Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W.I.P Mapa Polski
Autor Wiadomość
WiTo Offline
:.. LINKIN PARK..:
***
ViP

Skąd: Oława
Liczba postów: 842
Dołączył: 13/02/2015
Reputacja: 49
Podziękował: 614
Podziękowano mu 538 raz(y)
Post: #1
W.I.P Mapa Polski
Witam
Tym razem postanowiliśmy złączyć siły i szukamy osób do wspólpracy.
A chodzi o Mapę Polski na osobnym module,jak na ten moment szukamy osób które potrafią robić modele,bo nie ukrywamy że są nam bardzo potrzebne.
Jak jesteś chętny to pisz śmiało Wiadomość Prywatną Smile

Jak na ten moment w skład Projektu wchodzą:

WiTo
FKSSM Stal Mielec
MatrixGamesPL


Tym razem mamy nadzieję że znajdą się osoby które będą chciały robić modele Smile

Chester Bennington 1976-20170cray
Image

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10/07/2018 05:56 PM przez WiTo.)
06/07/2018 01:01 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 160
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 6
Podziękował: 107
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #2
RE: Mapa Polski
@Odświeżam
06/07/2018 04:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Wojciech V8 Offline
...
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 729
Dołączył: 14/08/2017
Reputacja: 5
Podziękował: 484
Podziękowano mu 395 raz(y)
Post: #3
RE: Mapa Polski
Co 3 godziny będziecie odświeżać? :E
06/07/2018 04:20 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: WiTo , Hardcor123 , MatrixGamesPL
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 160
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 6
Podziękował: 107
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #4
RE: Mapa Polski
@Odświeżam temat
07/07/2018 05:41 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: WiTo
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 855
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 56
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2230 raz(y)
Post: #5
RE: Mapa Polski
A po co Wy to co chwile odświeżacie? Na co czekacie? Na oklaski?

Teraz podstawka i dlc są tak rozbudowane i posiadają tak duze zasoby że nie wiem że aż tak pilnie musi ktoś Wam robić modele.
To bez dodatkowych modeli juz nic nie można zrobić?
Kiedyś to było faktycznie wyzwanie...a teraz? Można śmiało przynajmniej zacząć robić cokolwiek bez żadnych własnych zasobów lub, tak jak kiedyś porobić własne warianty juz istniejących modeli czy prefabów tych SCS-owskich.
Tak naprawdę to można odwalić całkiem odjazdową mapkę nie uruchamiając wogóle Blendera czy ZModeler'a.
Kiedyś nikt nie robił dodatkowych prefabów i tylu modeli i jakoś ludzie mieli pomysły.
Po za tym zawsze z czasem można cokolwiek podmienić - jak już będzie co podmieniać.

Oznakowanie i znaki drogowe to już kompletnie ten problem odpada w tej wersji edytora jaka teraz jest.

Nie wróże temu projektowi żadnych perspektyw i ze względu na to proponował bym zacząć z tym co macie byście sie sami przekonali
na ile czasu starczy wam zapału, pomysłów itd..itd.
Jak ktos zobaczy że warto w to wejść bo jest to coś z perspektywami, to i jakiś chętny modelarz się znajdzie.

Jak to mówią "Złej baletnicy to przeszkadza i rąbek u spódnicy"

p.s.
Nie mam teraz juz czasu i chęci ale marzy mi się projekt kompletnie na standardowych SCS-owskich modelach bez jakiegokolwiek udziału i zależności od map typu promods.
Oni tylko na to liczą - bo pobieranie ich mapy u nich się zwiększy jeśli Wasz projekt będzie zależny od używania ich mapy {czyt. modeli, prefabów}
Czym więcej takich "frajerów" to dla nich lepiej.

Wyzwaniem było by jednak zrobienie całej, dużej Polski tylko na tym co daje nam SCS.
W dodatku zawsze wszystko na mapie było by aktualne.
Być może było by troche biedniej, ale jeśli zrobić to z takim pomysłem jak jest zrobiona PR-ka to wcale bym nic nie ubolewał że nie można dołączyć żadnej innej mapy. Nawet to by była dla mnie zaleta.

p.s.2
Nawet chyba nie wiecie ile ja rzeczy zrobiłem na Polskę do mapy kompletnie bez udziału Blendera czy ZModelera.
Trzeba umieć kombinować i umieć wykorzystać modele standardowe.
Teraz dodatkowo można także zaadoptować modele z ATS-a i też je "sklonować" i dostosować do polskich realiów.
Tak się "tworzy" wszelkiego rodzaju ozdobniki jak szyldy, banery reklamowe, neony itd..itd
Tylko że to trzeba siedzieć po nocach i kombinować teksturki.
To co teraz podziwiacie na PR to ktoś nad tym siedział do rana.

Kiedyś napisałem że nigdy juz nie wyjdzie mapa równorzędna tej Poland Rebuilding i wiem że miałem racje bo nikt już nie poświęci tyle czasu, dni i nocy i nie ma takich pomysłów.
Nieznajomośc Blendera czy Zmodelerea jest tam jakimś pewnym ograniczeniem - ale nie przesadzajcie że już nic nie można przez to zrobić fajnego bo mi wystarczył Photoshop i DXTBmp i kilka patentów.Ale do tego trzeba mieć głowę i chęci.
Po za tym nie samymi modelami 'mapa stoi' bo wystarczy zobaczyć jak mapmakerzy SCS-u zrobili Francje czy Skandynawie.

Zamiast odświeżać wciąż temat - odświeżcie sobie umysł.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07/07/2018 10:43 AM przez RadolSzczecin.)
07/07/2018 07:11 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: ferNDawid , Hardcor123 , .:KoxTrucker:. , WiTo , GrakuPL , MatrixGamesPL , Michal_Z_gno , Dominiko , witalg311 , Maseł , matamet , Ukaszeł
Michal_Z_gno Offline
..::Administrator::..
*******
Administrator

Skąd: Gniezno
Liczba postów: 14,285
Dołączył: 08/10/2010
Reputacja: 537
Podziękował: 23828
Podziękowano mu 11179 raz(y)
Post: #6
RE: Mapa Polski
Radol muszę się w 100% zgodzić z tym pakowaniem się w modele i zasoby z innych mapek które będą później wymagane do działania bo to jest zwykłe uzależnianie się od osób trzecich co zwykle kończy się masą różnych problemów chociażby technicznych (nawet jak jest zgoda na użycie to i tak jesteście uzależnieni od ekipy PM i tego co im się wymyśli zmienić w swoich plikach itp.). Ogólnie to na moje trochę strzał w kolano już na starcie przez takie uzależnianie się od innych map.
Więc tu najlepiej mieć zasób nawet mały na początek ale własny - tu przykładem może być mapka MATAMET-a która nie ma ogromnego zasobu modeli (miałem okazję zaglądać "do środka" tej mapki) a jednak jest zrobiona na przyzwoitym poziomie i co najważniejsze czuć na niej klimat danego regionu.

Oczywiście przydałoby się aby ktoś u was znał się chociaż na najskromniejszych podstawach modelowania bo to się bardzo przydaję (tu Radol trochę to przesadził w drugą stronę bo jednak coś tam o modelach trzeba jednak wiedzieć biorąc się za własną mapkę) no ale macie tu kolegę FKS Stal Mielec który umie jednak te trochę więcej niż podstawy i na początek to całkowicie wam styknie.
Więc ja bym na Waszym miejscu się nie skupiał na szukaniu na siłę ludzi i rozdzielaniu jakiś tam zadań a na wzięciu się konkretnie do pracy bo samym gadaniem, planowaniem, organizowaniem ludzi itp. to nic się niestety nie osiągnie.

Image
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07/07/2018 12:40 PM przez Michal_Z_gno.)
07/07/2018 12:37 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: MatrixGamesPL , FKS Stal Mielec , Dominiko , Adam.J , matamet
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 855
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 56
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2230 raz(y)
Post: #7
RE: Mapa Polski
Prawda jest taka że projekt musi "na poważnie" wystartować i rokować jako takie nadzieje na przyszłość.
Z czasem możecie nawiązać nowe kontakty i uzyskać nowe zasoby modeli i prefabów, bo z doświadczenia wiem że sporo ludzi chętnych się znajdzie dopiero wtedy gdy zobaczą że to nie jest kolejny projekt który lada moment upadnie.

Nie wymienie wszystkich którzy dostarczyli mi modele do PR-ki, ale takich osób było naprawdę sporo.
To samo dotyczy się pomocy przy prefabach lub innych problemów z którymi nie mogliśmy sobie poradzić.
Przecież był też taki moment w swoim czasie że wszystkie prefaby aktualizował mi sam FLD.

Zwracałem się jednak do ludzi w ostateczności gdy już sam nie mogłem sobie poradzić z problemem.
Oprócz tego co sam robiłem na tyle ile umiałem, to w międzyczasie nawiązywałem nowe kontakty i to nie znając języka poprzez google translator jakoś się dogadywałem.
Najważniejsze jednak było to że już w tym czasie ci ludzie wiedzeli z kim piszą, bo mapka już miała jakąś swoją wyrobioną marke - przedstawiała jakąś tam wartość i była już "na topie"

Uważam że próbujecie iść na łatwiznę chociaż SCS i tak do tego czasu usprawnił tak prace mapmakerom że jak przypomnę sobie problemy na początku to zazdroszcze
tym co teraz chcą robić mapke.
Taki projekt jak PR kosztował paru ludzi "wyjęcie" z życia dobre ze 2-3 lata, ja i kika jeszcze innych osób szliśmy spać wtedy gdy inni właśnie wstawali.
Każda wolna chwila to siadało sie przed monitorem i nie było "że boli".
Każdemu będę uświadamiał że do końca nie wie na co się pisze próbując zrobić taki projekt, bo faktycznie nie zdaje sobie z tego sprawy i tego nie da się opisać.
Dlatego zawsze bedą mnie śmieszyć wypisywane na początku "wielkie plany" co , kto co planuje zrobić.
Jak ktoś zaczyna z taką myślą "a jakoś tam będzie" to lepiej niech się za to nie zabiera.
08/07/2018 08:56 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Michal_Z_gno , Adam.J , MatrixGamesPL , witalg311 , matamet
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 160
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 6
Podziękował: 107
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #8
RE: W.I.P Mapa Polski
Oto obecny postęp prac przy Skawinie:
Image
10/07/2018 06:43 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: WiTo , Sebass18 , Michal_Z_gno , Jakubek
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  ETS 2 Mapa Polski by ProTrucker201-Ankieta dotycząca dróg w v2 ProTrucker201 13 5,763 21/07/2013 09:09 AM
Ostatni post: Marcin D

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości