Logowanie Zarejestruj


Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dźwięk Mercedesa
Autor Wiadomość
MIK0L Offline
K.Ostaszewski
***
ViP

Skąd: Gdańsk
Liczba postów: 100
Dołączył: 10/10/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 39
Podziękowano mu 34 raz(y)
Post: #1
Dźwięk Mercedesa
Cześć, mam problem z modyfikacją na dźwięk silnika do Mercedesa Actrosa MP4, otóż wszystko działa poza tym, że gdy odpale auto nie ma dźwięku silnika.
W sensie tak jakby nie działał dźwięk, który powinien działać na luzie, gdy auto stoi.
Gdy dodaję gazu, dźwięk silnika słychać, gdy odpuszczę gaz, silnik wraca na swoje obroty i dźwięk silnika znika.
Wszystkie inne podmienione dźwięki, czyt. kierunkowskazów, retardera itd. działają normalnie.

Może znajdzie się ktoś, kto będzie wiedział jak ten problem rozwiązać, ewentualnie jeżeli ktoś zna się na tym, to prosiłbym o wytłumaczenie jak przenieść z tego moda TYLKO dźwięk kierunkowskazów do oryginalnej ciężarówki od SCSu.
Modyfikacja: http://etrucks.pl/thread-46152.html
Dziekuję Smile.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/03/2018 07:37 PM przez MIK0L.)
12/03/2018 07:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,811
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 121
Podziękował: 193
Podziękowano mu 1998 raz(y)
Post: #2
RE: Dźwięk Mercedesa
W pierwszym przypadku wygląda mi to na źle przypisane definicje lub źle spakowaną modyfikację.

Jeśli chodzi o przeniesienie dźwięków z moda do ciągnika scs. Musisz stworzyć sobie drzewka folderów:

sound/truck/mercedes/1845/int
sound/truck/mercedes/4148/int


do folderu int wrzucasz pliki dźwiękowe w formacie ogg z modyfikacji:

blinker_on
blinker_off

Następnie tworzysz moda według ogólnie przyjętych metod, ważne by modyfikacja nie była skompresowana bo dźwięk w grze nie będzie działał Smile.

ImageImage
12/03/2018 08:41 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
 Podziękowań: MIK0L
MIK0L Offline
K.Ostaszewski
***
ViP

Skąd: Gdańsk
Liczba postów: 100
Dołączył: 10/10/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 39
Podziękowano mu 34 raz(y)
Post: #3
RE: Dźwięk Mercedesa
(12/03/2018 08:41 PM)Borsuk napisał(a):  W pierwszym przypadku wygląda mi to na źle przypisane definicje lub źle spakowaną modyfikację.

Jeśli chodzi o przeniesienie dźwięków z moda do ciągnika scs. Musisz stworzyć sobie drzewka folderów:

sound/truck/mercedes/1845/int
sound/truck/mercedes/4148/int


do folderu int wrzucasz pliki dźwiękowe w formacie ogg z modyfikacji:

blinker_on
blinker_off

Następnie tworzysz moda według ogólnie przyjętych metod, ważne by modyfikacja nie była skompresowana bo dźwięk w grze nie będzie działał Smile.

Jeżeli chodzi o defy, lub źle spakowaną modyfikację to problem występuje na czystym profilu z nowo pobranym modem, także nie wiem o co chodzi i jak to naprawić ;/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/03/2018 09:04 PM przez MIK0L.)
12/03/2018 09:04 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,811
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 121
Podziękował: 193
Podziękowano mu 1998 raz(y)
Post: #4
RE: Dźwięk Mercedesa
Twój czysty profil nie ma nic do tego Smile. Musiałbyś sprawdzić definicję do dźwięku silnika z dopiskiem idle, lub krok po kroku sprawdzić poprawność zapisu wszystkich definicji, być może któraś błędnie przypisuje ten dźwięk. Warto także uruchomić podgląd z konsoli, tam może być odpowiedź jak krok po kroku masz rozwiązać swój problem.

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/03/2018 06:12 AM przez Borsuk.)
12/03/2018 09:35 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
 Podziękowań: MIK0L
MIK0L Offline
K.Ostaszewski
***
ViP

Skąd: Gdańsk
Liczba postów: 100
Dołączył: 10/10/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 39
Podziękowano mu 34 raz(y)
Post: #5
RE: Dźwięk Mercedesa
(12/03/2018 09:35 PM)Borsuk napisał(a):  Twój czysty profil nie ma nic do tego Smile. Musiałbyś sprawdzić definicję do dźwięku silnika z dopiskiem idle, lub krok po kroku sprawdzić poprawność zapisu wszystkich definicji, być może któraś błędnie przypisuje ten dźwięk. Warto także uruchomić podgląd z konsoli, tam może być odpowiedź jak krok po kroku masz rozwiązać swój problem.

Zaraz zacznę sie bawić w to sprawdzanie definicji, a tak na marginesie nie wiem czy ma to jakiś związek ze sobą, ale kiedyś miałem taki sam problem z Manem TGXem od MADstera, E6 V1.9 i dopiero aktualizacja modelu do 2.0 pomogła, dodam, że wcześniej dźwięk działał normalnie, zmieniłem auto, znowu chciałem wrócić na Mana i tak o ;/

EDIT:
Sprawdziłem oba pliki: INTERIOR oraz EXTERIOR i w żadnym z nich nie ma wyrazu "bezczynny", idle. Dziwne to haha
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/03/2018 12:01 PM przez MIK0L.)
13/03/2018 11:54 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
MIK0L Offline
K.Ostaszewski
***
ViP

Skąd: Gdańsk
Liczba postów: 100
Dołączył: 10/10/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 39
Podziękowano mu 34 raz(y)
Post: #6
RE: Dźwięk Mercedesa
Mordy pomocy Sad
14/03/2018 02:13 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,811
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 121
Podziękował: 193
Podziękowano mu 1998 raz(y)
Post: #7
RE: Dźwięk Mercedesa
Mordo, pobierz, wypakuj i podmień poniższy plik def do moda, troszkę zwiększyłem natężenie dźwięków. Modyfikacja działa ale domyślnie dźwięk silnika jest bardzo cichy. Jeśli u Ciebie nie działa to nie jest to problem modyfikacji.


Pobieranie Modyfikacji:


Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/03/2018 04:41 PM przez Borsuk.)
14/03/2018 04:40 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
 Podziękowań: MIK0L
MIK0L Offline
K.Ostaszewski
***
ViP

Skąd: Gdańsk
Liczba postów: 100
Dołączył: 10/10/2015
Reputacja: 1
Podziękował: 39
Podziękowano mu 34 raz(y)
Post: #8
RE: Dźwięk Mercedesa
(14/03/2018 04:40 PM)Borsuk napisał(a):  Mordo, pobierz, wypakuj i podmień poniższy plik def do moda, troszkę zwiększyłem natężenie dźwięków. Modyfikacja działa ale domyślnie dźwięk silnika jest bardzo cichy. Jeśli u Ciebie nie działa to nie jest to problem modyfikacji.


Pobieranie Modyfikacji:


Goście nie widzą linków. Proszę, zarejestruj się TUTAJ, żeby zobaczyć ukrytą treść .

Dziękuję mordko Big Grin

Rozwiązany
14/03/2018 06:06 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości