Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KOnfiguracja pod ets 2.
Autor Wiadomość
frugokwiatek Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 226
Dołączył: 19/01/2014
Reputacja: 1
Podziękował: 255
Podziękowano mu 113 raz(y)
Post: #1
KOnfiguracja pod ets 2.
Siema,przymierzam się do zakupu używanego kompa i mam do was pytanie. Czy te konfiguracje pociągną etsa na maksymalnych ustawieniach z promodsem w 1920x1080 ( full hd) i która z nich będzie lepszym wyborem?
Dzięki! Cool


Karta graficzna : GTX 1060 Super JetStream 6GB
Procesor : i7 2600
Płyta główna : MSI B75MA-P45
Ram : goodram 16gb ram (2x8)
Cooler cpu : Fortis 3 v2
Zasilacz : supremo M2 gold 550w

– Płyta główna Asus MSA99X EVO R2.0
– Procesor AMD FX-8320 X8 3.5GHz
– Chłodzenie Silentium Fera 2
– Pamięć RAM DDR3 16GB Crucial Ballistix 1866Mhz
– Karta graficzna Asus Radeon R9 270X DC2T 2 GDDR5
– Zasilacz Chieftec CTG-650C 650W
06/11/2018 05:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
frugokwiatek Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 226
Dołączył: 19/01/2014
Reputacja: 1
Podziękował: 255
Podziękowano mu 113 raz(y)
Post: #2
RE: KOnfiguracja pod ets 2.
Ref,proszę kogoś o pomoc.
07/11/2018 12:44 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,839
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 128
Podziękował: 222
Podziękowano mu 2255 raz(y)
Post: #3
RE: KOnfiguracja pod ets 2.
To jasne że lepszym wyborem będzie pierwsza konfiguracja, choćby z tego powodu że jest o te kilka latek młodsza. Swojego czasu używałem FX8350 czyli dość podobny procesor, najpierw z R9 280X potem z RX 480. ETS działał znośnie choć nie ukrywam że tyłka nie urywało, w szczególności z R9 280X, to dość prądożerna seria kart więc zasilacz 650W jest jak najbardziej na miejscu :E. Przyznam się że "czy pociągną ETSa" to sprawa czysto subiektywna, po pierwsze dużo zależy jakich modów oprócz map będziesz używał, wystarczy kilka modów na traffic, kilka ulepszaczy otoczenia + Pro Mods lub PR i w miastach możesz mieć spadki nawet poniżej magicznej granicy 30fps. Także pierwsza konfiguracja jest jak najbardziej ok, ale wiele zależy od Ciebie i od tego czego oczekujesz od tej starej, kapryśnej i dość kiepsko zoptymalizowanej gry. Powtarzam że o ile wiele innych czasem dość bardziej zasobożernych gier będzie działać płynnie, nie ma pewności czy ETS będzie działał równie dobrze, a raczej to mało prawdopodobne i miej to na uwadze by nie czuć zawodu.

ImageImage

W związku z tym że teksty w sygnaturkach są wyrazem ludzkiego zidiocenia, w ramach nowej świeckiej tradycji resztę dostępnej wolnej przestrzeni wypełnię domyślnym tekstem.


Dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07/11/2018 01:36 PM przez Borsuk.)
07/11/2018 01:35 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: frugokwiatek , Adam.J
frugokwiatek Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 226
Dołączył: 19/01/2014
Reputacja: 1
Podziękował: 255
Podziękowano mu 113 raz(y)
Post: #4
RE: KOnfiguracja pod ets 2.
(07/11/2018 01:35 PM)Borsuk napisał(a):  To jasne że lepszym wyborem będzie pierwsza konfiguracja, choćby z tego powodu że jest o te kilka latek młodsza. Swojego czasu używałem FX8350 czyli dość podobny procesor, najpierw z R9 280X potem z RX 480. ETS działał znośnie choć nie ukrywam że tyłka nie urywało, w szczególności z R9 280X, to dość prądożerna seria kart więc zasilacz 650W jest jak najbardziej na miejscu :E. Przyznam się że "czy pociągną ETSa" to sprawa czysto subiektywna, po pierwsze dużo zależy jakich modów oprócz map będziesz używał, wystarczy kilka modów na traffic, kilka ulepszaczy otoczenia + Pro Mods lub PR i w miastach możesz mieć spadki nawet poniżej magicznej granicy 30fps. Także pierwsza konfiguracja jest jak najbardziej ok, ale wiele zależy od Ciebie i od tego czego oczekujesz od tej starej, kapryśnej i dość kiepsko zoptymalizowanej gry. Powtarzam że o ile wiele innych czasem dość bardziej zasobożernych gier będzie działać płynnie, nie ma pewności czy ETS będzie działał równie dobrze, a raczej to mało prawdopodobne i miej to na uwadze by nie czuć zawodu.

Dzięki Borsuk za poradę. W takim razie biorę tego z I7.
07/11/2018 03:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości