.
W miastach potrafi i do 35 fps zejść na PM, po za miastem praktycznie wszędzie 60 fps o ile mnie narzędzie wbudowane w steam nie kłamie.
ATS: Tylko DLC mapowe i mody na ciężarówki + AI Traffic i realne firmy. Prawie wszędzie 60fps, czasem w mieście lekki spadek max do 35-40 fps.
Ten silnik pewnie nawet TITANa nie ogarnie. W końcu to nadal DX9 więc...

Obie gry na SSD, pomaga to tylko na mikro przycięcia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05/02/2018 02:59 PM przez topiq.)
05/02/2018 10:14 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
err1911 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Ruda Kameralna
Liczba postów: 245
Dołączył: 28/07/2015
Reputacja: 4
Podziękował: 706
Podziękowano mu 75 raz(y)
Post: #10
RE: Na jakim sprzęcie gracie w ETS2/ATS ?
CPU: Intel Xeon W3690 6x3,47 GHz
MB: Gigabyte EX-58 EXTREME
RAM: 24 GB G.SKILL PC3-12800 2664,6 MHz Triple Channel
GPU: ASUS N-VIDIA GeForce GTX 980 Ti
SDD: OCZ REVODRIVE 350 PCI-EXPRESS 460 GB - system, programy, gry
HDD: 4x WD 128 GB 10000 RPM RAID 10 - dane, gry
HDD: 2x WD 2 TB RAID 5 - dane, multimedia
Audio: Sound Blaster ZxR Pro
Zasilacz: Antec 750 Blue
Obudowa: Chieftec Big
Chłodzenie wodne: Thermaltake/Noctua
Pozostałe: nagrywarka Blue-ray, FDD, czytniki kart, moduł zarządzania chłodzeniem itp.
Monitor: Sony 40' 1920x1080
Wyposażenie Logitech: klawiatura G910, klawiatura dodatkowa G13, mysz G700s, pad T650, joystick Extreme 3D Pro, kamera 920, słuchawki G930, pad F710, kierownica+skrzynia G29
Wyposażenie pozostałe: TrackIr 5 + Track Clip Pro, drukarka laserowa Samsung, skaner Plustek
System operacyjny: Windows 10 Professional 64 bit

Wszystko działa na najwyższych ustawieniach bez żadnych problemów w kilkudziesięciu fps'ach.SamolotSmile

SzerokościKierowca
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11/02/2018 06:57 PM przez err1911.)
05/02/2018 12:22 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  W jakim sklepie kupiliście ETS2? MANfun 34 9,458 14/10/2019 08:53 AM
Ostatni post: MYQERINOX

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsor forum: EKLOCKI.NET - Sklep z klockami LEGO Warszawa