Logowanie Zarejestruj


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Auto nie rusza.
Autor Wiadomość
Facio Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Wrocław
Liczba postów: 65
Dołączył: 03/09/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 16
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #1
Auto nie rusza.
Siemka. Dodałem odpowiedniego defa do truck_dealer i truck_dealer_uk ale gdy zakupie model to nie jest w stanie jechać. Działa tylko silnik i kierunki, jak skręcam kierownicą to nic się nie dzieje. Co trzeba jeszcze zrobić? Mod z 1.30 chce do 1.31.

Image
09/11/2018 04:29 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,806
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 132
Podziękował: 226
Podziękowano mu 2291 raz(y)
Post: #2
RE: Auto nie rusza.
(09/11/2018 04:29 PM)Facio napisał(a):  Siemka. Dodałem odpowiedniego defa do truck_dealer i truck_dealer_uk ale gdy zakupie model to nie jest w stanie jechać. Działa tylko silnik i kierunki, jak skręcam kierownicą to nic się nie dzieje. Co trzeba jeszcze zrobić? Mod z 1.30 chce do 1.31.

Opisany przez Ciebie przypadek wskazuje na problem z defem w chassis, choć przyznam ta rzecz została poprawiona przy jednej z wcześniejszych aktualizacji i nie powinna istnieć w 1.30.

Otwórz notatnikiem def wybranego podwozia (chassis) i sprawdź czy nie masz podobnego zapisu.

przykład podwozia 4x2

Cytat:powered_wheel[0]: false # front wheel left
powered_wheel[1]: false # front wheel right
powered_wheel[2]: true # rear wheel left
powered_wheel[3]: true # rear wheel right

Jeśli masz podobny zapis zmień go na poniższy.

Cytat:powered_axle [0]: false # front axle
powered_axle [1]: true # rear axle

PS.
Być może gamelog wyjaśniłby więcej Tongue.

ImageImage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/11/2018 04:58 PM przez Borsuk.)
09/11/2018 04:54 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Facio
Facio Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Wrocław
Liczba postów: 65
Dołączył: 03/09/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 16
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #3
RE: Auto nie rusza.
Okej. Zadziałało dziękuje. Teraz jest jeszcze jeden problem, bo mam Sprintera LONGERA i nie wchodzą w nim biegi da się coś z tym zrobić? Smile

Image
09/11/2018 05:01 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,806
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 132
Podziękował: 226
Podziękowano mu 2291 raz(y)
Post: #4
RE: Auto nie rusza.
(09/11/2018 05:01 PM)Facio napisał(a):  Okej. Zadziałało dziękuje. Teraz jest jeszcze jeden problem, bo mam Sprintera LONGERA i nie wchodzą w nim biegi da się coś z tym zrobić? Smile

Najprościej otwórz notatnikiem definicje z folderu transmission i porównaj strukturę zapisu defa z dowolnym działającym na 1.32 modem lub z wypakowanym plikiem def z 1.32 z gry.

ImageImage
09/11/2018 05:06 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Facio
Facio Offline
Użytkownik
**
Użytkownik

Skąd: Wrocław
Liczba postów: 65
Dołączył: 03/09/2016
Reputacja: 0
Podziękował: 16
Podziękowano mu 13 raz(y)
Post: #5
RE: Auto nie rusza.
Dziękuje @Borsuk za pomoc! Big Grin

Image
09/11/2018 05:19 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Iśmik Online
król
**
Użytkownik

Skąd:
Liczba postów: 260
Dołączył: 18/11/2013
Reputacja: 7
Podziękował: 79
Podziękowano mu 244 raz(y)
Post: #6
RE: Auto nie rusza.
To jeszcze jeden problem. Mi nie chce jechać Volvo, pozmieniałem silnik, skrzynie i chassis.

09/11/2018 05:27 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Borsuk Offline
Go ahead, make my day.
****
Trucker

Skąd: 52°10′14″N 20°48′43″E
Liczba postów: 1,806
Dołączył: 26/02/2014
Reputacja: 132
Podziękował: 226
Podziękowano mu 2291 raz(y)
Post: #7
RE: Auto nie rusza.
(09/11/2018 05:27 PM)Iśmik napisał(a):  To jeszcze jeden problem. Mi nie chce jechać Volvo, pozmieniałem silnik, skrzynie i chassis.

Wyłącz hamulec ręczny lub zamień ETSa na Pasjansa Rozwalkompa.

ImageImage
09/11/2018 05:41 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
 Podziękowań: Adam.J , Facio , legutek22
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości