Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ech te mapy, ale co wcześniej?
Autor Wiadomość
KryH Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 16/05/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Ech te mapy, ale co wcześniej?
Witajcie.
Po przekopywaniu forum mam niejaki mętlik w głowie. Mam ATS (oczywiście) z zainstalowanym dodatkiem Nowy Meksyk. Do tego trzy mody: Silnik (engine2000hp_kenworth...) Paczka opon(wheels_for_ATSI) oraz brak policji (No_police...)
Próbuję dodać mod z mapą ale każda dodana (przez menadżera modów) zatrzymuje wczytywanie i powrót do menadżera. Po wyłączeniu mapy gra uruchamia się poprawnie.
Czy aby skutecznie dodać nowy obszar do zabawy (np. C2C albo Meksyk, a najlepiej obie) muszę wykonać jakieś mniej czy bardziej magiczne czynności?
Acha, i co to jest "mapa csc"? Już o to pytałam ale chyba w nieodpowiednim wątku. Czy to po prostu mapa małego obszaru USA z wersji instalacyjnej gry?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17/05/2018 07:34 AM przez KryH.)
17/05/2018 06:29 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kamyk Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 75
Dołączył: 06/12/2016
Reputacja: 1
Podziękował: 37
Podziękowano mu 20 raz(y)
Post: #2
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
może nie masz wymaganych dlc?

Image
18/05/2018 02:54 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
nikt123 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 63
Dołączył: 07/11/2010
Reputacja: 2
Podziękował: 29
Podziękowano mu 64 raz(y)
Post: #3
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
Sprawdź dokładnie na jaką wersję gry jest dana mapa i jaką Ty posiadasz wersję gry. Później przeanalizuj to czy mapa wymaga jakiegoś DLC i czy Ty je posiadasz i na odwrót czy mapa kompatybilna jest z Twoimi DLC.
18/05/2018 04:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KryH Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 16/05/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #4
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
Czy mogę liczyć jeszcze na jakąś podpowiedź (na wszelki wypadek) gdzie najlepiej szukać brakujacego/ych DLC zanim zacznę szukaci sprawdzać? Jestem w trasie (pod Paryżem) więc nie jest mi łatwo przekopywać WWW ;-)
20/05/2018 05:04 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darson Offline
Moderator
******
Moderator

Skąd: UK
Liczba postów: 1,419
Dołączył: 18/06/2011
Reputacja: 180
Podziękował: 299
Podziękowano mu 1255 raz(y)
Post: #5
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
Jeżeli gra wywala pewno jest to różnica wersji gry a mapy która może być przystosowana do innej wersji gry.Najlepiej jak po takim czymś wkleisz tu gamelog z gry to zobaczymy co jest przyczyną.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
ZAKAZ KOPIOWANIA SKINÓW MODÓW MOJEGO AUTORSTWA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY.
CPU Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz Technologia Sandy Bridge 32nm
RAM 16.0GB 2-Kanałowy DDR3 @ 665MHz
Grafika G246HL (1920x1080@60Hz) 4095MBNVIDIA GeForce GTX 970 (MSI)
Płyta Główna Foxconn H67M-S/H67M-V/H67 (CPU 1).
20/05/2018 05:42 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KryH Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 16/05/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #6
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
A jak "zrobić" gamelog" aby go tu wkleić?
Pobieżne czytanie to grzech, ściągam wersję dla "wersję dla dlc NM" i może się wreszcie uda ☺
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20/05/2018 03:03 PM przez KryH.)
20/05/2018 02:32 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jaszczur Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 98
Dołączył: 06/11/2016
Reputacja: 2
Podziękował: 89
Podziękowano mu 108 raz(y)
Post: #7
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
Moje dokumenty >>>> game.log
20/05/2018 02:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KryH Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 16/05/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
Dzięki za pomoc, będę pamiętać game.log a w sprawie mapy C2C to udało się i mapa jest większa. Za jakiś czas (po powrocie do Kraju) spróbuję powiększyć ją bardziej dzięki Waszej pomocy, mam nadzieję ;-)
Bardzo Wam dziękuję :-)
20/05/2018 03:44 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KryH Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 16/05/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #9
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
Post pod postem bo to kolejna myśl związana z tym moim wątkiem o mapach, no i piszę będąc 1500 km bliżej domu ;-)
Czy to moja pomyłka (czy coś innego) spowodowała, że po instalacji modów C2C oraz CanaDream (menadżerem) nie mam połączenia z widniejącymi drogami Kanady z USA. Niewielkie odstępy, jakby "ziemia niczyja" rozdzielająca te kraje, nie pozwalają na wjazd (może to straż graniczna) do Kanady. Czy macie jakieś doświadczenia z takimi sytuacjami?
A i jeszcze jedno, po stworzeniu nowego profilu na mapie nie mam żadnych nowych (jedynie podstawowe [pudełkowe] DLC) obszarów, a pierwszy/stary (aktualny) profil jest ok. Tylko ta ziemia niczyja.
P.s.
Czy "wstaw loga" znaczy wklej tutaj CAŁY plik tekstowy czy jedynie jakąś/którąś jego część?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24/05/2018 06:50 PM przez KryH.)
24/05/2018 05:18 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KryH Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 9
Dołączył: 16/05/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #10
RE: Ech te mapy, ale co wcześniej?
(20/05/2018 05:42 AM)Darson napisał(a):  Jeżeli gra...

Dzięki za odpowiedź na pytanie i prośbę, którą wysłałam na priv. Zrobiłam jak radziłeś i w efekcie straciłam, w sumie to wszystkie savey, mapy, dodatki. Cóż mam teraz czystą grę jak bym zaczynała od zera. Jednak "kto pyta to niekiedy błądzi". Ewentualnie zadaje zbyt ogólnikowe pytania. Szkoda. Miłego dnia.

Wielkie dzięki Rene-GAD za odpowiedź na priva. Krótka, konkretna i BARDZO skuteczna :-) Wszystko śmiga aż miło :-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11/06/2018 03:01 PM przez KryH.)
27/05/2018 08:41 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości