Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak tworzenia profilu
Autor Wiadomość
michalMonster Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp
Liczba postów: 41
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 9 raz(y)
Post: #1
Brak tworzenia profilu
Witam, powracam z problem braku okienka zakładania profilu. Zainstalowałem ponowne ETS'A i mam cały czas ten problem. Nie pomagają reinstale gry ani uruchamianie jako Administrator.
Udostępniam loga: https://pastebin.com/rGzsKbhg
Film pokazujący co się dzieje: https://www.youtube.com/watch?v=JSudOmHg...e=youtu.be
Proszę o pomoc.
13/10/2018 04:11 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Damian04 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 22
Dołączył: 04/11/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 1 raz(y)
Post: #2
RE: Brak tworzenia profilu
możliwe że blokuje antywirus
13/10/2018 05:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michalMonster Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp
Liczba postów: 41
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 9 raz(y)
Post: #3
RE: Brak tworzenia profilu
(13/10/2018 05:14 PM)Damian04 napisał(a):  możliwe że blokuje antywirus

Od 3 lat nie używam antyvirusów.
13/10/2018 05:40 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 854
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 56
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2229 raz(y)
Post: #4
RE: Brak tworzenia profilu
Przed kolejną próbą uruchomienia - skasuj plik log
Na steamie w bibliotece, prawy klik na grze i wybierz opcje "Launch to safe mode".
Jak będzie dalej problem, wrzuć ten aktualny log który się zapisał.

p.s.
Radził bym też najpierw na steamie sprawdzenie spójności plików gry.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13/10/2018 09:16 PM przez RadolSzczecin.)
13/10/2018 09:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michalMonster Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp
Liczba postów: 41
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 9 raz(y)
Post: #5
RE: Brak tworzenia profilu
(13/10/2018 09:14 PM)RadolSzczecin napisał(a):  Przed kolejną próbą uruchomienia - skasuj plik log
Na steamie w bibliotece, prawy klik na grze i wybierz opcje "Launch to safe mode".
Jak będzie dalej problem, wrzuć ten aktualny log który się zapisał.

p.s.
Radził bym też najpierw na steamie sprawdzenie spójności plików gry.

Log po odpaleniu w trybie safe: https://pastebin.com/gG9PDNwM

Sprawdzenie spójności plików nic nie wykryła.
14/10/2018 05:51 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 854
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 56
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2229 raz(y)
Post: #6
RE: Brak tworzenia profilu
Masz jakiś problem ze sterownikami albo coś innego , ale wyraźnie obraz znika a masz sam dźwięk w menu.

Ja bym na razie manulanie zmienił/mniejszył parametry rozdzielczości i próbował odpalić grę na pełnym ekranie.
Z tego co widzę w logu to próbujesz uruchomić grę w oknie w jakiejś dziwnej rozdzielczości, więc może spróbujemy to zmienić i zobaczymy co będzie teraz.
Musisz zedytować plik config.cfg i tam poszukać linii:
uset r_fullscreen "0"
uset r_mode_height "1050"
uset r_mode_width "1680"


Zmień na razie w tych liniach na takie parametry:
uset r_fullscreen "1"
uset r_mode_height "1080"
uset r_mode_width "1920"
..i zapisz.Uruchom grę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/10/2018 07:15 PM przez RadolSzczecin.)
14/10/2018 07:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michalMonster Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp
Liczba postów: 41
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 9 raz(y)
Post: #7
RE: Brak tworzenia profilu
Niestety nie mogę odpalić gry w takiej rozdzielczość po podałeś bo używam monitora 16:10 z rozdzielczością 1680x1050.
Wczoraj 10:44 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
iwan4672 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Dolnośląskie
Liczba postów: 111
Dołączył: 08/06/2012
Reputacja: 3
Podziękował: 77
Podziękowano mu 51 raz(y)
Post: #8
RE: Brak tworzenia profilu
Spróbuj usunąć plik config.cfg. Gra sama ustawi parametry. Potem możesz sobie edytować do swoich potrzeb

Image
Wczoraj 12:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RadolSzczecin Offline
Trucker
****
Trucker

Skąd:
Liczba postów: 854
Dołączył: 07/12/2014
Reputacja: 56
Podziękował: 1
Podziękowano mu 2229 raz(y)
Post: #9
RE: Brak tworzenia profilu
W zasadzie to też dobra rada - usunąć plik konfiguracji.
Zastanawia mnie to, że masz ustawione na tryb uruchamiania w oknie o czym świadczy parametr "0" w linii uset r_fullscreen.

To, że masz monitor z rozdzielczością 1680x1050 nie oznacza wcale że musisz uruchamiać grę akurat w tej rozdzielczości.
Jeśli coś jest nie tak, warto spróbować uruchomić testowo z mniejszą rozdzielczością, obsługiwaną przez monitor - no i karte graficzną oczywiście też.


Jak już uruchomisz grę i będzie wsio ok - to wtedy już w opcjach samej gry zmieniasz znowu sobie na docelową rozdzielczość 1680x1050
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 12:27 PM przez RadolSzczecin.)
Wczoraj 12:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michalMonster Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Gorzów Wlkp
Liczba postów: 41
Dołączył: 22/09/2017
Reputacja: 0
Podziękował: 3
Podziękowano mu 9 raz(y)
Post: #10
RE: Brak tworzenia profilu
(Wczoraj 12:23 PM)RadolSzczecin napisał(a):  W zasadzie to też dobra rada - usunąć plik konfiguracji.
Zastanawia mnie to, że masz ustawione na tryb uruchamiania w oknie o czym świadczy parametr "0" w linii uset r_fullscreen.

To, że masz monitor z rozdzielczością 1680x1050 nie oznacza wcale że musisz uruchamiać grę akurat w tej rozdzielczości.
Jeśli coś jest nie tak, warto spróbować uruchomić testowo z mniejszą rozdzielczością, obsługiwaną przez monitor - no i karte graficzną oczywiście też.


Jak już uruchomisz grę i będzie wsio ok - to wtedy już w opcjach samej gry zmieniasz znowu sobie na docelową rozdzielczość 1680x1050

Parametr 0 był ustawiony do potrzeby filmu bo jak mam ETS'A odpalonego na fullscreen to potem muszę restartować komputer żeby wyłączyć ETS2.
Wczoraj 02:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości