Logowanie Zarejestruj


Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkład
Autor Wiadomość
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 160
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 6
Podziękował: 107
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #1
Podkład
Jak zrobić podkład mapy do map edytora? W sensie że jak ME klikam klawisz A to się pojawia moja mapa.
11/06/2018 04:43 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 14,285
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 537
Podziękował: 23828
Podziękowano mu 11179 raz(y)
Post: #2
RE: Podkład
A w jakiej skali chcesz robić tą mapkę Pytajnik

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
11/06/2018 05:16 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 160
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 6
Podziękował: 107
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #3
RE: Podkład
(11/06/2018 05:16 PM)Michal_Z_gno napisał(a):  A w jakiej skali chcesz robić tą mapkę Pytajnik

1:2
11/06/2018 05:58 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Adam.J Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 760
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 48
Podziękował: 1201
Podziękowano mu 589 raz(y)
Post: #4
RE: Podkład
(11/06/2018 05:58 PM)MatrixGamesPL napisał(a):  
(11/06/2018 05:16 PM)Michal_Z_gno napisał(a):  A w jakiej skali chcesz robić tą mapkę Pytajnik

1:2

W tej skali żeby zrobić dobry podkład to możesz zrobić np. jakieś województwo a jeśli ci chodzi o większe rejony to musisz sobie znaleźć jakąś mapkę z dokładnością jaką ci chodzi (czyli miasta wioski itp.) w pliku mbp w około rozdzielczości 1200x1200 ale to jest ciężko zrobić choć swego czasu tu na forum zrobił pewien gościu podkład mapki polski bardzo dokładną chyba w skali nawet 1x1 czy 1x2 już nie pamiętam ale ciężko było ją wczytać bo było to 4 pliki mające chyba po 250 MB

Ps. No chyba ze chodzi ci o robienie mapki na nowym module to rozdzielczość podkładu może być większa

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11/06/2018 06:23 PM przez Adam.J.)
11/06/2018 06:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 160
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 6
Podziękował: 107
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #5
RE: Podkład
A jeśli bym zmienił na 1:5?

Ps. Właśnie o nowy moduł chodzi. Tamta 1:2 skala.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11/06/2018 06:26 PM przez MatrixGamesPL.)
11/06/2018 06:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Adam.J Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 760
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 48
Podziękował: 1201
Podziękowano mu 589 raz(y)
Post: #6
RE: Podkład
To wszystko zależy od tego jak dokładną mapkę chcesz zrobić skala zależy od dokładności wszystkiego podkładu szczegółów jakie chcesz uzyskać na mapie albo masz dokładny podkład i robisz mapkę według podkładu jako ułożenie dróg a reszta według swojego upodobania

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
11/06/2018 06:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 160
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 6
Podziękował: 107
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #7
RE: Podkład
Właśnie o to mi chodzi. Tylko pytałem się jak coś takiego zrobić. Nie wiedziałem że tak bardzo się temat rozwinie Wink
11/06/2018 06:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 14,285
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 537
Podziękował: 23828
Podziękowano mu 11179 raz(y)
Post: #8
RE: Podkład
Tak najogólniej to aby zrobić własny podkład musisz stworzyć sobie 3 pliki (.tobj , .mat i .dds) które dodajesz do folderu /material/editor/ a całość musisz dopisać w pliku /def/editor_data.sii

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
11/06/2018 07:22 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
 Podziękowań: MatrixGamesPL , Adam.J
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 160
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 6
Podziękował: 107
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #9
RE: Podkład
Dzięki za radę.
11/06/2018 07:41 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  podkład do mapy skala 1:1 szyme_kkk 0 123 15/06/2018 12:49 PM
Ostatni post: szyme_kkk

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości