Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z PM i PR
Autor Wiadomość
KacP3ReK70 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 47
Dołączył: 30/03/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #1
Problem z PM i PR
Cześć, mam problem odnoście PM i PR, jadąc sobie spokojnie drogą mam 60 fps'ów, a nagle nadchodzi moment i przez 100 km spadają mi fps'y do 25 lub 30, raz gdy próbowałem zmienić ustawienia graficzne na najnizsze jakie się da miałem to samo, a na wysokich ustawieniach np: w Mławie ets2 działa mi normalnie w 60 fps stałych.
Zaktualizowałem wszystkie sterowniki karty graficznej i dalej to samo, jeżeli ktos miał to samo i poradził sobię z tym prosiłbym o udzielenie pomocy, dzieki Wink .
13/07/2018 01:51 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Hardcor123 Offline
Pilnowywacz porządku :E
******
Moderator

Skąd: Zamość/Krynice
Liczba postów: 2,658
Dołączył: 29/07/2014
Reputacja: 80
Podziękował: 1450
Podziękowano mu 1776 raz(y)
Post: #2
RE: Problem z PM i PR
Podaj log z gry.

Image
13/07/2018 01:52 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Hardcor123 Offline
Pilnowywacz porządku :E
******
Moderator

Skąd: Zamość/Krynice
Liczba postów: 2,658
Dołączył: 29/07/2014
Reputacja: 80
Podziękował: 1450
Podziękowano mu 1776 raz(y)
Post: #3
RE: Problem z PM i PR
http://etrucks.pl/thread-16163.html Skorzystaj z tego, lub wrzuć go na pasterbin.com...

Image
13/07/2018 02:28 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KacP3ReK70 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 47
Dołączył: 30/03/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #4
RE: Problem z PM i PR
https://pastebin.com/UBd2epBH
13/07/2018 02:31 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
MatrixGamesPL Offline
Twórca modów
**
Użytkownik

Skąd: Z kraju Husarii :D
Liczba postów: 95
Dołączył: 03/03/2018
Reputacja: 3
Podziękował: 55
Podziękowano mu 44 raz(y)
Post: #5
RE: Problem z PM i PR
Coś tam pisało o "No demage 1.31" Nie wiem co to znaczy, ale myślę że to coś z rozmiarem czy też jakością grafiki, czy coś innego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/07/2018 05:20 PM przez MatrixGamesPL.)
13/07/2018 05:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KacP3ReK70 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 47
Dołączył: 30/03/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 5
Podziękowano mu 28 raz(y)
Post: #6
RE: Problem z PM i PR
(13/07/2018 05:19 PM)MatrixGamesPL napisał(a):  Coś tam pisało o "No demage 1.31" Nie wiem co to znaczy, ale myślę że to coś z rozmiarem czy też jakością grafiki, czy coś innego.
Nie, a po za tym usunięte.
14/07/2018 04:42 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 804
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 53
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2161 raz(y)
Post: #7
RE: Problem z PM i PR
W logu nic nie ma na temat tego "spowalniania" i raczej takiego problemu nie da się odczytać z loga.
Można się tylko domyślać.
W pierwszej kolejności trzeba wyeliminować mody - więc musisz pograć dłuższy czas bez modów na samych mapach i obserwować czy problem jest nadal oraz gdzie.

Kolejna sprawa to próba przeniesienia gry w inną lokalizacje - najlepiej na inny dysk.
Standardowo, i tak jest u Ciebie, wersja steam wymusza instalacje na dysku systemowym - co nie jest dobrym rozwiązaniem - wręcz fatalnym.
Dobrze jest trzymać grę z dala od partycji systemowej.

Spróbuj zapamiętać w jakim ostatnio miejscu na mapie miałeś taki problem i za jakiś czas, np. przy kolejnym ponownym uruchomieniu gry wróć w to miejsce
i sprawdź czy problem się cyklicznie powtarza w tych samych miejscach.

p.s.
Z loga wnioskuje że to jest laptop i to dość wolny - ze słabym prockiem i kartą graficzną.
Może być to też problem przegrzania.
Jak na moje oko to z tym prockiem wątpie abyś miał wszędzie 60 fps i to bardziej jest anomalią że właśnie tyle miałeś.Maksymalnie to 30 fps.
Prawda jest taka, że lepiej mieć wszędzie, przez cały czas w miarę płynne 30 fps niż rwane co chwile 50-60 fps

Nigdy nie patrzyłem ile dokładnie mam fps-ów bo to jest mało ważne.
Ogólnie nie chodzi o samą ilosć fps-ów ale o stałą w miarę płynność w grze nawet przy 30 fps - bez 'szarpania' w mocno robudowanych miejscach na mapie.
Nie liczył bym na poprawę.Zmniejsz ilosć modów i opcje graficzne.

EDIT:
Nie polecam nigdy wersji pirackich, ale wyjątkowo w takim przypadku dla porównania dobrze jest takową wersje sobie na chwile zainstalować gdzieś indziej i wypróbować na tych samych ustawieniach. Porównać "zachowanie" się tej wersji - oczywiście wcześniej dostosować ilość dodatków dlc do ilości jaką masz w oryginalnej wersji steam.
"Pirat" nie korzysta z neta i steamu i dodatkowo możemy mieć go szybko na innej partycji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/07/2018 06:04 AM przez RadolSzczecin.)
14/07/2018 05:49 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
1PL-Scoot Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 19
Dołączył: 30/10/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 2
Podziękowano mu 5 raz(y)
Post: #8
RE: Problem z PM i PR
U mnie na starym i niezbyt mocnym komputerze (i5 2.66 GHz, AMD Radeon 5800, RAM 16GB) ilość fps to 25-30 ale bywają miejsca że spadają poniżej 20 fps a nieraz nawet około 12. Aby gra na w miarę przyzwoitych ustawieniach grafiki „chodziła” dość płynnie używam w konsoli komendy „warp”. Ustawiając parametr „warp” na 30-35-40 uzyskuję kosztem szybkości gry dużą płynność przy przyzwoitych ustawieniach grafiki.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/07/2018 08:15 AM przez 1PL-Scoot.)
14/07/2018 08:13 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości