Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkład
Autor Wiadomość
MatrixGamesPL Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Kraków
Liczba postów: 35
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 1
Podziękował: 1
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #1
Podkład
Jak zrobić podkład mapy do map edytora? W sensie że jak ME klikam klawisz A to się pojawia moja mapa.
11/06/2018 04:43 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 14,000
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 524
Podziękował: 21956
Podziękowano mu 10542 raz(y)
Post: #2
RE: Podkład
A w jakiej skali chcesz robić tą mapkę Pytajnik

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
11/06/2018 05:16 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MatrixGamesPL Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Kraków
Liczba postów: 35
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 1
Podziękował: 1
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #3
RE: Podkład
(11/06/2018 05:16 PM)Michal_Z_gno napisał(a):  A w jakiej skali chcesz robić tą mapkę Pytajnik

1:2
11/06/2018 05:58 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 698
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 45
Podziękował: 1019
Podziękowano mu 523 raz(y)
Post: #4
RE: Podkład
(11/06/2018 05:58 PM)MatrixGamesPL napisał(a):  
(11/06/2018 05:16 PM)Michal_Z_gno napisał(a):  A w jakiej skali chcesz robić tą mapkę Pytajnik

1:2

W tej skali żeby zrobić dobry podkład to możesz zrobić np. jakieś województwo a jeśli ci chodzi o większe rejony to musisz sobie znaleźć jakąś mapkę z dokładnością jaką ci chodzi (czyli miasta wioski itp.) w pliku mbp w około rozdzielczości 1200x1200 ale to jest ciężko zrobić choć swego czasu tu na forum zrobił pewien gościu podkład mapki polski bardzo dokładną chyba w skali nawet 1x1 czy 1x2 już nie pamiętam ale ciężko było ją wczytać bo było to 4 pliki mające chyba po 250 MB

Ps. No chyba ze chodzi ci o robienie mapki na nowym module to rozdzielczość podkładu może być większa

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11/06/2018 06:23 PM przez Adam.J.)
11/06/2018 06:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MatrixGamesPL Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Kraków
Liczba postów: 35
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 1
Podziękował: 1
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #5
RE: Podkład
A jeśli bym zmienił na 1:5?

Ps. Właśnie o nowy moduł chodzi. Tamta 1:2 skala.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11/06/2018 06:26 PM przez MatrixGamesPL.)
11/06/2018 06:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Adam.J Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd: Rzeszów
Liczba postów: 698
Dołączył: 05/12/2014
Reputacja: 45
Podziękował: 1019
Podziękowano mu 523 raz(y)
Post: #6
RE: Podkład
To wszystko zależy od tego jak dokładną mapkę chcesz zrobić skala zależy od dokładności wszystkiego podkładu szczegółów jakie chcesz uzyskać na mapie albo masz dokładny podkład i robisz mapkę według podkładu jako ułożenie dróg a reszta według swojego upodobania

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
11/06/2018 06:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MatrixGamesPL Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Kraków
Liczba postów: 35
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 1
Podziękował: 1
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #7
RE: Podkład
Właśnie o to mi chodzi. Tylko pytałem się jak coś takiego zrobić. Nie wiedziałem że tak bardzo się temat rozwinie Wink
11/06/2018 06:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 14,000
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 524
Podziękował: 21956
Podziękowano mu 10542 raz(y)
Post: #8
RE: Podkład
Tak najogólniej to aby zrobić własny podkład musisz stworzyć sobie 3 pliki (.tobj , .mat i .dds) które dodajesz do folderu /material/editor/ a całość musisz dopisać w pliku /def/editor_data.sii

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
11/06/2018 07:22 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: MatrixGamesPL , Adam.J
MatrixGamesPL Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Kraków
Liczba postów: 35
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 1
Podziękował: 1
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #9
RE: Podkład
Dzięki za radę.
11/06/2018 07:41 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  podkład do mapy skala 1:1 szyme_kkk 0 70 15/06/2018 12:49 PM
Ostatni post: szyme_kkk

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości