Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KOnfiguracja pod ets 2.
Autor Wiadomość
frugokwiatek Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 266
Dołączył: 19/01/2014
Reputacja: 4
Podziękował: 298
Podziękowano mu 177 raz(y)
Post: #1
KOnfiguracja pod ets 2.
Siema,przymierzam się do zakupu używanego kompa i mam do was pytanie. Czy te konfiguracje pociągną etsa na maksymalnych ustawieniach z promodsem w 1920x1080 ( full hd) i która z nich będzie lepszym wyborem?
Dzięki! Cool


Karta graficzna : GTX 1060 Super JetStream 6GB
Procesor : i7 2600
Płyta główna : MSI B75MA-P45
Ram : goodram 16gb ram (2x8)
Cooler cpu : Fortis 3 v2
Zasilacz : supremo M2 gold 550w

– Płyta główna Asus MSA99X EVO R2.0
– Procesor AMD FX-8320 X8 3.5GHz
– Chłodzenie Silentium Fera 2
– Pamięć RAM DDR3 16GB Crucial Ballistix 1866Mhz
– Karta graficzna Asus Radeon R9 270X DC2T 2 GDDR5
– Zasilacz Chieftec CTG-650C 650W
06/11/2018 05:52 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
frugokwiatek Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 266
Dołączył: 19/01/2014
Reputacja: 4
Podziękował: 298
Podziękowano mu 177 raz(y)
Post: #2
RE: KOnfiguracja pod ets 2.
Ref,proszę kogoś o pomoc.
07/11/2018 12:44 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,790
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 132
Podziękował: 226
Podziękowano mu 2304 raz(y)
Post: #3
RE: KOnfiguracja pod ets 2.
To jasne że lepszym wyborem będzie pierwsza konfiguracja, choćby z tego powodu że jest o te kilka latek młodsza. Swojego czasu używałem FX8350 czyli dość podobny procesor, najpierw z R9 280X potem z RX 480. ETS działał znośnie choć nie ukrywam że tyłka nie urywało, w szczególności z R9 280X, to dość prądożerna seria kart więc zasilacz 650W jest jak najbardziej na miejscu :E. Przyznam się że "czy pociągną ETSa" to sprawa czysto subiektywna, po pierwsze dużo zależy jakich modów oprócz map będziesz używał, wystarczy kilka modów na traffic, kilka ulepszaczy otoczenia + Pro Mods lub PR i w miastach możesz mieć spadki nawet poniżej magicznej granicy 30fps. Także pierwsza konfiguracja jest jak najbardziej ok, ale wiele zależy od Ciebie i od tego czego oczekujesz od tej starej, kapryśnej i dość kiepsko zoptymalizowanej gry. Powtarzam że o ile wiele innych czasem dość bardziej zasobożernych gier będzie działać płynnie, nie ma pewności czy ETS będzie działał równie dobrze, a raczej to mało prawdopodobne i miej to na uwadze by nie czuć zawodu.

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07/11/2018 01:36 PM przez Borsuk.)
07/11/2018 01:35 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: frugokwiatek , Adam.J
frugokwiatek Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 266
Dołączył: 19/01/2014
Reputacja: 4
Podziękował: 298
Podziękowano mu 177 raz(y)
Post: #4
RE: KOnfiguracja pod ets 2.
(07/11/2018 01:35 PM)Borsuk napisał(a):  To jasne że lepszym wyborem będzie pierwsza konfiguracja, choćby z tego powodu że jest o te kilka latek młodsza. Swojego czasu używałem FX8350 czyli dość podobny procesor, najpierw z R9 280X potem z RX 480. ETS działał znośnie choć nie ukrywam że tyłka nie urywało, w szczególności z R9 280X, to dość prądożerna seria kart więc zasilacz 650W jest jak najbardziej na miejscu :E. Przyznam się że "czy pociągną ETSa" to sprawa czysto subiektywna, po pierwsze dużo zależy jakich modów oprócz map będziesz używał, wystarczy kilka modów na traffic, kilka ulepszaczy otoczenia + Pro Mods lub PR i w miastach możesz mieć spadki nawet poniżej magicznej granicy 30fps. Także pierwsza konfiguracja jest jak najbardziej ok, ale wiele zależy od Ciebie i od tego czego oczekujesz od tej starej, kapryśnej i dość kiepsko zoptymalizowanej gry. Powtarzam że o ile wiele innych czasem dość bardziej zasobożernych gier będzie działać płynnie, nie ma pewności czy ETS będzie działał równie dobrze, a raczej to mało prawdopodobne i miej to na uwadze by nie czuć zawodu.

Dzięki Borsuk za poradę. W takim razie biorę tego z I7.
07/11/2018 03:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości