Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
Autor Wiadomość
Gildzior Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 01/01/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #1
Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
Witam wszystkich !

Od tygodnia szukam informacji w w necie polsko i angielsko języcznym, na temat problemów z kierownicą Logitech GT.

Otóż po 3 miesiącach przerwy wróciłem do ETS2 aby sobie pośmigać. Okazało się, że nagle moja kierownica logitech GT na której zawsze śmigałem we wszystkie gry przestała być wykrywana przez ETS2. We wszystkich pozostałych grach śmiga bez żadnych przeszkód.

Próbowałem już chyba wszystkiego co sugerowano na forach i nic !
Między innymi:
- Reinstalacja gry
- przywracanie gry do poprzednich wersji poniżej 1.3
- Logitech profiler reinstalowany w wersjach 5.08, 5.09 i 5.10
- Zainstalowany Logitech Gaming software w wersji 9.x - nie widzi w ogóle kierownicy.
- zmiany w rejestrze
- zmiana slotu USB

Nic nie przynosi rezultatu Sad

Specyfikacja komputera:
i7- 875K
16 GB RAM
windows 7 Ultimate x64
GTX 770 4GB

Czy ktoś spotkał się z tym samym problemem ?? Proszę o Pomoc !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/10/2018 10:41 AM przez Gildzior.)
19/10/2018 10:40 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darson Offline
Moderator
******
Moderator

Skąd: UK
Liczba postów: 1,350
Dołączył: 18/06/2011
Reputacja: 184
Podziękował: 301
Podziękowano mu 1291 raz(y)
Post: #2
RE: Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
A system widzi kierownice,spróbuj dodać nowe urządzenie kontroler gry.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
ZAKAZ KOPIOWANIA SKINÓW MODÓW MOJEGO AUTORSTWA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY.
CPU Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz Technologia Sandy Bridge 32nm
RAM 16.0GB 2-Kanałowy DDR3 @ 665MHz
Grafika G246HL (1920x1080@60Hz) 4095MBNVIDIA GeForce GTX 970 (MSI)
Płyta Główna Foxconn H67M-S/H67M-V/H67 (CPU 1).
19/10/2018 01:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gildzior Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 01/01/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #3
RE: Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
No właśnie widzi bez żadnych problemów. Wszystkie inne gry chodzą z kierownicą.
19/10/2018 02:23 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darson Offline
Moderator
******
Moderator

Skąd: UK
Liczba postów: 1,350
Dołączył: 18/06/2011
Reputacja: 184
Podziękował: 301
Podziękowano mu 1291 raz(y)
Post: #4
RE: Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
Chodzi mi czy w Menadzerze urządzeń i Urządzenia interfejsu HID tam powinna być kierownica.Jeżeli jest błąd pokazuje się ona w Inne Urządzenia.
Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
ZAKAZ KOPIOWANIA SKINÓW MODÓW MOJEGO AUTORSTWA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY.
CPU Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz Technologia Sandy Bridge 32nm
RAM 16.0GB 2-Kanałowy DDR3 @ 665MHz
Grafika G246HL (1920x1080@60Hz) 4095MBNVIDIA GeForce GTX 970 (MSI)
Płyta Główna Foxconn H67M-S/H67M-V/H67 (CPU 1).
19/10/2018 02:37 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
iwan4672 Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Przemków k. Głogowa
Liczba postów: 97
Dołączył: 08/06/2012
Reputacja: 4
Podziękował: 122
Podziękowano mu 70 raz(y)
Post: #5
RE: Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
W urządzeniach jest jak byk, że system ma kłopoty ze sterownikami (wykrzyknik na żółtym tle).
Odinstaluj profiller, potem w urządzeniach prawo klik na Driving Force GT. Odinstalować sterowniki. Reset komputera, i system od nowa wgra sterowniki (musisz mieć połączenie z internetem).
Na koniec zainstalować profiller 5.10.

Image
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/10/2018 05:44 PM przez iwan4672.)
19/10/2018 05:36 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Darson Offline
Moderator
******
Moderator

Skąd: UK
Liczba postów: 1,350
Dołączył: 18/06/2011
Reputacja: 184
Podziękował: 301
Podziękowano mu 1291 raz(y)
Post: #6
RE: Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
Kolego iwan4672 zdjęcie dodałem aby kolega porównał co ma u siebie,tak że nie wiemy jeszcze jak to u niego wygląda.Poczekajmy co odpowie i dopiero doradzajmy.

Goście nie widzą linków. Zarejestruj się aby zobaczyć ukrytą treść.
ZAKAZ KOPIOWANIA SKINÓW MODÓW MOJEGO AUTORSTWA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY.
CPU Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz Technologia Sandy Bridge 32nm
RAM 16.0GB 2-Kanałowy DDR3 @ 665MHz
Grafika G246HL (1920x1080@60Hz) 4095MBNVIDIA GeForce GTX 970 (MSI)
Płyta Główna Foxconn H67M-S/H67M-V/H67 (CPU 1).
19/10/2018 06:03 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gildzior Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 01/01/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #7
RE: Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
Niestety jest tak jak powinno Sad.
Zrobiłem screen a ale coś nie mogę go wrzucić mimo, że zapisałem go w PNG, JPG i GIF. Twierdzi że nieobsługiwany format pliku.

Tak czy inaczej mam dwie pozycje w URZĄDZENIACH INTEERFEJSU HID:

Logitech Driving Force GT USB
oraz
Logitech Driving Force GT USB (HID)

Nie ma żadnych wykrzykników. Wszystko wydaje się być w najlepszym porządku.

PS.
Na forum STEAM wyczytałem, że nie można kiery łączyć przez HUBy.
Pomyślałem, że to może być rozwiązanie problemu natomiast wpiąłem po kolei we wszystkie sloty USB i 2.0 i 3.0 - sterowniki się zainstalowały na każdym, a sytuacja nie uległa poprawie Sad
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22/10/2018 07:23 AM przez Gildzior.)
22/10/2018 06:13 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Gildzior Offline
Zarejestrowany
*
Zarejestrowani

Skąd:
Liczba postów: 4
Dołączył: 01/01/2018
Reputacja: 0
Podziękował: 0
Podziękowano mu 0 raz(y)
Post: #8
RE: Kierownica Logitech GT przestała działać w ETS2 !
Poddałem się z walką pod WIN 7. Nic nie przyniosło oczekiwanego rezultatu.

Poczyniłem radykalne kroki i zainstalowałem równoległy system WIN 10 i teraz wszystko chodzi bez najmniejszego problemu Smile
30/10/2018 11:34 AM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Kierownica Logitech formuła force ex w ets2 Januszex 1 164 22/06/2020 06:21 PM
Ostatni post: PLAYER
  euro truck po zminimalizowaniu przestaje działać miczuq 0 142 22/05/2020 10:33 AM
Ostatni post: miczuq
  Skin przestał działać Tigre87 8 660 17/01/2020 07:28 PM
Ostatni post: PLAYER
Sad Problem z Kierownica Logitech G920 Matheo98 6 1,778 22/07/2019 09:40 AM
Ostatni post: Matheo98
  Program Euro Truck Simulator2-Steam przestał działać AtV_Krasnik 6 1,752 30/11/2018 10:37 PM
Ostatni post: AtV_Krasnik

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości